Hjem & fritid »  Stemning og stil

Stemning og stil

En egen atmosfære av stil, eleganse og harmoni ligger over Studio Slettvolls nye lokaler i Breivika. Så gjestfritt og inspirerende at vi gjerne flytter rett inn.
Article imageI en hektisk hverdag blir hjemmearenaen stadig viktigere. Vi søker ro og harmoni, en avslappet stemning. Dette har Studio Slettvoll gjenskapt i sitt 600 m2 lekre lokale, med peis, tente lys og duse farger. Slettvoll er kjent for møbler av høy kvalitet med et stilsikkert og tidløst formspråk.

– Her skal du føle deg velkommen og få inspirasjon, smiler butikksjef Kristin Valderhaug. Hun stortrives mellom møbler og interiør, og er fornøyd med de to første månedene i Ålesund. Kunderesponsen har vært flott, noen har til og med dristet seg til å kalle studioet for Norges flotteste møbelbutikk. Romslige, komfortable møbler med stramme linjer og myk komfort. En gjennomført stil, som både er klassisk, moderne og kontinental. Naturens ro, urban inspirasjon og en gjestfri atmosfære er filosofien. Du skal ha det godt der du har tid til å nyte det.
Article image

Møbeleventyr

Slettvollfamilien på Stranda startet møbeleventyret i 1951, med mye arbeidslyst og lite penger. De har vært pionerer på produksjon av manilla møbler i Skandinavia og verden for øvrig. Den 5.juni åpnet de dørene til det første Studio Slettvoll i fylket vårt, som er nummer 13 i sitt slag i Norge. I løpet av høsten får også våre naboer stifte bekjentskap med Slettvoll, når både Stockholm, Göteborg og Malmö åpner studiobutikker. Slettvoll legger vekt på å skape basismøbler som er fleksible og har lang levetid, både kvalitetsmessig og estetisk.

For fire år siden startet et spennende samarbeid med den prisbelønte interiørdesigneren Helene Hennie. – Hun er fantastisk på presentasjon, og å lage helhetlige løsninger, forteller Kristin. Hennie har vært viktig, og var her på åpningen sammen med Torill Slettvoll, ansvarlig for konseptutviklingen i selskapet.
Klassisk, city og hytte stil

Butikken i Breivika er delt inn i tre forskjellige stiler, klassisk, city og hytte. Du kommer først inn i den klassiske delen, som er moderne og lekker, med mye linstoff og en harmonisk og avdempet fargeskala. Et trinn opp bringer deg inn i city avdelingen. Her dominerer svart, hvitt og grått, mye stål og en litt strammere stil. Avdelingen ønsker å inspirere den urbane som ønsker noe enkelt og stramt, men samtidig gjestfritt og innbydende. Innerst i lokalet finner vi hytte-delen, her er det landlig med kelim puter, strikkepledd og en koselig, intim hyttestil. Den gode takhøyden og romslige plassen gjør det til en estetisk nytelse. – Vi vil skape stemning og nye inntrykk til kunden, men det skal også skje litt nytt, lover Kristin.
Article image

Tidløs eleganse

Slettvolls møbler er alle bygget på en solid grunnkonstruksjon i heltre og toppet med puter stoppet med det mest eksklusive materiale. Kombinasjonen av solid håndverk og tidløs design gir deg møbler som lever lenge, og som du kan leve med uansett hvordan tidene forandrer seg. Valderhaug forteller at de ønsker å hjelpe deg med spennende kombinasjoner mellom ulike stiler.

– Du skal kunne skape din egen stil, som er tro mot din personlighet. Nøytrale produkter gjør det enklere, forklarer hun. Med den lange levetiden kan du som kunde kjøpe litt og litt, og bygge din egen varige stil og identitet hjemme.

–Fargene er nøytrale, det er mye naturfarger som gjelder nå, forteller Kristin. Det duse fargevalget skaper en ro og harmoni som mange gjerne vil ta med seg hjem. I høst kommer en lunere stil, med deilige strikkepledd og eksklusive strikkeputer. Studio Slettvoll har ved siden av egne møbler knyttet seg til førsteklasses leverandører på interiørvarer. Spennende varer er håndplukket på messer rundt omkring i Europa. Her finner du ting de ikke har andre steder i distriktet. Spennende detaljer basert på det ekte, naturlige – lamper i tre, tepper i ull og sisal, pynteputer i silke, ull, lin og bomull. Du kan krydre hjemmet etter sesong og humør.
Article image

Kyndig hjelp

De fire ansatte i Breivika er serviceinnstilte og faglig dyktige. – Vi vil være der når kunden trenger hjelp, i butikken eller hjemme. Vi drar gjerne hjem til folk for å gi råd og hjelpe med møbleringen. Kristin oppfordrer kundene til å ta med bilder, stoffprøver og planløsninger slik at de ansatte kan være mer konkrete og lettere hjelpe deg til å ta de riktige valgene til ditt hjem.

– Vi skal veilede og hjelpe deg i jakten på en vellykket interiørløsning. Kunden skal få det han vil ha, vi vet at det ikke er lett å kjøpe møbler. Det viktigste er å personliggjøre sin egen stil, og finne ut hva en selv vil trives med i sitt hjem. Et hjem er ikke et hjem før du har fylt det med deg selv.

Tekst: Ann-Birgitt Haugan Foto: Ingvald Kaldhussæther