Hjem & fritid »  Nyt sommeren på sjøen!

Nyt sommeren på sjøen!

I den nye butikken i Skarbøvika har Dyrkorn AS et stort utvalg av båter, motorer og tilbehør både til fritidsbruk og til yrkesfiskere. Her finner du alt du trenger for å kunne nyte deilige sommerdager på sjøen. Inne i byen har de også en avdeling med distriktets største utvalg av sportsfiskeutstyr. Etter et besøk her skulle alt ligge til rette for at fisketuren blir en suksess.
Dyrkorn AS åpnet tidligere i år ny butikk i store, flotte lokaler i Skarbøvika, og her kan de tilby et bredt assortiment innen båt og motor. De leverer både til fritidsbruk og til yrkesfiskere. Den nye butikken kommer i tillegg til den eksisterende avdelingen inne i Ålesund, som er en ren utstyrsbutikk med fokus på sportsfiske.

Det nye lokalet i Skarbøvika rommer to spennende butikker under samme tak, Yamaha og Suzuki. Butikksjef Rune Westad forteller at det nye lokalet gir unike muligheter for å se båtene før man bestemmer seg for å kjøpe.

– Vi har plass til hele utstillingen innendørs, så her kan man gå rundt og se på båter i ro og mak i all slags vær. Dette er en helt ny måte å se båter på i Ålesund. Vi har fått veldig mye lovord for dette, og det er absolutt verdt å stikke innom for å se!

Vegg i vegg med butikken har de også et topp moderne verksted for utenbordsmotorer. Dette er et verksted for båtmerkene de fører, Suzuki og Yamaha, og de har valgt å prioriterer disse merkene for å kunne yte best mulig service på dem. Her kan de utføre alt av motorreparasjoner.

Ved bryggen nedenfor butikken har de dessuten liggende demobåter, og det er fullt mulig å prøvekjøre før man tar den endelige bestemmelsen om hvilken båt som passer best akkurat for deg. Dyrkorn AS har også alt innen elektronikk og ekkolodd, og de har i tillegg en stor avdeling med arbeidstøy til yrkesfiskere og diverse annet utstyr til fiskeflåten.
5020 strand.tif (3)
5020 strand.tif (3)

Aluminiumsbåt

Rune forteller at de har alt fra de aller minste båtene og opp til 26 fot. En av de spennende nyhetene akkurat nå er aluminiumsbåter fra Anytec. – Dette er en grovt bygd aluminiumsbåt, som er svært god til fritidsbruk. Den er grovere bygget en det som ofte er vanlig for fritidsbåter, og derfor blir den også mye levert til profesjonelt bruk. Dette er en kjempebra båt som vi anbefaler på det varmeste, sier han.

Med gummibåtsesongen rett rundt hjørnet har de også tatt inn et stort sortiment med forskjellige gummibåter. De har alle størrelser, men Rune anbefaler at folk ikke er for sent ute i forhold til ferien med å handle gummibåt. Kommer man rett før ferien begynner, er det mulig at en del av de mest populære sortene vil være utsolgt.

Alle er velkomne innom butikken i Skarbøvika for en hyggelig båtprat, og Rune lover med et smil at handler du båt hos dem, så er du sikret en fantastisk sommer.

Havfiske

Avdelingen inne i Ålesund fokuserer på sportsfiskeutstyr, og de har distriktets største utvalg. Her er det noe for ethvert behov og smak. – Vi har det aller meste av fiskeutstyr, bortsett fra til is- og fluefiske. Akkurat de to typene fiske er det jo litt dårlige forhold for her i området, sier Lars Johan Ekrem som er ansvarlig for sportsfiskeavdelingen.

– Vårt hovedfokus er på havfiske, og vi merker at det er en økende interesse for dette. Det er populært å fiske både fra båt og land, men det har vært særlig økning i fiske med stang fra båt. Og alt ligger jo til rette for den type fiske i dette området.

At flere og flere går til anskaffelse av båt er kanskje en av grunnene til den voksende interessen for havfiske. I tillegg har Ålesund også sin egen havfiskeklubb, som er med på å holde entusiasmen oppe. Mange som før drev med pilke, har nå gått over til havfiske med stang. Og Dyrkorn AS har et stort utvalg av stenger og sneller. Blant annet selger de to av Norges største merker innen stenger, Shimano og Tica. De har stenger i alle størrelser og klasser, og her skal det godt gjøres å ikke finne noe som passer til deg. Dessuten har de det meste innen tilbehør, som pilker, kroker og snører.

Kveitefiske

I den senere tid har artsrettet fiske, hvor man fisker etter en bestemt fiskerase, blitt veldig populært. Blant annet har det vært stor interesse for kveitefiske de siste månedene. Tidligere har ikke så mange sportsfiskere prøvd seg på å fiske etter kveite, det har mere vært forbeholdt større båter med kveiteliner.

Men Lars Johan forteller at nå har også sportsfiskerne blitt ivrigere på denne fisketypen, og det er mange som prøver med stang og snelle. Og det er jo mye kveite i havet utenfor Sunnmørskysten, så det er bare å kaste seg på og se om man har fiskelykke.

Som en ren sportsfiskebutikk finner du her det store vareutvalget uansett tid på året, i forhold til for eksempel sportsbutikker som gjerne pakker bort fiskeutstyret til fordel for ski og vinteraktiviteter utpå høsten.

Alle som jobber her har dessuten stor ekspertise på sitt felt, og her er det utstyr som passer for alle, enten man fisker flere ganger i uken eller en gang iblant.
Tekst: Mona Gullstein
Foto: Magnus Nordstrand & Yamaha