Hjem » Helse & velvære »  Et liv uten briller & linser!

Et liv uten briller & linser!

Visste du at så mange som 3 av 4 brille- og linsebrukere egentlig ikke trenger være avhengig av dem?

Alternativet for ca 80 % av dem som sliter med vanlige synsfeil, er en synskorrigerende operasjon. Denne løser synsfeilen en gang for alle slik at du slipper frustrasjonen som briller og linser kan gi i hverdagen. Memiras synskorrigerende behandlinger er skånsomme, smertefrie og har svært rask helingstid. De fleste kan være i vanlig gjenge allerede dagen etter behandlingen.
De fleste opplever at kirurgi er et håndverk som man trenger høy frekvens på for å opprettholde den beste kvalitet på det man gjør. Kirurger som gjør operasjoner ofte, har gjerne en større trygghet i sin jobb. Memira sine kirurger reiser rundt på alle klinikkene og opererer hver eneste uke. Noen av kirurgene har spesialisert seg på laserbehandlingene, mens andre i kirurg- teamet er spesialisert på linsebyttebehandlinger. Hele teamet med sykepleiere, optikere og øvrige – har alle sammen solid erfaring, spesialkompetanse og tilleggsutdannelse innenfor synskorrigerende behandlinger. Du kan derfor føle deg helt trygg når du velger Memira.

Øyet og synet er finurlig!

For å forklare en synsfeil, så kommer dette av at lysstrålene ikke treffer på det rette punktet bak i øyet. Det medfører et uskarpt bilde. Man er da enten nærsynt eller langsynt. I tillegg kan man ha skjeve hornhinner. Da vil lysstrålene ikke samle seg i ett konkret punkt på netthinnen, men komme litt ulikt pga. grunn av at øyets kurvatur er ujevn og dermed sender lysstrålene til ulike steder. Så de helt vanlige synsfeilene skyldes som regel at selve øyets form ikke er helt optimal. Det er dette en øyelaserbehandling korrigerer. Laseren pusser kurvaturen eller krumningen på hornhinnen, slik at man får en riktig krumning i forhold til det punktet strålene skal treffe på netthinnen. Øyets form er også årsaken til at man ikke gjør øyelaser på barn eller ungdom i vekst. Når man er utvokst, og man har hatt et stabilt syn over en viss tid (stabilt syn er en indikasjon på at man er ferdig utvokst) så kan man gjøre en synskorrigerende øyelaserbehandling. I 45-50 årsalderen er det mange som ikke klarer å lese eller se det som er på nært hold. Dette er en synsfeil som kommer hos de fleste, og den befinner seg i et annet område av øyet enn på hornhinnen. Etter at øyets naturlige linse har «pulsert» eller stilt seg lynraskt inn til ulike avstander i rundt 45 år kan linsen stivne. Når linsen har stivnet, så mister man evnen til å fininnstille synet. Det kan kun løses gjennom å bytte ut den naturlige linsen med en ny linse som vil gi godt syn på nært, mellom og langt hold resten av livet. Behandlingen er utrolig rask, fra noen få sekunder med laser til 15 minutter per øye når man gjør linsebytte. Du er bedøvet så operasjonen gjør ikke vondt og du skjønner med en gang du åpner øynene at du har fått et bedre syn. Men du har nok et litt duggete syn den første dagen, men øyets overflate heler utrolig kort, faktisk bare på noen få timer. Du blir fulgt opp i løpet av det første året, helt til Memira godkjenner resultatet og skriver deg ut av behandlingen.

FAKTA: Memira

• Gå inn på www.memira.no og les fortellinger fra kunder som har gjort operasjoner.
• Ta kontakt på 800 22 636 eller kundesenter@memira.no
• Skandinavias største aktør med over 40 klinikker.
• Optikere, kirurger og sykepleiere med spesialutdannelse innenfor synskorrigerende behandlinger.
• Memira behandler alle helt vanlige synsfeil som nærsynthet, langsynthet, skjeve hornhinner og alderssyn.
• Memira tilbyr spesialtilpassede behandlinger. De tilbyr fleksible betalingsalternativer. Klinikkene har kveldsåpent.
• Memira har avdelinger i Oslo, Drammen, Lillestrøm, Fredrikstad, Hamar, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim og Tromsø.

Tekst: IN magasinet
 

Følg IN magasinet på Facebook