Hjem » Oslo » Reiser & opplevelser »  Aktiv ferie med frihet til å velge

Aktiv ferie med frihet til å velge

Charteroperatøren Apollos sports- og ferieresort Playitas på solsikre Fuerteventura skiller seg fra de fleste andre ferietilbud i Europa for sportsinteresserte, familier og aktive mennesker. Et komplett treningstilbud i alle mulige sjangere fanger opp en voksende global ferietrend der ferie betyr rekreasjon og helse for kropp og sinn – og ikke bare ren avslapping. Men Fuerteventuras fantastiske strender og resortfølelsen på Playitas’ hotell, leiligheter og luksuriøse villaer gir også næring til den delen av oss som bare vil nyte.

Hvis kroppen hadde fått velge, hadde den garantert gått for et konsept som det Apollo presenterer med sitt Playitas. Når kroppen har det bra, følger gjerne velværefølelse, positivitet, ny energi og – ikke å forakte – en forbedring av utseende og utstråling med i samme slengen. Alt man gjerne forbinder med feriedrømmer i et regngrått Norge. Det geniale ved Playitas er at alle treningstilbud og aktiviteter kan tilpasses og skreddersys til å gi akkurat passe utfordringer for ethvert nivå. Det vil si at en sliten småbarnsmamma kan få like stort utbytte som en erfaren idrettsutøver – og ikke minst kan yngre familiemedlemmer få ut energi og leke seg gjennom et eget barnesportstilbud. Men for all del – vi må ikke glemme hvor herligheten befinner seg. Fuerteventura er den av Kanariøyene som ligger nærmest Afrika og er preget av nærmest kontinuerlig solskinn og en behagelig Atlanterhavsbris. Med hele 3000 soltimer i året er dette et sikkert solvalg. Apollos Playitas Resort ligger i en bukt i nærheten av fiskerlandsbyen Las Playitas i kommunen Tuineje. Gjester på resorten er dermed plassert midt i det lokale smørøyet.

Article image

Paradisøya

Fuerteventura har en spennende historie og mange opplevelser å by på. Homer omtaler øya som «Insulae Fortunatae» eller «hellets øy» i Odysséen, og de gamle romerme trodde at øya var etterlivets paradis. Øya befant seg i oldtidens mytiske grenseland mellom det kjente og det ukjente, og - som vi nå vet – med dør mot både Spania, Afrika og Atlanterhavet. Det sies at øyas navn stammer fra den franske erobreren Bethencourts dramatiske utrop ved synet av øya; «hvilket store eventyr!» Ordet «fuerteventura» betyr «stor lykke» på spansk, men øya er også blitt kalt «den evige vårens øy». Det henspiller på øyas klima, som er preget av møtet mellom varme vinder fra Sahara og havets avkjølende effekt med en behagelig bris til øyas beboere som resultat. De gode vindforholdene har blant annet gjort Fuerteventura til et surfeparadis – én av de mange aktivitetene et opphold på øya innbyr til. Klimaet er svært behagelig året rundt, med gjennomsnittstemperatur på 27 grader om sommeren. Den er den nest største av Kanariøyene og har et areal på hele 1660 km². Landskapet er preget av den vulkanske opprinnelsen og er ganske dramatisk, fra vulkanfjellene og det vide slettelandet til kystens forrevne klipper og langstrakte strender med svart, finkornet sand. De mange naturparkene kan anbefales å oppleve på sykkel; mountainbikes, racersykkel eller vanlig tursykkel. Med leiebil kan man dra på oppdagelsesferd til bortgjemte strender med turkis hav og små, spanske landsbyer. Øyas autentiske følelse er bemerkelsesverdig og det sies at Spanias beste tapas serveres her!

Article image

Sports- og idrettseldorado

Sammen med moderselskapet Kuoni har Apollo investert betydelig i utviklingen av
det de selv omtaler som Atlanterhavets største lekeplass, med en størrelse på totalt én million kvadratmeter. Det er ingen tilfeldighet at slike ord tas i bruk i beskrivelsen av resorten. For her finnes virkelig alt hva et aktivt og sportsinteressert hjerte kan begjære. Av fasiliteter kan nevnes  et 750 kvadratmeter stort fitness-senter, 18-hulls golfbane, minigolfbane, basketball-, fotball- og tennisbaner og i nærheten finnes en
friidrettsbane tilrettelagt for lengde, kulestøt, hekkeløp og stavsprang. Playitas tiltrekker seg alle som liker en aktiv ferie, sportsinteresserte og profesjonelle idrettsutøvere, klubber og treningsentre.

Leve og nyte

Men selv om også de profesjonelle har lagt sin elsk på Playitas, er stedet lagt opp til at absolutt alle skal kunne delta og utvikle seg. Men det er en god idé å benytte tilbudet om egen treningsinstruktør på sportssenteret og få laget et skreddersydd opplegg. Du kan velge akkurat den aktiviteten og de fasilitetene du ønsker. For familier med barn har stedet et eget tilbud i barnesportsakademiet og basseng med vannsklier. Om du velger å prøve spinningtimen før frokost får du den utendørs, og med en herlig og inspirerende utsikt over Atlanterhavet. Etterpå kan du avkjøle deg i et av Playitas’ mange basseng eller ta en treningstime i bassenget med olympiske mål. De som vil prøve dykking, seiling eller surfing kan oppleve å se delfiner og skilpadder i det klare, turkise Atlanterhavsvannet. Fuerteventuras langstrakte strender er perfekte for joggeturer og sandvolleyball. Kort sagt – her er det noe for enhver smak og alt skjer i hver enkelts tempo.
– Vi ser at det er en tydelig trend at flere og flere ønsker en aktiv ferie. Vi nordmenn er opptatt av kropp og helse hjemme, og ønsker å ta med oss livsstilen på ferie. Vi er fokusert på helse og utseende og vil gjerne komme hjem i litt bedre form sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo.
Og dette får du lett oppfylt etter et ferieopphold på Playitas der alt ligger til rette for sport og aktiviteter. På Playitas får du i pose og sekk med sunne aktiviteter, spennende lokalkultur, naturopplevelser og ikke minst ferienytelse og avslapping. Du bor enten i det rolige 4-stjerners hotellet, i leiligheter eller i en lekker villa. Leilighetshotellet har en livlig og barnevennlig atmosfære, med basseng og vannsklie rett utenfor døren, og stranden er bare noen få skritt unna. Resorten har 24 luksusvillaer med hvert sitt eget svømmebasseng, tilbaketrukket og usjenert i utkanten av begivenhetenes sentrum. Uansett hva du velger, vil du oppleve en høy standard og en atmosfære som innbyr til å nyte livet.

Tekst: Elin Kvandal  Foto: Apollo