Hjem & fritid »  Ren kjøreglede til alle formål

Ren kjøreglede til alle formål

Eventyrlysten? Vil du frigjøre deg fra begrensninger? Lyst til å flytte grenser og la kjøregleden din føre deg «where no man has gone before»? Da burde du i allefall først ta turen til Breivika og Vestlandske Auto. Som Nissan – forhandler kan de vise deg noen av de friskeste tilskuddene innen kjøreverdenen.
Siden 1938 har Vestlandske Auto vært Ford-forhandler, men i de siste to årene har de gjennomgått store forandringer. Siden 2006 har de holdt til i de imøtekommende, oversiktlige og ikke minst moderne lokalene i Breivika, samtidig som de i fjor høst også tok til som Nissan – forhandler.

Nissan

Med sine tøffe testprogram og kontinuerlig dialog med nåværende Nissan – førere i forbindelse med både design – og produksjonsvirksomhet, har de en filosofi om stadig forbedring. De har en anderledes tilnærming til det å bygge biler.
Innen det store spekteret av modeller Nissan har tilgengelige, finnes det helt sikkert èn som passer perfekt for deg.

Qashqai - bestselgeren

– Denne bilen ble introdusert på markedet i fjor vår, og ble straks den største suksessen i Nissans historie på lang, lang tid, med så mye som 170.000 enheter produsert på ett år, kan Nissan Salgssjef Frode Slinning fortelle. Siden april i år er det solgt ca 1000 enheter bare i Norge. Grunnen til denne enorme populariteten ligger bl.a i at den dekker mange behov. Den er kompakt nok som bybil, og har høy nok bakkeklaring til å komme seg på hytta.

– Sikkerhetsmessig ligger den på øverste hylle. Den har f.eks fått den høyeste poengsummen som er notert på Euro NCAP–testen, noe som selvsagt i seg selv er med på å promotere bilen, fortsetter Slinning. Videre kan bilen briljere med stort motorutvalg. Den har to og firehjulstrekk, automat + manuell gir og leveres både med diesel og bensin motorer.

Til høsten kommer bilen i ny utgave. Qashqai + 2. Dette blir en enda større bil med 7 seter. Den er 20 cm lenger, noe som også gir større bagasjeplass. Frode Slinning spår stor suksess til denne nykommeren med kjent ansikt. Bruksmessig og prismessig burde denne i høyeste grad virke attraktiv.

X – TRAIL 4WD - ekstrembilen

Introduksjonen til denne firhjulstrekkeren i ny utgave, kom i august i fjor sammen med Vestlandske Auto sin åpning som Nissan-forhandler. Dette er en ny bil i kjent innpakning. Nytt hjuloppheng, interiør og motor gjør sammen med mye annet at bilen oppleves som ny. Det at den har vært testvinner i flere sammenhenger og har markedets beste 4WD system vekker ikke mindre begeistring. X – TRAIL leder an med fremragende kjøreegenskaper, klasseledende akselerasjon og nok dreiemoment til å redde deg ut av vanskelige situasjoner.

Den er mer dynamisk, og takket være den ekstra kraftige motoren, er den mer praktisk sammen med fleksible og nyttige innvendige løsninger som du kan bruke i de mest ekstreme situasjoner. Likevel har de med sine to dieselmotorløsninger også dieselpartikkelfilter som effektivt reduserer innvirkningen på miljøet.

Den finnes for øvrig også i to bensinmotorløsninger, 2.0 og 2.5 liter. Nye X – TRAIL gir også ny mening til ordet komfort og ergonomi. Den er romslig og innbydende, med massevis av plass selv med fem personer i bilen. Selv om bilen er svært avansert har de tatt betraktelig hensyn til brukervennligheten , slik at teknologien føles naturlig. Denne bilen kommer med en rekke orginalt Nissan-ekstrautstyr slik at du kan sette et personlig preg på din bil, alt fra beskyttelse, stil og lastealternativer.

Navara – arbeidshesten

Med sine suverene kjøreegenskaper og kraftige motor har dette blitt en av favorittene innen Pickup- yrkesbiler. Denne kraftbilen er laget for å utføre krevende jobber hver dag, med nok utholdenhet i bakhånd for dine fritidsaktiviteter. Med sitt geniale «C – kanalsystem» er lasting og sikring av uhåndterlige og vanskelige lasteobjekt ikke lenger noe problem.

Bilen har et lekkert og barskt design som også har en praktisk funksjon, nemlig høyreist positur og brede hjulbuer, som gir høy bakkeklaring og god akselvidde for barskt terreng. Rett rundt hjørnet kommer også «lillebroren» til Navara relansert på markedet, NP 300 som skal være et enklere og rimeligere alternativ.

Med sitt utstrakte sikkerhetsprogram, som forsterket kupé og kollisjonsputer både fremme og på sidene, kan man trygt å si at Navara er godt beredt. Men med sikkerhet og tradisjonelle Pickup` er til sides må det sies at denne er mye morsommere å kjøre enn det du er vant til. Nå er «motsetningene»; kjøreglede og pickup, synonymt i navnet Navara.

Nissan Sports Adventure

Nissan er kjent for å satse tungt på sponsordelen i «ekstremsportmarkedet» som bl.a X–tremsportveka på Voss, og sin egen sykkelcup Nissan MTB Tour. Slik ønsker de å bidra til friluftsliv og eventyrlyst, noe som på en måte reflekterer Nissans egen eventyrlyst og lidenskap for nyvinninger i sine modeller.
Vestlandske Auto bidrar på sin måte lokalt i bl.a sponsing av Stranda Skisenter og Alperittet på Stranda.

– Vi har fått en meget positiv respons allerede som Nissan-forhandler, og ser med optimisme på de fantastiske produktene vi har og vet vil komme i fremtiden, forteller salgssjef Slinning.

Nissan er det merket som i den siste tiden har hatt en høyest prosentvis stigning i bilsalget på Sunnmøre, så ta gjerne en tur til Breivika og opplev ren kjøreglede du også.

Tekst: Richard Engan
Foto: Magnus Nordstrand