Hjem >  Tradisjon & trender i utsøkt harmoni

Tradisjon & trender i utsøkt harmoni

Historien sitter fremdeles i veggene. Konseptet, derimot, er nytt i norsk sammenheng. Velkommen til Stortorvet GlasMagasin

Opprinnelig var det en krambod; i dag er det Norges flotteste varehus. Historien om «GlasMagasinet» er lang og broket. Fra Kong Christian 6. av Danmark blåste i gang den norske glassproduksjonen, via småflasker, royale vinglass og parfymeflakonger til det stormagasinet hovedstadens innbyggere nå kan glede seg over. 
    Kramboden var egentlig et direkteutsalg tilknyttet Norske Glassverks engroslager i Oslo. Den åpnet i 1857, flyttet senere til Stortorvet 10 og fem år etter inn i det gamle postbygget. I 1887 får forretningen navnet GlasMagasinet
    I dag forbinder vi GlasMagasinet med det ruvende huset på Stortorvet. Bygget sto ferdig høsten 1899; et fem etasjer høyt varehus dekket i Iddefjordgranitt i ny-empire stil, med interiør av mahogni og en utrolig marmortrapp rett innenfor glassdøren. Huset var dessuten opplyst av noe så sjeldent som elektrisitet, med strøm hentet fra eget aggregat. Dit valfartet folk for å kjøpe det siste innen borddekking, både til hverdags og fest. 
    I 1905 lyste hele fasaden «Velkommen» til den nye, norske kongefamilien. Det var et veritabelt lyskunstverk, og en ypperlig anledning til å skåle i et av de lekre glassene fra butikkens rikholdige sortiment. Grunn til å skåle var det nok også da man noen år senere fikk kjøpt hele kvartalet, og utvidet til det som i dag er et virkelig stormagasin.

Bryllup og forberedelser

Nå er det igjen på tide å skåle – gjerne med et glass musserende i Stortorvet GlasMagasins nye vin- og champagnebar. Stedet ligger side og side med varemagasinets brudesalong, og egner seg så vel til vennetreff som til romantikk. For romantikken ligger utvilsomt i luften. Det satses nemlig stort på bryllup. Takket være et unikt samarbeid med profesjonelle aktører kan vordende brudepar nå gjøre alle forberedelser på ett sted. Konseptet er enestående i norsk sammenheng. Her finnes kjoler i utallige varianter – fra feminine prinsessekjoler til mer minimalistiske og moderne varianter. Man kan få designet og trykket invitasjoner, laget monogram, bestille blomster og ikke minst komponere ønskelister fra et utsøkt og rikholdig vareutvalg.

HAY – dansk designsuksess

For selvsagt er det nettopp det fantastiske sortimentet som var – og er – Stortorvet GlasMagasins aller fremst varemerke. Nå er det sterkere enn noensinne. Tradisjonsrike merkevarer møter nyskapende design i utsøkt harmoni. Butikken kan blant annet skilte med et HAY minimarked. Da HAY ble grunnlagt i 2002 var ambisjonen å skape samtidsinteriør rettet mot en moderne livsstil og avansert produksjon. Det har selskapet klart – med glans. HAY har vist en unik evne til å kombinere stabile strukturer med motens dynamikk og på den måten skapt en serie kvalitetsvarer som forbedrer brukerens hverdag, visuelt så vel som funksjonelt. Dette er stilrene, bruksvennlige og lekne produkter; laget i samarbeid med noen av verdens mest talentfulle designere. 

Trivsel og kompetanse

At vareutvalget stiller i en egen klasse hersker det ingen tvil om. Det samme kan sies om GlasMagasinets form og utseende. Det beste er bevart, men fremstår nå mer moderne enn tidligere. Material- og fargevalg vitner ikke bare om sikker smak, men også en dyp forståelse for kundens behov. Det handler om å skape trivsel. Trives vil man utvilsomt også gjøre i GlasMagasinets nye eventområde. Her kommer det til å være matkurs, bryllupsevent og alltid nyheter fra norske og internasjonale designere. 
    Historien er godt ivaretatt; det samme er kompetansen. Stortorvet GlasMagasin har kunnskapsrike medarbeidere som har jobbet på GlasMagasinet i mange år. I tillegg er det hentet inn spisskunnskap på nye satsningsområder. De står klar til tjeneste! 
Velkommen til Norges nye magasin for interiør, kjøkken, serviser og gaver. Skal du gifte deg er det her du finner kompetansen i Oslo.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Stortorvet GlasMagasin

Følg IN magasinet på Facebook