Hjem » Helse & velvære »  Ta vare på deg selv!

Ta vare på deg selv!

Pandemien har uten tvil brakt med seg mange bekymringer. I en tid hvor man har mye å tenke på er det ekstra viktig å ta vare på seg selv. Unn deg en velfortjent pause, hygg deg, vær aktiv og gjør det beste ut av det. Med andre ord ta vare på både kropp og sjel. Novelaklinikken holder alle sine åtte klinikker åpne. De har strenge rutiner og følger lojalt retningslinjer fra myndighetene så det skal være trygt å komme til deres klinikker! 

Innsiden av lårene er et av de områdene på kroppen hvor fettet nærmest er umulig å slanke eller trene vekk, uansett hvor sunt man spiser eller mye man trener. Dette kan også behandles med SmartLipo.

Novelaklinikken er en spesialklinikk for laser- og kosmetiske behandlinger.
Novelaklinikken har avdelinger på Skøyen, Hasle, Trondheim, Elverum, Drammen, Kongsberg, Tønsberg og Kristiansand.
Dr. Nikolai Paus Grova er ansvarlig kirurg ved klinikkene og er den i landet med mest erfaring innen figurforming og fettfjerning med SmartLipo. 
I en tid hvor mange er mer hjemme enn tidligere er det en gylden mulighet til å fokusere på å få en sunnere kropp. Dessverre er det enkelte områder hvor fettet nærmest er umulig å slanke eller trene vekk, som mage, ridebukselår eller overarmer. For disse områdene er behandling med SmartLipo perfekt. Novelaklinikken er blant de ledende i landet på fettfjerning og figurforming med SmartLipo og kan vise til svært gode resultater. Dr. Grova har utført over 3000 operasjoner med denne metoden, noe som er desidert flest i landet. Siden Novelaklinikken har et komplett tilbud innen figurforming kan de dessuten gi deg en individuelt tilpasset behandling etter hva som passer best til akkurat deg og dine ønsker.

Hva skjer egentlig ved SmartLipo behandling? Ved laser-lipolyse oppnår man tre effekter: 1. Fettcellene skades. 2. De små blodkarene i fettet koaguleres. 3. Huden strammes opp.

Fettet blir borte for alltid

SmartLipo er fettfjerning med laser hvor fettet smeltes bort. Behandlingen utføres i lokalbedøvelse og er svært skånsom. 
– Etter at de smeltede fettcellene er sugd ut så vil ikke kroppen lage nye fettceller uansett hvor mye man spiser eller drikker i årene som kommer. Dermed får man en permanent forandring der fettcellene er borte for alltid. I tillegg strammer laseren opp huden slik at man slipper løs hud, forteller Dr. Grova. 
I rundt åtte uker etter behandlingen får man dessuten økt fettforbrenningen i fettdepoter på andre steder på kroppen og opplever ytterligere vektnedgang. 
– Rekorden for menn er minus 16 kilo på seks uker og for kvinner 11 kilo på åtte uker. Da i kombinasjon med omlegging av usunne vaner. Vi ser at SmartLipo ofte fungerer som en kickstart på en omlegging og det er enklere å holde motivasjonen oppe når man ser at det går den rette veien og forandringene kommer. I tillegg til fjerning av fett egner behandlingen seg også godt til å fjerne arr som for eksempel etter keisersnitt. Da blir arret løsnet og «pølsa» over arret fjernet.

Ønsker man «J-Lo stussen» gjør Novela-klinikken en SmartLipo fettfjerning på overgangen mellom rumpe og lår.

Behandler problemområdene

Dr. Grova forteller at kvinner i og rundt overgangsalderen kan miste opp til 25% av forbrenningen og får dermed ufortjent en kropp som ikke lenger samarbeider med trenings- og diettregimene. 
– De får lett uønskede fettområder, som en «pølse» rundt magen, midje som forsvinner, ridebukselår og innsiden på lårene som begynner å gnisse. Samt såkalte grevinneslør på overarmene. Alt dette kan vi rette opp og fjerne en gang for alle. 

Mange menn har mer komplekser for bryster enn for magen. En stor mage er til å leve med, men de færreste synes mannebryst er noe hyggelig.

Fjerner mannebryst og dobbelthake

Novelaklinikken har et stadig økende antall menn på pasientlistene. Og da er det særlig dobbelthake eller mannebryst de ønsker å bli kvitt. Behandling med SmartLipo gir svært gode resultater, helt uten bruk av skalpell. Har du mye fett under haken du ønsker å bli kvitt, er laser et godt alternativ. – Behandlingen foregår på samme måte ved at fettcellene smeltes og suges ut, og huden strammes fint opp av laservarmen. Etter behandlingen anbefaler vi at man bruker hakebind i minst to dager. Når så hevelsen har gått ned er det nesten umulig å se at noe har blitt gjort i det hele tatt. Man slipper sår eller skjemmende arr. Men fettet er fjernet og borte for alltid, selv etter bare én behandling.
Med alderen endrer kroppen seg og en del menn utvikler mannebryst. For mange er dette et stort problem. 
– Vi ser at mange menn har mer komplekser for bryster enn for magen. En stor mage er til å leve med, men de færreste synes mannebryst er noe hyggelig. Som hos kvinner består også bryster hos menn av kjertler og fett. Kjertlene får vi ikke gjort noe med, men det er et fåtall hvor kjertlene er det største problemet. Og fettansamlinger kan vi fjerne. I tillegg til å fjerne fettet strammer laseren også opp huden i området. Man kan gå på jobb og trening dagen etter. Inngrepet skjer under lokalbedøvelse og det er stort sett smertefritt både under og etter behandlingen. Det verste er nok at man gruer seg litt på forhånd, sier Dr. Grova med et smil. 
Hos Novelaklinikken er du alltid velkommen til en gratis og uforpliktende konsultasjon hvor du sammen med legen finner de beste løsningene for deg og dine behov! 

FAKTA: Nettbestilling Novelaklinikken

  • Nå kan du enkelt bestille time på novelaklinikken.no. Du logger inn med e-post eller telefonnummer og velger det tidspunktet som passer best for deg! 
  • Finner du ikke et passende tidspunkt eller ønsker å bestille manuelt er du velkommen til å ringe 21 64 06 00. 
  • Se novelaklinikken.no for å finne nærmeste avdeling. 

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Novelaklinikken
 

Følg IN magasinet på Facebook