Hjem & fritid »  Gira på to hjul

Gira på to hjul

Denne gjengen har et langt ritt av erfaring når det gjelder salg og reparasjoner av sykler. Sykler er deres lidenskap. Det de ikke kan er ikke verdt å vite. Med et stort vareutvalg kan de skaffe deg den sykkelen eller det utstyret som er rett til deg - uansett behov.
Sykkelhuset startet sin første butikk i Molde 1993, men har siden det vokst seg 3 butiker store etter at Sykkelhuset Ålesund i Røysegata 2 åpnet i april i år. Dette kunne vel ikke passe bedre nå som ålesunderen snart skal benke seg forran tv`en for å bli inspirert av Hushovd og gutta i Tour d` France. Det er vel heller få ting som får deg bedre i form i siste liten før badebuksa eller bikinien kommer på? Iallefall, Sykkelhuset i Ålesund vil gi deg det du trenger.

Det som kjennetegner butikken er at de fører alle typer sykler fra dame, herre og barnesykler til alle behov og ønsker. Samtidig er det viktig å legge merke til at de er en ren sykkelbutikk. Sammen med tilbehør fra alt i sko, hjelmer, flasker, klær til energisjokolade for de lange turene, er de også er et sykkelverksted som har mulighet og kompetanse til å reparere alle typer sykler.

– Alle sykler vi har for salg har 1 års fri service, dette er nettopp fordi vi er trygg på og vet at de vil fungere over lang tid. Vi lever av fornøyde kunder, kan butikksjef Torstein Solli fortelle.

HARD ROCX – norsk perfeksjonisme

Ett av de mest fremtrendende norske sykkelmerkene er Hard Rocx. Dette er et firma som ble etablert i 1991 for rett og slett å skape perfeksjonisme på to hjul. De designer komprimissløse sykler for perfeksjonisten. Syklene er designet spesielt for det norske markedet, og målet deres er å utvikle sykler som er lettere, raskere og mer balanserte.
Noe som også kjennetegner denne norske sykkelfabrikanten er at de bygger på filosofien; rammen skaper sykkelen. Valg av rammemateriale gir forskjellige egenskaper og pris. Trenden på de tøffeste syklene er rammer av karbon. Tidligere ble aluminium bare brukt på de dyrere syklene, men er i dag det vanligste rammematerialet på en Hard Rocx sykkel. Det har lavere egenvekt enn stål, er mindre elastisk og er mindre utsatt for synlig korrosjon enn stål.

Kjente idrettspersonligheter som fronter dette merket er Ole Einar Bjørndalen, Marit Bjørgen og Lars Berger, som i likhet med sykkelen selv, står for perfeksjonisme, kraft, balanse og teknikk.

Giant – redefinerer veien

I godt over 30 år har den amerikanske sykkelprodusenten dedikert seg til sykling. Her er sykkelen mer enn bare en maskin, den er en integrert del av samfunnet, en venn, og en måte å utforske grensene i din verden. Så man kan si de har et lidenskapelig syn på sykkelen, akkurat som gjengen i Sykkelhuset.
Som verdens ledende produsent av kvalitetssykler, eier og drifter Giant Inc fabrikker i Taiwan, Kina og Nederland. De har en erfaring og en avansert teknologi som ikke bare har gitt en ekstrem effektiv sykkelproduksjon, men kanskje den aller beste kvalitetssykkelen du finner i dag.

Giant jobber hele tiden med å bringe ny teknologi til sykkelverdenen. Navnet er i så måte synonymt med teknologisk innovasjon i hele den globale sykkelindustrien. Ved høy kvalitetssikring, kundeservice og å utnytte sine globale ressurser, forbedrer Giant sine produkter for alle typer syklister hele tiden.
I dag har de blitt det sykkelmerket som tilbyr det bredeste utvalg av sykler av høyest kvalitet verden over, og selvsagt kan du også finne disse hos Sykkelhuset Ålesund.

Wheeler – bevegelse og kraft

Dette er nok en amerikansk sykkelgigant som har festet seg som nummer 3 av de største produsentene i verden. Selv om Wheeler skiller seg fra resten i sykkeldesign, er deres sterkeste argument gjemt under lakken. I 2008 har ingeniørene og produktskaperne satt seg fore å prøve og møte behovet til syklister og terrenget bedre. Valget av rammematerialet står nok en gang i fokus der bruk av karbon eller `aerospace` aluminium av høy kvalitet er sentralt. Valget av detaljer og ny teknologi skal både stå for kvalitet og utseendet av sykkelen. Sykkelhuset i Ålesund kan sammen med deg gjennom dette finne nettopp din drømmesykkel, konstruert til din bygning og preferanse av sti og terreng. Sykkelen skal selvsagt være laget for deg – ikke omvendt.

Orbea – fra hjertet av Pyrinèene

Denne sykkelprodusenten har sitt opphav i Spania, nærmere bestemt Pyrinèene, kanskje sykkelens andre hjem. De som følger med Tour d` France vet sikkert om de harde klatreetappene der, så man kan vel si at vi snakker om en lett og robust sykkel her. De bygger syklene sine med følelser, som igjen smitter over på syklisten. Det er altså en rase som sies å være bygd i den beste sykkelregionen i verden.

– Her på Sykkelhuset Ålesund kan du altså få kvalitetssykler som varer, og et rikt utvalg av det beste som finnes innen sykler og utstyr, sier Solli. De bestiller sykler i store kvanta slik at de til en hver tid har det kunden ønsker, og dermed til en rimeligere pris.

– Alle er hjertelig velkommen til en prat og god veiledning, som passer til dine ønsker og behov, avslutter butikksjef Torstein Solli.

Tekst: Richard Engan
Foto: Magnus Nordstrand & Hard Rocx