Hjem » Helse & velvære »  En av Norges mest erfarne plastikkirurger

En av Norges mest erfarne plastikkirurger

Vurderer du kosmetisk kirurgi er det sannsynlig at ett av navnene du vil få anbefalt er dr. Øyvind Borch Bugge. Kirurgen bak Bugge Plastikkirurgi er blant landets mest erfarne plastikkirurger og har svært lang erfaring med både ansiktskirurgi, bukplastikk og bodylift, samt brystforstørrelser helst med anatomiske proteser.

Bugge Plastikkirurgi holder til i lyse og delikate lokaler i Kirkeveien 7, vis-à-vis Frognerparken. Den hvite villaen ligger litt tilbaketrukket, noe som er perfekt for pasienter som ikke ønsker oppmerksomhet rundt sitt besøk her. Klinikken holder til i første etasje og her utfører dr. Øyvind Borch Bugge både konsultasjoner og operasjoner. Han er spesialist i plastikkirurgi og estetisk kirurgi, og er en av de med mest erfaring i Norge.
Dr. Bugge utfører alt innen ansikts, - plastikkirurgiske og estetiske operasjoner. Frem til nå har han delt sin tid mellom klinikken i Oslo og Fana Medisinske Senter i Bergen, men etter ti år som pendler har han nå bestemt seg for å fokusere på Oslo og sin egen praksis.

Dramatisk forskjell med bodylift

En av Dr. Bugges spesialiteter er bukplastikk og bodylift og da IN Magasinet var på besøk i klinikken kunne han vise frem en rekke før og etter bilder av tidligere pasienter som virkelig demonstrerte den enorme forskjellen en slik operasjon faktisk utgjør. Og ikke minst hvor bra resultatet blir. 
– Jeg har spesialisert meg på bodylift på ren kosmetisk indikasjon, det er ikke så mange i Norge som gjør det på rent kosmetisk grunnlag. Huden fra nedre delen av magen, midjen og ryggen strammes opp og overflødig hud fjernes. Resultatet blir en flat mage og smal midje. Forskjellen fra før operasjonen blir gjerne veldig stor. Man får en timeglassform og siden huden strammes så får man et rumpeløft på kjøpet, forteller han.
Mange er kanskje redde for skjemmende arr etter et såpass stort inngrep. 
– Dette er en av mine kjepphester. Legges arrene riktig er de mindre iøynefallende. Jeg legger snittet over skambenet og over hoftebenet slik at det kommer langt ned og i hudens naturlige folder. Alle andre legger snittet tvers over magen noe som ikke er fint etter min mening. Da ender man dessuten gjerne opp med «eselører» på siden noe man unngår hvis det gjøres riktig. Den løse huden som henger på sidene får man heller ikke bra kun ved fettfjerning.

Etter graviditet

En stor andel av pasientene som ønsker en bodylift har gjerne fått to eller flere barn. 
– Etter graviditet blir både bryst og mage slapt og mange av de som kommer til meg var fornøyde med kroppen sin før de fikk barn. Nå har det blitt slapt og de har lyst til å komme tilbake til der de var. De som kommer hit er stort sett fornuftige. I tillegg er det min oppgave å gi realistiske forventinger om hva man kan forvente. Selv om jeg prøver hver dag så kan jeg ikke trylle, sier han med et smil. 
– Etter graviditeter har gjerne de lange musklene i magen sklidd til siden. Dette er ikke noe man klarer å trene opp igjen og jeg syr sammen magemusklene på alle de jeg utfører bukplastikk og bodylift på.
I takt med at plastikkirurgi har blitt mindre tabu de siste årene har stadig nye metoder dukket opp på markedet. Men dr. Bugge advarer mot å ukritisk velge de nyeste og billigste metodene. 
– Jeg ser masse stygt etter de nye fettsugingsmetodene. De skal gjerne være så effektive og skånsomme, men ofte fjerner man for mye fett for raskt slik at det blir ujevnt, noe som er svært vanskelig å korrigere. Ved fettsuging gir jeg alltid full narkose. Vi har egen anestesilege og -sykepleier ved klinikken for maksimal trygghet. Dermed trenger jeg knapt nok å bruke lokalbedøvelse og jeg ser hva jeg gjør. Mange pumper pasientene fulle med mange liter lokalbedøvelse slik at det nærmest blir umulig å se hva som er væske og hva som er fett. Siden jeg bruker narkose med minimalt med lokalbedøvelse har jeg bedre kontroll og ser resultatet med en gang.

Anatomiske brystproteser

Dr. Bugge utfører også svært mange brystforstørrelser og det er sannsynligvis ingen i Norge som har lagt inn så mange anatomiske proteser som han, i tillegg legger han også inn mange runde. Til forskjell fra de runde protesene ser de anatomiske protesene mye mer naturlige ut. 
– En rund protese vil stå like mye ut oppe som nede, mens et naturlig bryst er mer dråpeformet og står ikke like mye ut oppe. De anatomiske protesene er lett å tilpasse slik at resultatet blir veldig naturlig. Jeg bruker proteser fra ulike produsenter alt etter hva pasientene trenger og ønsker. Det er jo noen som ønsker seg runde proteser og da får de selvfølgelig det. Dessuten finnes det en ny type myke, runde proteser som får en dråpeform når man står som er meget bra. Men jeg får av og til spørsmål om å legge inn 800 ml og det gjør jeg ikke. Når de blir så store vil tyngdekraften gjøre at de sklir ned, huden vil strekke seg og det blir masse rot. Jeg mener brystene ikke skal være uproporsjonalt store, men se mer naturlige ut. Alle proteser hos meg er skreddersydde og spesielt tilpasset deg og dine mål.
Og hos Bugge Plastikkirurgi får virkelig alle pasienter spesielt tilpasset oppfølging. Dette er ikke et stort og upersonlig sykehus med en rekke kirurger og sykepleiere. 
– Jeg setter gjerne av en time til konsultasjon på forhånd for å bli kjent med pasienten og det er alltid jeg som utfører kontrollene. Alle mine pasienter får dessuten mitt telefonnummer de kan ringe dag eller natt. Det er viktig at alle føler seg trygge og ivaretatt. Er man trygg på hva man velger så blir man også en mer fornøyd pasient. Jeg har mange hyggelige pasienter og er så heldig at de ofte anbefaler meg videre, avslutter dr. Bugge.

Fakta Bugge Plastikkirurgi

Adresse: Kirkeveien 7, 0260 OSLO
Web: www.buggeplastikkirurgi.no
Facebook: www.facebook.com/BuggePlastikkirurgi
Telefon: 41 44 44 44

 

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook