Hjem & fritid »  Fra drøm til virkelighet

Fra drøm til virkelighet

Kjøkkenet er for mange selve hjertet i våre boliger, og i dag kan du velge mellom et hav av stilarter og kombinasjoner for å få oppfylt dine drømmer, ønsker og behov.
Article imageNorema er landets største kjøkkenprodusent, og har levert kjøkkenløsninger til det norske folk i over 60 år. Bedriften har norsk produksjon, som ligger på Jevnaker. I Vingårdsskiftet ved Moa ligger et av deres 21 flotte kjøkkenstudio, og kan by på lekre utstillinger og praktiske løsninger for enhver smak.

– Vi har litt av alt, forteller Ellisiv Solheim, som er interiørselger for Norema. – Moderne, tradisjonelt, nostalgisk – flere stilarter, slik at alle skal kunne finne noe de liker her hos oss, sier hun. Her kan du drømme deg bort i utstillingene, som er komplette med hvitevarer og utstyr.

– Hovedfokus for oss er å være serviceinnstilt, at kunden skal bli fornøyd, sier Solheim. Opplevelsen skal være bra i alle ledd, fra service i butikk, til leveringstid og god kvalitet.
Article image

Lang og viktig prosess

Å velge drømmekjøkkenet er en omfattende prosess. Første besøket på Norema blir som oftest brukt til å se seg om, få snakke med, og stille spørsmål til en av interiørselgerne. Ellisiv anbefaler å gå inn på nettsidene deres, hvor du kan bruke ditt eget rom og farger, og legge inn forskjellige fronter for å få tenkt gjennom hva du ønsker. Så gjør en videre avtale om kjøkkentime, og tar med en skisse med mål på rommet.

Som kunde skal du føle deg trygg på at Norema vet hva som er nødvendig å ta stilling til. Neste skritt er og skisse opp løsninger, skap for skap, og du får en stipulert pris. Videre får du tegnet opp ditt nye kjøkken tredimensjonalt og med farger. Slik kjenner du igjen rommet ditt, og kan prøve ut endringer der og da. Solheim trives med sin spennende jobb. – Hvert kjøkken er en utfordring, der målet alltid er at kunden skal bli fornøyd. Når kunden er glad er vi glad, et kjøkken er en personlig og kostbar ting.

Folk flest er veldig flinke til å tenke gjennom hvordan de vil ha det. Halvparten av kundene har bestemt seg for hvilken front de skal ha når de kommer. Hva du er fornøyd med i dag, og hva du vil forandre på er viktige spørsmål du bør tenke gjennom. Det er lett å bli fristet av andre ting underveis, med enormt mye å velge mellom.

Interiørselgerne på Norema kommer også gjerne hjem til deg for å gi råd, men dette skjer sjelden, sier Solheim. Det kan være i kompliserte rom, kanskje med vinkler og skråtak. Oftere tar de hjemmebesøk underveis. Hennes erfaring er likevel at blanke ark oftest er best, da blir du ikke farget av ting du har sett i rommet.
Article image

Moderne hvitevarer

Norema leverer også hvitevarer, og fører anerkjente merker som Miele, Siemens og Whirlpool. På grunn av gode avtaler med leverandørene, er de svært konkurransedyktige på pris.

– De aller fleste som bestiller kjøkken hos oss kjøper også hvitevarer, forteller Ellisiv. Vi er kurset i hvordan alt virker, og kan by på god kunnskap om de forskjellige produktene. Alt blir også levert samtidig, og du får en faktura å forholde deg til. Montøren til Norema monterer hvitevarer med samme garanti.

Skulle det være problemer med hvitevarene er det Norema som formidler all kontakt med leverandøren. Norema stiller i fremste rekke innen produktutvikling og innovasjon. De har en egen avdeling som jobber med nye produkter hele tiden. Innredninger, fronter og hvitevarer blir vurdert fortløpende. Kjøkkenprodusenten har i følge Solheim senket prisene og blitt svært konkurransedyktige også der. Nye produkter skal favne bredt, både i design og pris.
Article image

Praktisk trend

Sunnmøringene med enebolig vil typisk ha et tidløst kjøkken, moderne, men som ikke går av moten om få år. Det skal være praktisk og lekkert. De som bor i leilighet som kanskje skal byttes ut etter hvert, velger gjerne tøffere, og går mot ytterpunktene. Norema tilbyr også full flex, der du kan få samme front til alle skap innen kjøkken, bad og garderobe for et helhetlig designuttrykk.

Trenden generelt går nå mer og mer mot det praktiske, i tillegg til at det er mye teknikk på vei inn på kjøkkenet. Hvitevarer tar av, kaffemaskiner og dampovner er ikke uvanlig rundt omkring i hjemmene. Kjøkkentrenden har vært ekstremt minimalistisk over lang tid, og den klassiske, litt mer nostalgiske biten kommer sterkere og sterkere.

Vi vil se mykere innslag som softer opp innredningen fremover, tror Solheim. Ellers er det i dag bare fantasien som setter en grense for hvordan en ønsker å ha det i hjemmet sitt!

Tekst: Ann-Birgitt Haugan Foto: Ingvald Kaldhussæther