Hjem » Oslo »  Ruter, sneakers & Guccification

Ruter, sneakers & Guccification

Du hadde kanskje ikke trodd at du ville finne klumpete sko i motebildet i 2018. Men heldigvis finnes det en familie som tilbyr deg alt du ikke visste at du hadde lyst på.

Da Trent-tvillingene var små brukte de mye tid rundt symaskinene i bestemorens hjem. Flere tiår senere står de samme symaskinene bak kassen i butikken deres, der Italiensk mote får sin rette plass i Oslos bybilde. Utstillingsvinduene viser Gucciinspirerte mønster og sterke farger – en spennende høst med andre ord. 
– Det er så innmari gøy å se at nordmenn har lyst på det som er litt annerledes! Smiler Karoline Trent, butikksjef, brand manager og datter av Marius Trent. 
Sammen med far, onkel og mor driver Karoline merket Trent&Trent, en foregangsfigur i det norske motebildet. Og allerede ved utstillingsvinduet får man smaken av det lille ekstra.

Den røde tråden

For atten år siden ble butikken på Paleet åpnet. Da sto åtte sortkledde ansatte foran den to-etasjes butikken, klare for å tilby nordmenn italiensk kvalitetsmote på heltid. Atten år senere er den røde tråden fortsatt sentral når nye plagg skal plukkes: Hos Trent skal du få det du ikke kan finne i andre butikker. 
– I høst kan man finne mange hint av Street Fashion i motebildet. Klumpete sko med tykk såle, mønster på mønster og oversized dressjakker. Mange synes det er gøy at man endelig kan gå med sneakers til kjole, forteller Karoline. 
I butikken regjerer farger som rødt og grønt - farger som har gått igjen hos blant annet Gucci. Og den nye serien Guccification spiller videre på nettopp det. 
– Ellers tror vi at forede trench coats kommer til å bli en stor hit i høst. Blant annet denne i beige og grønt, sier hun. 
Det går en stadig strøm kunder inn og ut av butikken under intervjuet. Tilsynelatende forskjellige mennesker på jakt etter det samme: Klær med livsgnist.

For mor og datter

I dag har Trent-brødrene to butikker i henholdsvis Oslo og Fornebu. Oslobutikken på Paleet er rettet mot mor, den stilbevisste, yrkesaktive kvinnen med sans for farge og mønster. For to år siden åpnet de også en butikk på Fornebu, og det er her Karoline er butikksjef. Her er sortimentet rettet mot en yngre kunde. 
– Jeg er butikksjef på Fornebu, men er egentlig litt potet – jeg gjør det som trengs, smiler hun. 
Og selv om det har gått nesten tjue år siden eventyret startet er det tydelig at «familie» er et viktig stikkord i bedriftens daglige drift. Her klemmes det bak kassen, og det smitter over på atmosfæren ellers i butikken. Den mellommenneskelige opplevelsen står sterkt i møtet med kundene. 
– Det er noe spesielt med å handle i en butikk der du faktisk kan kjenne på stoffet, prøve klærne og få veiledning av et kompetent personale. Den opplevelsen får du ikke når du handler over nettet.

Det lille ekstra

Om det måtte være søte broderier på ermet, perler på skoene eller håndmalte vesker: Det handler om å kunne tilby det lille ekstra, forteller Karoline og viser frem de unike veskene på øverste hylle.
– Hver veske er helt unik, og håndmalt av italienske kunstnere. Vi bestiller en av hver, og jubler over hvor godt de har falt i smak hos kundene, smiler hun. 
Det er tydelig at Trent er glad i detaljer. Flere plagg som ved første øyekast virker ordinære viser seg å ha kyssetruter på venstre skulder eller blomster oppover sidene. Og det er i disse detaljene man kan se kunnskapen familien besitter. Det er smakfullt, gjennomført og nøye gjennomtenkt. 
– Det virker som om verden skriker leopard for tiden, forteller Karoline. 
Bare under halvtimen intervjuet varer har to kunder vært innom genseren med leopardmønster og røde lepper. Og det lover godt for høsten i butikken. Da de nye høstvarene kom inn rakk de ikke engang ta opp kjolene fra eskene og ut i butikken før den Gucciinspirerte, blå kjolen ble solgt ut. En stor glede, forteller Karoline, som nå har bestilt opp enda flere og er klar for en hektisk høst.

FAKTA: Trent & Trent

• Trent&Trent har 2 avdelinger, en på Paleet i Oslo sentrum og 1 på Fornbu S på Fornebu.
• Butikk Oslo sentrum: Paleet 2. etasje
Instagram: @trentogtrent_paleet
• Butikk Fornebu: Fornebu S
Instagram: @TrentogTrent_fornebu
• Web: www.trentogtrent.no
• Facebook: @TrentogTrent

Tekst & foto: Pauline Östgård

FØLG IN MAGASINET PÅ FACEBOOK