Hjem & fritid »  Hus + Karisma = Hjem!

Hus + Karisma = Hjem!

Når sommerdagene blir kortere og kulda setter inn trekker Ola og Kari Nordmann inn i varmen og higer etter å lage hiet sitt for vinteren så trivelig og hjemmekoselig som mulig.
Article imageKarisma Interiør AS i Ålesund har et stort utvalg av interiørartikler som kan tenne flammen i vinter både hos interiørinteresserte og dem som ikke visste de var det enda.

Karisma Interiør i Keiser Wilhelms gate i Ålesund Sentrum er ikke bare et lokale, det har sjel. Det er en kjent ting at nordmenn er blant dem som investerer mest i å pusse opp, dekorere og dandere huset. Ikke overraskende, siden vi tilbringer store deler av året nettopp innendørs for å skjerme oss for vær og vind. Daglig leder Randi Eide åpnet forretning i dette lokalet i september i fjor, men det hele har eksistert siden 1995.

Randi Eide er interiørkonsulent. Hun drar både på hjemmebesøk og offentlige oppdrag. – Det kan være så enkelt som at noen trenger hjelp med et rom eller til å finne nye gardiner, sier hun. Det skal ikke mer til enn å la blikket gli litt rundt i lokalet før man merker at det er mer enn bare et lokale, det har karisma. Man får lyst til å få hjelp fra noen som vet hva de driver med. Innredningen og sammensetningen i butikken gjør en nesten litt husvarm!

– Forretningen ligger midt i en handlegate så det er mange som stikker innom bare for å ta en titt, så det blir også mange impulskjøp. De største merkene hun fører er Englesson og Riviera Maison. Også Designers Guild, som er klassiske artikler med moderne vri, Green Apple og Eijffinger går det mye av. Importerer møbler fra Spania gjør hun også. Hun tar litt her og der og setter det sammen til sin egen hjemmekoselige interiørforretning.
Article image

Interiør-ør

Forretningen inneholder alt du kan tenke deg begrepet interiør omfatter. Her selges både møbler, lamper og gaveartikler. For ikke å glemme vår store stoff og tapetavdeling. Med andre ord kan jeg vel si at jeg er en totalleverandør. Det er ikke så mange av denne type butikker igjen, kan Randi Eide fortelle. Det er mange bevisste kunder i byen som kommer innom og spør etter hjelp.
Article image

Fine lamper

Det kommer inn en kunde i butikken. – Du har så mange fine lamper du, det er ingen fine lamper å få i byen andre steder lengre, sier damen. Det blir solgt mange lamper på Karisma Interiør. Det er kvalitetsprodukt du får her. I forskjellige prisklasser med et stort sprang fra det mest økonomiske til den største investeringen, alt etter hva du er
ute etter.

Det er mye spennende som kommer på interiørmarkedet nå om dagen. Hovedsesongen for interiørmarkedet starter naturlig nok i september når vi trekker inn og vil ha mer innekos enn lange sommernetter - siden det er blitt for kaldt til å holde ut ute. Nå vil alle gjøre det koselig i huset, kanskje pusse opp litt og få en frisk pust inn i hjemmet før dagene blir kortere og høstmørket har kommet for å bli.

– Stormønstret på stoff og tapeter har blitt populært igjen. Og blande grovt med fint, som ullstoff og silke, sier hun mens hun ruller ut en lekker stoffrull der et fint gullstoff er satt sammen med et grovere beige materiale. Stilsikkert grått og svart er også fremdeles å foretrekke for mange.

Å sette det klassiske sammen med det moderne kan gi spreke resultat. Randi Eide har akkurat vært på messe. Hun har innkjøp to til tre ganger i året.

– Det er mye lekkert på vei, vi fornyer utvalget stadig! Det er viktig, slår hun fast. Farger er også på vei tilbake nå når vi nærmer oss vinteren. Lyst til å unngå vinterdepresjonen sa du? Fornyelse er god medisin. Fyll huset ditt med fargerikt interiør, tenn et lys, og vips har du et koselig hjem!

Tekst: May-Liss Tryggestad Foto: Ingvald Kaldhussæther