Helse & velvære »  En ny fase

En ny fase

De luftige, elegante lokalene til Christiansund Spa og Hudpleiesenter er avslappende i seg selv, og da jeg setter meg ned i sofagruppen, kjenner jeg praktisk talt at roen senker seg over meg. Innehaver Carina Mjønes presenterer meg for et nytt tilskudd i salongen: sykepleier og makeup-artist Heidi Lystad. Massasjeterapeut Ondrej Jarusek er også nyansatt, og sammen med hud- og kroppsterapeutene Carina Røsand og Marit Løset Frey skal de ta Christiansund Spa og Hudpleiesenter inn i en ny og spennende fase. Den største endringen skjedde første august.
Article imageDa åpnet de en medisinsk hudpleieavdeling i andre etasje.
– Dette er jeg virkelig i ekstase over, stråler Mjønes. –Med denne avdelingen har vi fått fylt et gap i hudpleietilbudet. Den medisinske hudpleieavdelingen vil være en sårt savnet fase mellom vanlig hudpleie og hudlegen. Vi vil kunne hjelpe kunder med større plager innen akne, pigmentforandringer og aldring av huden.
Article image

Nye behandlinger

Hårfjerning med medisinsk laser er ett av tilbudene på den nye avdelingen.
– Det er stor forskjell på produktene ute på markedet, og dette apparatet er virkelig effektivt, sier Mjønes.
- Behandling med denne laseren må utføres av medisinsk personell, legger hun til.
Tidligere har behandlingene foregått på sykehuset, men nå har apparatet blitt flyttet ned til lokalet i Konsul Knudtzonsgate.
Article imageEt annet tilbud ved den medisinske hudpleieavdelingen er behandling med restylane; en såkalt hudfiller.
– Restylane er en gel som injiseres i rynker for å gjøre dem mindre fremtredende, og den sprøytes inn i lepper for å gi dem volum. Dette er et stoff som finnes naturlig i kroppen, men som vi har mindre av etter hvert som vi blir eldre. Derfor er det veldig få bivirkninger med disse behandlingene, sier Heidi Lystad. Hun er den som har ansvaret for disse behandlingene, siden restylane- injeksjoner må settes av helsepersonell. –Man må være sykepleier, lege eller tannlege for å gi disse behandlingene, forklarer hun, - Grunnen til dette er at det er så viktig å sette injeksjonene riktig. Effekten av en slik behandling kan forventes å vare fra seks til tolv måneder.
Article image

For de gravide

Også utvalget i spa- avdelingen har blitt utvidet.
- Vi kan blant annet tilby et eget program for gravide, smiler Mjønes. –Det er jo velkjent at gravide er sensitive når det gjelder lukt og temperatur, og vi tar hensyn til dette under behandlingene deres.
De benytter seg også av en egen hudpleieserie som er spesielt beregnet på de som venter på en liten en. Serien tar hensyn til endringene huden går gjennom under svangerskapet, og er blant annet konstruert for å forebygge strekkmerker. 
Article imageMjønes og co har også et godt tilbud til de som er nybakte mødre.
- Vi setter av ressurser så vi kan passe barnet mens mor får behandlingene sine. Vi kan passe barnet i salongen, eller trille en tur. Dersom det er snakk om lange behandlinger, legger vi også inn amme- tid, forklarer hun.
Som gaveidé til gravide selger de også kits med oljer, peeling, dusjsåper og kremer, spesielt sammensatt for de forskjellige stadiene man befinner seg i, både før og etter fødsel.
- Det er en populær gave til dem som ligger på fødeavdelingen. Det er jo kjekt å ha et alternativ til de tradisjonelle blomstene, smiler Carina.
Article image

Mannens gleder

- Vi er stolte over at vi har satt av mye av plassen til menn, sier hun. Dette er ikke uten grunn. Mennene har for alvor gjort sitt inntog i spa- og hudpleieverdenen, og står for en betydelig andel av behandlingene i salongen.
- Det er spesielt spa og massasje som har vært populært blant mennene, men i den siste tiden har vi også opplevd en stor økning i hudpleiebehandlinger for menn. Menn har tydeligvis innsett viktigheten av å ta vare på seg selv, sier hun.
Christiansund Spa og Hudpleiesenter har også ansatt en mannlig massør, og dette har ifølge Mjønes sine klare fordeler,
- Mange har gjerne store og stive muskler, og da trenger man en del kraft for en dyptgående massasje. Hvis man skal stå en hel dag og utføre slike massasjer, er det en fordel at massøren er sterk, slik at han fremdeles har krefter igjen til den siste kunden, smiler hun.

Av Heidi K. E. Greger