Hjem » Klær & mote »  Tradisjon for klokker

Tradisjon for klokker

Askeland har lang fartstid i Kristiansand – i 23 år har butikken holdt til midt i hjertet av Markens gate. Her finner man eksklusive klokker og fantastisk service!

For over hundre år siden åpnet Askeland sin første butikk i Stavanger, og fra starten har merkevare og kvalitet vært i fokus. Askeland fører merker som Rolex, Omega og Tag Heuer, i tillegg til rimeligere alternativer som Seiko. I tillegg har de også produkter fra Mont Blanc, deriblant penner, belter og mansjettknapper. 
– Vi synes det er helt topp å drive butikk så sentralt i Kristiansand, vi ligger jo midt i smørøyet, smiler Halldora Einarsdottir Tesdal, butikkstyrer for Askeland i Kristiansand. 
Halldora har jobbet for Askeland i 25 år. Hun begynte i urmakerens verksted i Stavanger, før hun flyttet til Kristiansand og åpnet opp butikken her. Sammen med kollega og høyre hånd Marit Blandkjenn Mersland driver hun i dag butikken med fokus på god service og en hyggelig handleopplevelse.

Klokker i arv

Askeland har et autorisert verksted i Stavanger, og deres fire urmakere sørger for at klokken din kan holde ut i flere generasjoner. Ønsker du at klokken skal ha lang levetid, bør den leveres inn til service hvert 5-6 år, ifølge Halldora. Småreparasjoner ordner hun selv i butikken. 
– En kvalitetsklokke varer lenge, gjerne i generasjoner om den blir tatt ordentlig vare på. Dette gjelder særlig de mer eksklusive klokkene med mekaniske urverk, som Rolex og Omega, forteller hun.

Lekre klokkemodeller

I butikken finner man et bredt utvalg klokker til både kvinner og menn; Halldora og Marit har imidlertid lagt merke til at det særlig er menn som liker å kjøpe klokker.
– En flott klokke blir som et smykke for herrene, som kanskje ikke bruker så mye smykker ellers. Derfor legger de gjerne litt ekstra i et klokkekjøp. De er også flinke til å kjøpe klokke i gave til kjæresten eller kona, forteller Halldora, og legger til at Askeland fokuserer på klassisk stil og kvalitet framfor forbigående trender.
Hun viser frem flotte modeller fra Rolex, Tag Heuer og Longines til herrer, i tillegg til klokker fra Omega og Rado til damene. Her er mange fristelser, og hos Askeland får man den servicen man forventer ved et klokkekjøp.

Tekst & foto: Lina Grotmol

Følg IN magasinet på Facebook