Hjem » Reiser & opplevelser »  Hele Norges sommerparadis!

Hele Norges sommerparadis!

Dette er ikke bare en Marina sier Atle M. Staff, saltvannsjunkie, offshore racer, dykker, seiler, eventyrer, daglig leder av Hankø Marina, og stolt innehaver av kallenavnet «Helt propell». 

– Se deg rundt da mann! Dette er jo Norges fineste kystlinje! Og Hankø Marina er jo selveste rosinen i kystpølsa, sier Atle.
Det er vanskelig å være uenig med Atle der vi sitter på Hankøsund Restaurant, og myser ut mot Bloksberg og Yachtklubben på andre siden av sundet, mens vi lar blikket vandre mot det yrende båtlivet, og nyter et par duggfriske i sommerkvelden.
- Her leverer vi en total båtopplevelse, sier Atle.
– Dette er ikke bare en Marina. Dette er et opplevelsessenter for alle, med eller uten båt. Mange båthavner er som et parkeringshus. Usjarmerende oppbevaringsplasser det er bare å forlate som fort som mulig. Og her ligger vi, som en vakker strandeiendom midt i sundet. Her er det så fint at mange faktisk ikke engang drar ut med båten.
Atle har unektelig et poeng. Med et pågangsmot og en arbeidskapasitet som ifølge han selv skyldes et stygt tilfelle av ADHD, og minst et par tilsvarende diagnoser, har han og teamet på Hankø Marina skapt en av kystens mest veldrevne marinaer. Atle får ikke fullrost gjengen rundt seg nok og, drar sammenlikningen til sin egen offshorekarriere som strakk seg over 25 år. Den soga endte med 5 verdensmesterskap, et utall internasjonale pallplasser, og en serie bruddskader det ennå hviskes om i kirurgkretser.

Teamarbeid

– Uten teamet hadde jeg ikke vunnet KM engang! Og slik er det her også. Her bestreber vi at alt er av en skyhøy kvalitet. Naturen, marinaen, restauranten. Dårlig kvalitet, det kan du få andre steder, ikke her! Jeg tenker egentlig ikke på dette som en jobb engang. Hele teamet her er som en familie, eller en velsmurt Mercury maskin om du vil. Med ungene mine Mille og Michael og kona (Hege) som har vært verdens beste støttespiller i 21 år hadde det ikke blitt suksess i det hele tatt! Og resten av gjengen; Kari-Marie Gjesdal, Thomas Nielsen, Stein Arild Østberg og Ole Martin Borgen er så gode i denne jobben at de faktisk ser problemer før de oppstår. Vi er så innarbeidet her på marinaen, at vi strengt tatt ikke trenger å prate sammen en gang.
Etter å ha tilbragt ettermiddagen i selskap med Atle, stiller jeg meg noe tvilende til at gutta er særlig tause i sitt daglige virke. Der vi sitter kommer «alle» bortom for å slå av en prat. Og Atle svarer, på inn og utpust. Jeg blir slått av hvor blide og fornøyde alle virker. Selv fyren som kom bortom og fortalte i detalj om septikktrøbbel og vann i bensintanken, smilte som en sol. Det må være et eller annet med Atles engasjementet og kjærligheten til marinaen som smitter over på gjestene.
IN magasinet anbefaler alle å legge kursen innom Hankø Marina i sommer.

FAKTA: Hankø Marina - hele Norges sommerparadis

• Hankø Marina er en komplett marina med fantastisk beliggenhet i Oslofjorden. Her får du billig drivstoff 24/7, mulighet for vinterlagring, båtplasser, BRIG båtsalg, utleie av båter, restaurant og parkering.
• Adresse: Vikaneveien 409 1622 Gressvik
• Facebook: facebook.com/hankomarina
• Web: hankomarina.no
• Tlf: 415 35 333
• Epost: atle@hankomarina.no

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook