Hjem » Helse & velvære »  Bedre venn med speilbildet

Bedre venn med speilbildet

Det ligger i menneskets natur å være forfengelig. Men noen kan henge seg opp i egne «skavanker», og det kan gå ut over selvbildet. Sandvikaklinikken er en seriøs aktør innen estetiske behandlinger og plastikkirurgi. Det ligger i detaljene.

– Noe av det jeg legger vekt på når folk kommer hit, er at de har tenkt på problemstillingen over tid. At det ikke bare er en innskytelse, sier Bjørn Mikael Hokland, dr. med. Spesialist i plastikk- og generell kirurgi.

Være bevisst

Kirurgen mener også at det er viktig å være seg bevisst hvorvidt en behandling eller operasjon vil utgjøre en forskjell i ens liv. For uansett hva som gjøres, går man ikke fra å være ulykkelig til lykkelig – selv om justeringen på utseendet kan utgjøre en forskjell. Men seriøse klinikker utfører stadig vekk undersøkelser om livskvalitet. Gjennom skjemaer blir pasientene spurt om hvordan de har det før en behandling eller operasjon - og etter. Hvordan pasienten har det over lengre tid. Da får man et ordentlig inntrykk av hva personen synes. 
– Det gjennomføres slike undersøkelser, ikke bare her på klinikken, og de viser at folk er fornøyde, sier Bjørn Mikael.

En myte

Tidligere ble det ofte sagt at hvis man starter med et inngrep, så vil man stadig finne nye ting – som i en ond sirkel. Bjørn Mikael avkrefter myten; 
– Mange gjennomfører en behandling, de er fornøyde med det, og det var det. Det vi ser er ofte skrekkeksempler fra USA, og de har en annen tilnærming til det enn det vi har.

Respekt

Bjørn Mikael møter pasienten med vennlighet og respekt. Han reiste, sammen med Dr Helge Risheim fra Kirurgiklinikken, en samarbeidende klinikk, og besøkte en av de fremste kosmetiske klinikkene i USA. Mye ble sagt. Blant annet at «man skal møte pasienten som om han/hun var din venn». 
– Her er det i hvert fall ingen som anbefaler noen form for behandling som vi ikke tror at pasienten selv er tjent med. Jeg legger veldig stor vekt på informasjon, noe som er uforpliktende, og første konsultasjon er gratis, sier Bjørn Mikael.

Kirurgisk presisjon

Og med over 30 års erfaring innen kirurgi, kan Bjørn Mikael gi råd til pasientene sine. Han har vært avdelingssjef på plastisk kirurgisk avdeling på Rikshospitalet, og innehar sentrale tillitsverv og lederstillinger innen faget. Kirurgen har operert på alle deler av kroppen, fra issen til fotsåler. En nøye gjennomtenkt behandlingsplan er viktig. Og pinlig nøyaktighet. Bjørn Mikael poengterer; 
– Det er jo noe som heter kirurgisk nøyaktighet, og det skal det være. Ofte er det små detaljer det dreier seg om. Et resultat er ikke tilfredsstillende før pasienten er fornøyd.

24/7

På Sandvikaklinikken har de tilbud innenfor nesten alle områder av plastisk kirurgi og estetisk behandling, inkludert hårplastikk, fettsuging, botulinumtoksin og fillere. Ofte trenger ikke en pasient å «dra på» så voldsomt. Mindre prosedyrer kan bety mye for utseendet, og man trenger ikke alltid å gjøre store ting. 
– Vi prøver alltid å velge den minst omfattende prosedyren som kan gi et tilfredsstillende resultat, sier Bjørn Mikael. 
Og under den kirurgiske utførelsen gir han seg ikke før det gode resultatet er der. Etter en behandling eller operasjon er legen tilgjengelig for pasienten sin 24 timer i døgnet. Og det skal være en selvfølge. Bjørn Mikael oppfordrer pasienten om å heller ringe en gang for mye enn en gang for lite hvis det skulle være noe – om det så er midt på natten.

Seriøsitet

Det kan være vanskelig å orientere seg i terrenget, da det er mange – både seriøse og mindre seriøse – klinikker på markedet.
– Da pleier jeg å si at jeg anbefaler at de går til klinikker med godkjente plastikkirurger, som burde stå for seriøsitet. Søk gjerne flere, sjekk på nettet, og oppsøk gjerne flere behandlere. Da ser man hvem man får tillit til. Og folk er selvsagt velkommen hit, avslutter Bjørn Mikael.

FAKTA: Sandvikaklinikken

Adresse: Elias Smiths vei 10, 1337 Sandvika
Telefon: 67 54 00 01
E-post: post@sandvikaklinikken.no
Webside: www.sandvikaklinikken.no
Facebook: @sandvikaklinikken
Instagram: @sandvikaklinikken
Twitter: @plastikkirurgi2

 

FØLG IN MAGASINET PÅ FACEBOOK