Hjem » Reiser & opplevelser »  Helrenovert & utvidet hotell på Skøyen

Helrenovert & utvidet hotell på Skøyen

De siste årene har Scandic Sjølyst gjennomgått en storstilt oppussing og utvidelse. Hotellet fremstår nå i splitter ny drakt med hele 88 nye rom, en stor kurs- og konferanseavdeling og ikke minst en flott restaurant i første etasje. Her ligger med andre ord alt til rette for at hotellet skal bli et samlingspunkt både for tilreisende og de som bor i området!

Det er ingenting å utsette på beliggenheten til Scandic Sjølyst. Her kan man bo i rolige omgivelser med kort vei til naturopplevelser på Bygdøy, samtidig som det kun tar noen få minutter med toget inn til sentrum. Når det i tillegg bare er 200 meter til flytoget er det ikke rart at hotellet er en populær destinasjon både for forretningsreisende, barnefamilier, foreninger og venner på tur. 
De siste årene har det vært hektisk byggeaktivitet ved hotellet og i høst kunne de ansatte ønske både gamle og nye gjester velkommen til et nyoppusset og større hotell. 
– Vi har holdt på med dette prosjektet i litt over to år. Hotellet stod opprinnelig ferdig i 1996 og har hatt 217 rom. Så var vi så heldige at vi fikk forespørsel fra vår gårdeier Sparebank1, om vi var interesserte i å også drifte bygget vegg i vegg og gjøre det om til hotell og kurs- og konferanselokaler, forteller hotelldirektør Theodor von Porat. 
– I tillegg pusset vi opp alle rom i det gamle bygget, bygde om hele 1. og 2. etasje og lagde overganger mellom byggene. Vi holdt åpent under hele ombyggingen og det var til tider utfordrende, men med god planlegging, forhåndsregler for stort og smått samt løsningsorienterte kolleger ser vi i ettertid at det fungerte mye bedre enn fryktet. Og nå som hotellet står ferdig har vi fått utrolig mange positive tilbakemeldinger fra gjestene.
Etter utvidelsen har Scandic Sjølyst nå 305 rom i ulike størrelser og til sammen er hotellet utvidet med hele 5.000 m². 
– Det er mange store bedrifter i området som etterspør rom så vi visste at det var et behov for økt kapasitet både når det gjelder forretningsreisende og innen ferie og fritid. Det var dessuten mange bedrifter som etterspurte møte- og kurslokaler og nå hadde vi en fin mulighet til å kunne tilby dette.

Spennende restaurant

Scandic Sjølyst har også benyttet anledningen til å fornye mat og drikke konseptet til glede for både hotellets gjester og de som bor i området. I 2. etasje har de fått på plass en stor restaurant hvor Scandic sin kjente frokost serveres. Med plass til over 200 gjester serveres det også lunsj og middag til større selskaper.
Hele første etasje har blitt bygd om til en spennende à la carte restaurant som har fått navnet Skabos Hage. Tidligere holdt nemlig Skabos Jernbanevognfabrikk til på tomten der hotellet nå ligger. 
– Før i tiden var Skøyen et industriområde og vi ønsket å gi et anerkjennende nikk til områdets historie. I restaurantens interiør kan man se tydelige spor etter industrihistorien, med teglsteinsbord, teglsteinsgulv som går over i betonggulv og åpen himling med synlige rør. I kontrast til industrien her på Skøyen var det landlig idyll og feriested nærmest rett over gaten for byens mer privilegerte borgere på Bygdøy. Hageaspektet og naturen ønsket vi også å få frem i interiøret med bruk av farger og planter. Det er gøy å ha en historie å fortelle og vi ønsker også å ta den med oss inn i maten, som er inspirert av det grønne og kortreiste. Nå har dessuten Sjølyst Plass utenfor hotellet blitt omregulert til å bli bilfritt. Her kommer det et hyggelig uterom og vi vil få en stor uteservering med varmelamper. Vi håper å bli et naturlig samlingspunkt for de som bor her på Skøyen og at restauranten blir et sted hvor man kommer for å spise eller ta et glass på kvelden.

Rom til alle anledninger

Hos Scandic Sjølyst får du rom til alle anledninger. 
– Scandics mål er at vi skal kunne tilby rom til alle. Vi har også rom for de som trenger tilpassede rom på grunn av funksjonsnedsettelser, blant annet har vi flere rom som henger sammen med en dør imellom som er perfekt både om man har med en ledsager eller for familier. Rommene våre med bunkbeds er populære blant idrettsforeninger og rommene med sovesofa blant vennegjenger. Hos oss skal alle finne et rom som passer!
Hotellet har også fått et helt nytt treningsrom med alt du trenger for en god treningsøkt. Nærheten til flotte turstier, strender og skiløyper på Bygdøy er dessuten perfekt for de som liker å trene utendørs. Etter oppussingen har Scandic Sjølyst også fått på plass topp moderne kurs- og konferanselokaler. Med det siste innen lyd og bilde, store vinduer, høyt under taket og fleksible skillevegger som enkelt forandrer et stort rom til fire mindre møtelokaler ligger alt til rette for gode opplevelser enten du skal arrangere seminar, messe, event eller konfirmasjon. 
– Konferanseavdelingen har blitt lys og varm med skandinavisk design og materialvalg som gir en lun følelse. Vi har også et kjempeflott styrerom. Alt er dessuten på ett plan og har egen inngang. Vi tilbyr full matservering gjennom hele dagen og for tilreisende deltagere har vi selvfølgelig hotellrom, avslutter Theodor med et smil og ønsker alle hjertelig velkommen til Scandic Sjølyst!

FAKTA: Scandic Sjølyst

• Scandic Sjølyst har nå åpnet 305 flotte rom, nytt treningsrom, nye fellesområder, kurs- og konferanseavdeling og ny à la carte-restaurant, Skabos Hage.
• Adresse: Sjølyst plass 5, 0212 Oslo
• Tlf 23 15 51 00
• E-post: sjolyst@scandichotels.com
• Web: scandichotels.no/sjolyst
• Facebook: facebook.com/scandicsjolyst
• Instagram: instagram.com/scandicsjolyst

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Tord-Erik Andresen for Scandic Hotels
 

Følg IN magasinet på Facebook