Hjem » Trondheim »  Tatoveringens edle kunst

Tatoveringens edle kunst

Onkel Henrys i Olav Tryggvasonsgate er uten tvil byens stiligste tatoveringsstudio og snur opp ned på alt du trodde du visste om tatoveringens edle kunst.

Jentene har inntatt tatoveringsverdenen for fullt og snur opp ned på alt du trodde du viste om bransjen. F.v. Silje Torgerhagen, Nick Lamouture, Thea Nordal Vågan, Frida Hofstad Klette, Marthe Sandvik Alvestad, Marianne Husnes Isachsen, Qianhui Qian og J Anuschka Kortisan. Foto: Stein O. Kaasa.

Når det denne skribenten vokste opp var tatoveringer stort sett forbeholdt skjeggete bikere og gamle sjøfolk i Ravnkloa som forsynte oss guttungene med tomflasker og kamferdrops. De hadde armene dekket av fullriggere, hjerter og mer eller mindre vellykkede tatoveringer fra alle verdens havnebyer, og fortalte villig vekk om taifuner, torpederinger og skumle havnekneiper.

Hommage

Onkel Henrys er en hommage til innehaver Terjes egen Onkel Henry som seilte på de syv hav og kom hjem med nok tatoveringer og ramsalte historier, til å både få sin egen bok og et eget tatoveringsstudio til sin ære. Selve lokalet er en stilstudie i lekkert design og er verdt et besøk i seg selv. Her er det ikke spart på noe som helst. Helhetsinntrykket er intet mindre fantastisk. Fra den massive disken av stein fra Hitra, til de lærkledde norske designmøblene er hele lokalet en sann fryd for øyet.

Daglig leder Marthe Sandvik Alvestad, lover gjester en fantastisk totalopplevelse hos Onkel Henrys.

Jentene går foran

Alle som har ruslet en tur på Nordre en sjelden solfylt sommerdag, kan ikke ha unngått å legge merke til det høye antallet med tatoverte jenter. For mens den norske sjømannsstanden for lengst har blitt satt på land og erstattet med filippinere, er det jentene som i større og større grad har inntatt byens tatoveringsstudioer. Den trenden gjenspeiler seg også hos tatovørene. Hos Onkel Henrys er det et påfallende høyt innslag av kvinnelige tatovører.
– Æ har alltid vært interessert i tatovering, sier en smilende butikksjef Marthe Sandvik Alvestad.
Før hun ble headhuntet av innehaver Terje jobbet hun i flere år som daglig leder på et av byens treningssentre. Hun forteller IN magasinet hvordan hun helt tydelig så trenden med tatoveringer blant jenter skyte fart allerede for flere år siden og at hun gradvis ble mer og mer interessert i tatoveringens edle kunst.
– Da æ fikk tilbud om å jobbe for en av de mest seriøse aktøran i Norge va de ikke nå å tenk på, forteller en strålende opplagt Marthe.

Hos Onkel Henrys får gjestene nytrukket kaffe og søte fristelser. | Eier og Onkel Henrys onkelbarn Terje L. Heggvik på sitt kontor.

Dermed endte hun opp som butikksjef på Onkel Henrys med ansvar for et kreativt team på 14 tatovører.
– Målet vårt er å sette en ny standard i bransjen, både når det gjelder den kunstneriske kvaliteten på tatoveringene, men også på hele totalopplevelsen av å være gjest hos oss.
Både Marthe og innehaver Terje er i tillegg veldig opptatt av å heise frem tatovering som kunstart. Tatovering er en kunstform som har fulgt menneskeheten gjennom hele vår historie, og har avhengig av tid og sted hatt en stor religiøs og sosial betydning. I konkurranse med en typisk kvinnelig geskjeft som ennå ikke kvalifiserer til pensjonspoeng, er tatovør også muligens verdens eldste yrke. Jeg er helt enig i at teamet på Onkel Henrys fortjener kunsterstatus. Etter å ha vært gjest i studioet en dag er jeg dypt imponert over håndverksferdighetene som ligger til grunn for de ferdige resultatene.

Marianne Husnes-Isachsen tatoverer enda en fornøyd kunde.

Byens vakreste gavekort

Marthe lover at Onkel Henrys har mye spennende på menyen i tiden som kommer. De har planer om å produsere både egen øl og egen sjokolade. I tillegg kommer de til å tilby det som ifølge Marthe skal bli byens vakreste gavekort. Vi i IN magasinet er godt over gjennomsnittlig opptatt av faghandel og spennende spesialbutikker. Vi er mektig imponert over hva Terje, Marthe og hele teamet på Onkel Henrys ha fått til. Rent konseptuelt er dette rene paradiset for alle som er opptatt av egenart, stil, kvalitet og god service. Og jeg må si at jeg er ekstra spent i å, på hvordan moren min på 73 reagerer på årets julepresent fra hennes favorittsønn!

Fakta Onkel Henrys Tattoo Shop

 • Midtbyen
  Adresse: Olav Tryggvasons gt 24 | inngang C, fra Carl Johans gt
  Tlf: 735 32 000
  Epost: trondheim@onkelhenrys.no
 • Bakklandet
  Adresse: Nedre Bakklandet 20b
  Tlf: 735 30 823
  Epost: bakklandet@onkelhenrys.no
 • Web: www.onkelhenrys.no
 • Facebook: @OnkelHenrys
 • • Instagram: @onkelhenrystattooshop

Tekst: Stein O. Kaasa | Foto: Ronny Manuel Danielsen & Stein O. Kaasa
 

Følg IN magasinet på Facebook