Hjem » Oslo »  Våren på Det Norske Teatret

Våren på Det Norske Teatret

Hva kan vi se frem til på Det Norske Teatret våren 2018? Repertoaret kommer til å kommentere samtiden og vil prøve å styrke teatret som debattarena.

Repertoaret spenner fra debatt-teaterfremvisningen Utafor i samarbeid med Just Unity til hiphopteater i samarbeid med SPKRBOX. I tillegg settes opp klassisk teater med Sara Khorami i rollen som Antigone, teaterversjonen av Haruko Murakamis roman Kafka på stranden og et helt spesielt barneteaterstykke som tar for seg de grufulle hendelsene i konsentrasjonsleirene under krigen.

Hovedscenen åpner med en fest

Hovedscenen åpner til våren med forestillingen Kasimir og Karoline, et stykke som ser på hvordan det går med kjærligheten når kynisme, hedonisme og selvnyting er de mest synlige driftene. Amell Basic og Kjersti Dalseide skal spille kjæresteparet Kasimir og Karoline, som er på oktoberfest. Selv om framtidsutsiktene er usikre, verdsøkonomien vakler og de politiske frontene skjerpa, går festen for fullt, og dansen nærmer seg kanten av stupet.

Utafor

Svein Tindberg har siden Abrahams barn i 2011 vært engasjert i arbeidet for religiøs dialog. Sammen med Faten Mahdi Al-Hussaini og Yosef Bartho Al-Nahi fra Just Unity har han samlet fire unge stemmer med ulik bakgrunn, som alle er engasjerte i kampen mot ekstremisme. Med utgangspunkt i fortellinger om det å falle utenfor samfunnet, ønsker de å appellere til publikum om å se inkludering på alle områder som sitt ansvar.

Haruki Murakami til scenen

Fra West End kommer dramatiseringa av Kafka på stranda, den japanske forfatteren Haruki Murakamis kritikerroste roman. Han er mellom de japanske forfatterne som er mest lest i Vesten, og blir ofte nevnt som kandidat til Nobelprisen i litteratur. Haruki Murakamis verd er ei verd der drømmer og virkelighet flyter over i hverandre, der spøkelser finnes og mennesker kan snakke med katter. 

Omstridt teatersjef vender tilbake

Teatersjefen fra krigen vender tilbake. Ingeborg Sundrehagen Raustøl skal gestalte det Norske Teatrets sjef under krigen, Cally Monrad. Hun var en av det tidlige 1900-talets største kulturpersonligheter og Det Norske Teatrets første kvinnelige teatersjef. Likevel er det få som husker henne, og portrettet hennes henger ikke på veggen.
 

Følg IN magasinet på Facebook