Hjem » Oslo » Reiser & opplevelser »  Magiske og herskapelige Holmsbu

Magiske og herskapelige Holmsbu

INmagasinet tok turen til Quality Spa og Resort Holmsbu i Rødtangveien 18. Kun 1 time fra Oslo kan du senke skuldrene og bli tatt godt vare på. Du fortjener det.

På bildet: Emilie Johannesson og Margrethe Solbrekke

Suite med seaview
I resepsjonen ble vi ønsket velkommen av de blideste resepsjonistene jeg har møtt på lenge. Vi fikk utdelt hvert vårt nøkkelkort og tok trappen opp til annen etasje. Korridoren var lang og i enden lyste sjøutsikten opp. For hvert skritt nærmet vi oss en drøm av en opplevelse.  Bak den låste døren til rom 202 i enden av korridoren fantes alt en kan ønske seg en slik helg. Vinduene viste oss stolt det friske havet og en høstklar himmel. Gleden sprer seg og det kiler i magen. Kjøkken og stue i ett, bad med badekar og soverom. Badekåper, tøfler, Thalgo produkter, mousserende vin og et fruktfat ventet på oss. Jeg smilte for meg selv og tenkte at dette kan jeg venne meg til. Kvelden var ung og magen rumlet. Det var tid for middag.

Article image

Økologisk frokost

I 1 etasje ble vi fulgt til et bord ved vinduet og nok en gang sjøutsikt. Båttrafikken og fiskerne utenfor stod for underholdningen denne kvelden. Harmonisk bakgrunnsmusikk og litt vin i glasset - jeg gledet meg til å sanse mer. Lyset slukket tidlig etter en lang dag på jobb og hverdagsstresset i Oslo by. Lørdag morgen hilser og solen skinner. Det er tid for morgenkaffe og en liten matbit. Hotellet fristet med glutenfrie og økologiske varer, friske grønnsaker og omtrent det samme som andre hoteller tilbyr til frokost. Egg og bacon er en slager men her var det mye annet godt. Rett etter frokost utforsket vi området og tok oss en tur ut langs bryggene.

Sjøboder og Villaer

Vi spurte Duty Manager, Charlotte om det var mulig å få en liten omvisning.  Sporty og spontant tok hun oss med rundt på en visning som virkelig ga inntrykk. Hun fortalte oss historien bak det hele og viste oss sjøbodene, villaene og konferanserommene. 
Som du skjønner er det ikke noe å si på servicen til crewet. Humøret på topp og inkluderende er vel de rette ordene. De ansatte byr på en gjestfrihet og det er bare å ta den imot.  Det merkes at de ansatte trives på jobb. 

For store og små

Oppholdet er tilrettelagt for småbarnsfamilier, utdrikningslag, venners venner fest, bryllup eller kjærestepar. Mulighetene er mange.
Etter en informativ og guidet visning er det lunsjtid. Nydelig smak på kyllinglår og tilbehør. Vi er fornøyde med måltidene så langt. Skuldrene er senket og hverdagen er glemt. Planen etter lunsj er å ta turen i dampbadet og ta en svømmetur i bassenget. 

Utendørs dampbad på taket med muligheter for forfriskninger er noe jeg sent vil glemme. Lyden av vannet som bobler i ny og ne og min samboer ved min side. Med salig blikk kommer 4 damer ut fra eucalyptus badstuen og tar en skål med champagne. Roen har virkelig senket seg og det er viktig å nyte øyeblikkene- være tilstede her og nå. 
To timer senere tilsier froskehuden at det er på tide å gi seg for i dag. Deretter nytes solnedgangen fra terrassen til suiten og det er etter hvert tid for middag. 

Stemningsfylt

Måltidene på hotellet er fantastiske. Av det man kan få av kjøtt er det så mørt at det smelter på tungen. Spennende smaker i sausene og dressingene. Potetene gir akkurat passe tyggemotstand og det samme gjelder grønnsakene. Undertegende vil aldri glemme krepsesuppen- ubeskrivelig delikat. 
Middagsverten Nima smiler lurt og sier at jeg ikke er den eneste som ønsker meg oppskriften. Men det holdes selvsagt hemmelig.
Nå er det leggetid for noen mens andre byr opp til dans i baren. Stemningen blant besøkende er stigende og inntrykkene skal fordøyes. Søndag er det frokost igjen og klokken 11 er det tid for ”Spaopplevelsen”.

Spaopplevelsen

En opplevelse for kropp og sjel. Her vil terapeuten tilpasse produkter etter ditt behov og din lyst. I opplevelsen inngår det en klassisk ansiktsbehandling, samt kroppsskrubb og kroppsmaske. Her kan du velge om du vil ha en ren fuktighetsbehandling eller en detoxinnpakning av kroppen.

Terapeuten Caroline, blid som en sol tok meg imot for behandling. Det positive med behandlingen var at hun pratet når det passet meg og informerte om hva hun gjorde. Ansiktsbehandling, kroppskrubb, kroppsmaske og hodebunnsmassasje- dette er en form for alt i ett pakke som passer til alle. Anbefales på det sterkeste og er verdt hver eneste krone. Det negative med behandlingen er at 110 minutter er over på null komma niks. Spaavdelingen og behandlingen ga mersmak. Undertegnede observerte blide og fornøyde kunder som snakket sammen i avslappningsrommet. Vann, te og frukt var tilgjengelig og informasjon om produktene som ble brukt etter behov. Ingen tegn til kjøpspress, noe som gir et terningkast 6 for helheten. 

Vi takker for oss og setter pris på opplevelsene som enda er friskt i minne. Maken til engasjerte ansatte, beliggenhet og atmosfære skal du lete lenge etter. Men INmagasinet har funnet frem for deg. 

 Her finner du hjemmesiden til Holmsbu Spa 

Tekst og fotografi: Marthine Elise Øhre Skaug