Hjem » Oslo » Reiser & opplevelser »  Spa, Brimi-mat & JenteCruise

Spa, Brimi-mat & JenteCruise

– Jeg visste ikke at Stena Saga hadde fått så flott spa, sier en kollega som burde visst bedre. Joda Lill, Stena Saga har fått et spa som kan måle seg med det aller beste. 750 kvadratmeter Pure Nordic Spa, som byr på alt – og litt til.

«Stena S(p)aga» skrev VG, da nyheten om spaet ble kjent. Nå et drøyt år etter innvielsen, har flere tusen reisende tilbrakt timer i spaet med 20 knops marsjfart og verdens beste utsikt til Oslofjorden, Skagerrak og Kattegat.

JenteCruise hver fredag

Hver fredag inviterer Stena Line til 24-timers JenteCruise med Stena Saga til Frederikshavn. Her er menyen full av hyggelige overraskelser – inkludert spa, tapas, champagne, Arne Brimi-menyer, coverband og underholdning spesielt rettet mot jenter. 
Etter fjorårets investering på 30 millioner kroner til det nye spa-anlegget, er ikke Stena Saga lenger hva skipet en gang var. 
Vi snakker om en ny tidsregning. 
– For å følge med og være på topp hele tiden, må vi fornye og forbedre oss kontinuerlig, sier markedssjef i Stena Line Norge, Elsa Grimsmo. 50-års-jubilerende Stena Line med 35 skip i 18 ruter i Europa, har da også investert milliardbeløp i skip og havner.

Pure Nordic Spa

I Pure Nordic Spa – er de fire årstider gjennomgangstema. Interiøret er inspirert av de nordiske årstider, lyset i Norden, Nordisk natur og Nordisk smak. Her tilbys allslags avslapping i form av massasje, boblebad, dampbad, badstue, en egen skjønnhetssalong med frisør og en liten kafé. Et avslappingsområde i glass, er bygget helt foran på dekk 9. Her kan spa-gjestene nyte panoramautsikten gjennom enorme vinduer to dekk under kapteinsbroen. 
Passasjerene kan velge mellom en lang rekke behandlinger, fra 20 minutters massasje til to timers program. Fra klassisk massasje til mer trendy og moderne behandlinger. Inkludert i programmet er en aqua-massasje der den som behandles beholder klærne på! 
Spaet er influert av kjente svenske hotellspa som St Jörgen og Ronneby Brunn. Du får høykvalitets behandlinger i en komfortabel og inviterende atmosfære. Og HUSK badetøy!

«Like barn leker best»

«Like barn leker best» er et godt Stena-motto og en del av filosofien som gjør at cruisepassasjerene vet hva de kan vente seg. Fredager er den store jentedagen. Fra 16. mars til 15. juni står orkestre som Mingos, Blue Jeans Band, Casanova, Hitmachine, Monsterpop, Southern Train og Tredrag i tur og orden for dansemusikken fredagskveldene. 
Lørdagene i april byr på show med ulike tema: Elvis Cruise, Sun Label Tribute og Queen Cruise med Åge Steen Nilsen. I mai følger King of Pop Cruise med Daniel J. Elmrhari, Nordnorsk cruise med Steinar Albrigtsen og Jørn Hoel, 80-talls Cruise med Pat Sharp og Tredrag, Grand Prix Cruise med Tredrag. I juni blir det nytt cruise med Tredrag, og endelig 9. juni SalsaCruise.

Alltid dansemusikk

Stena Saga byr alltid på dansemusikk. Torsdagene 3. mai og 14. juni er det rene dansebandcruise med henholdsvis Strealers + Casanova – og Vagabond + Happiness. 
Hver tirsdag inviterer Vidar Lønn-Arnesen til Dacapo. Onsdager og torsdager finner vi populære underholdere som Jørn Hoel, Tor Endresen, Frode Alnæs, The Johnny Cash Machine, Viggo Sandvik, Egil Eldøen og Olav Stedje, Bjelleklang, Retro, Buddy Band, 3 voices og Hitmachine. Se for øvrig underholdningskalenderen på: stenaline.no.

Sjørøverskip og fristed for pirater

I skoleferiene er Stena Saga Barnas Båt. Da er det barnas behov og ønsker som står i fokus. Nytt i fjor var et helt nytt konsept for barna, en hel piratverden! Stena Saga ble omgjort til et piratskip – et fristed for alle slags pirater. Zita og Zotpiratene kom om bord i «Den store nøkkeljakten», sammen med barna. Dette er en interaktiv opplevelse med aktiviteter og teaterforestillinger, sang, film og musikk. Dessuten skurken – den slemme Slesk!

– Mannskapet på Stena Saga gledet seg i månedsvis til å kle seg ut som pirater, sier Håkan Wennerblom, produktsjef i Stena Line Norge og ansvarlig for hele oppsettet. Han vil ikke fortelle hvordan eventyret slutter, men kan avsløre at Zotpiratene blir invitert ombord på Barnas Båt mange, mange år fremover. Velkommen – både store og små!

Spa-fakta Stena Saga

Spaet holder en marsjfart på 20 knop og inneholder: 
• Finsk sauna
• Dampbadstu
• Saltbadstu
• Varmt basseng 
• Jacuzzi/boblebad 
• Kaldtbasseng 
• Opplevelsedusjer med blant annet lukt og lyd 
• Vannfall 
• Lyddusjer
• Forfriskninger 
• Avslapningsrom med oppvarmede sittebenker, liggestoler og panorama-utsikt 
• Hvilestoler på soldekket 
• Aktivitetsområde for utendørslek
• Behandlingsrom 
• Skjønnhetssalong med frisør 

Tekst: Harald Bråthen | Foto: Stena Line

Følg IN magasinet på Facebook