Hjem » Oslo » Reiser & opplevelser »  Et avbrekk i hverdagen på byens tak

Et avbrekk i hverdagen på byens tak

Vi kan alle trenge en pause fra hverdagen, men det er ikke alltid det passer å ta en lengre ferie. Men muligheten finnes rett utenfor stuedøren din. IN magasinet fikk være med når fem gode kolleger fra Norway Convention Bureau sjekket inn på Holmenkollen Park Hotel Rica etter arbeidstid, og opplevde en begivenhetsrik kveld med spa, yoga, en bedre middag og overnatting i luksuriøse omgivelser.

Det ligger der nærmest som et eventyrslott og skuer over byen, Holmenkollen Park Hotel Rica, med den ærverdige gamle bygningen i dragestil og den nye avdelingen hvor elementer fra bergveggen i Nordmarka er en del av selve bygningen. Selv om det bare er 20 minutter med bil eller t-bane fra sentrum av Oslo føles det som om man har kommet til en helt annen verden, og det er nettopp det som er poenget. 
Enten du og kjæresten trenger litt tid for dere selv eller du ønsker å oppleve noe annerledes sammen med venninner eller gode kolleger, kan du med et besøk hos Holmenkollen Park Hotel Rica oppleve et totalt avbrekk fra hverdagen uten at det innebærer lang reisetid eller feriedager. Hit kan man enkelt reise opp etter endt arbeidsdag, nyte et deilig opphold med en rekke ulike aktiviteter og en bedre middag før man spiser en fantastisk frokost og drar rett på jobb dagen etter. Salgs- og markedsdirektør Nina Hilland forteller at i tillegg til hotellets moderne spa-anlegg med svømmebasseng og boblebad, er det en rekke morsomme aktiviteter man kan benytte seg av rett utenfor hotellets dører. 
– Her er det noe for alle, fra rappellering ned hoppanlegget og aking i korketrekkeren til sykkelstier og langrenns-løyper som går rett forbi hotellet. Mange bedrifter synes dessuten det er moro å arrangere mini-VM i Holmenkollanlegget eller ha skyte-konkurranser på skiskytterstadion. Vi har også 12 sykler som våre gjester kan låne gratis. 

IN magasinet fikk være tilstede når fem kolleger fra Norway Convention Bureau i Oslo, Karoline Solevåg Syverstad, Sarah Hofsøy, Birgitte Nestande, Elisabeth Bugge og Jorun Aasen Kristiansen, benyttet muligheten til å ta en liten pause fra byens stress og mas med et opplevelsesrikt og avslappende opphold på Holmenkollen Park Hotel Rica. 
– NCB markedsfører Norge som destinasjon for kongresser, konferanser, events og belønningsreiser, og i den forbindelse reiser vi mye i jobben. Så for oss er det helt perfekt å få oppleve så mye sammen på et døgn uten å måtte bruke tid på reising. Akkurat nå har vi dessuten to nyansatte og det er en god mulighet oss å bli kjent med hverandre. Ikke minst er det flott å kunne se hverandre på andre arenaer utenfor kontoret og det er deilig å kunne unne seg en natt her og dra direkte til jobb neste dag.

Avslappende yoga

De fem damene starter oppholdet med et besøk i hotellets spa, hvor yoga, massasje og ansiktsbehandlinger står på programmet. Her finner du blant annet basseng, boblebad, yogarom, private aromabad og flere behandlingsrom. Du finner et stort utvalg av behandlinger for ansik, kropp, hender og føtter i den innholdsrike spamenyen. Doble behandlingsrom er svært populære både blant par og venninner. I den flotte lounge-avdelingen kan man dessuten nyte frisk frukt med juice eller champagne. Nytt i år er en frisør og hårstylist som holder åpent også på søndager. 
Etter en travel arbeidsdag velger kollegene fra NBC å begynne med yoga, under kyndig veiledning fra yogalærer Nina Joyeux som tilpasser timene etter erfaringsnivået til gruppen. 
– Det var deilig å komme hit rett fra jobb, og få slappet ordentlig av og koble ut alt stresset. Det er en flott måte å avslutte arbeidsdagen på, sier Birgitte. 
– Bare det å komme opp til Holmenkollen og ut av bykjernen gir en ekstra ro. Det er en fantastisk atmosfære her på hotellet, og Holmenkollen Park Hotel Rica er et hotell som vi som jobber i bransjen er veldig glade i og prøver å bruke mest mulig i forhold til kunder. For våre utenlandske kunder er nærheten til både bykjernen, naturen og det fasjonable skianlegget helt unik og noe vi gjerne vil vise frem. Her er det dessuten noe for alle, uansett interesser, og for oss som liker litt luksus og velvære var det perfekt å begynne kvelden med litt spa, yoga og en tur i boblebadet med frukt og smoothies, sier Jorun med et smil.

En smak av Norge

Etter besøket i spa-avdelingen valgte de fem damene å møtes på et av hotellets flotte rom for litt champagne mens de nøt den fantastiske utsikten over Oslo, før det var tid for en bedre middag på hotellets ærverdige restaurant De Fem Stuer. Her kan man blant annet gjøre som kollegene fra NCB og nyte menyen En smak av Norge. Med denne menyen lar restauranten norske småskala-produsenter presentere sesongens beste råvarer, og menyen skifter etter hva som er tilgjengelig for årstiden. Kveldens meny bestod av hummer med smørsaus, kaviar og østersskum, villsvin fra Grøstad gård til hovedrett med ostesufflé og bjørnebær-bondepiker til dessert. Med andre ord, et måltid som virkelig er prikken over i`en på en flott kveld. 
– Man får alltid en varm velkomst her på Holmenkollen Park Hotel Rica og det er en deilig atmosfære hvor vi virkelig har fått senket skuldrene, forteller de fem damene som er meget fornøyde med oppholdet og når IN magasinet forlater dem gleder de seg allerede til frokosten morgenen etter som det går gjetord om langt utenfor landets grenser! 

Tekst & foto: Mona Gullstein