Hjem » Oslo » Kultur & underholdning »  Pop-up gallerier

Pop-up gallerier

Det er for tiden hektisk byggeaktivitet i Henrik Ibsens gate hvor Galleri Nobel holder hus. Og selv om galleriet holder åpnet under oppussingen kan de i tillegg ønske gamle og nye kunder velkomne til sitt nye pop-up galleri i Parkveien 64. I sommer blir de også å finne i det gamle løveapoteket i Tønsberg.

Den gamle og ærverdige bygården i Henrik Ibsens gate hvor Galleri Nobel holder til pusses nå opp til å bli Oslos nye juvel. Og når Sporveien samtidig besluttet å rehabilitere trikkeskinnene utenfor bestemte galleriet seg for å ha et alternativt sted å vise bilder. 
– Selv om vi holder åpent under oppussingen så har vi i tillegg etablert et midlertidig galleri i Parkveien 64. Her er det gode parkeringsmuligheter og vi tror at dette blir et flott alternativ, særlig i perioden hvor selve galleriet pusses opp og utvides med 40 kvm, forteller daglig leder Henning Johannessen. 
Både oppussingen av gården og trikkeskinnene er beregnet å være ferdig til årsskiftet, noe som passer ekstra godt for Galleri Nobel som i 2015 feirer sitt 20-årsjubileum. 
    Fra midten av juni til midten av august vil Galleri Nobel også ha et eget sommergalleri i Tønsberg. Her blir de å finne i det gamle og flotte bygget i Storgaten 41, hvor Løveapoteket holdt til tidligere. Og galleriet har allerede en lokal tilknytning til byen. Ikke bare er Henning selv herfra, også to av galleriets kunstnere, Tina Tobiassen og Stein Småskjær, holder til i byen. 
– Dessuten er det mange av våre kunder fra Oslo som tilbringer sommeren i Tønsberg og vi har allerede hatt flere hjemmebesøk der. Det vil bli et bra utvalg av galleriets kunstnere og har man en hytte eller et sommerhus som trenger kunst på veggene så kommer vi gjerne på hjemmebesøk.

Article image

Gratis hjemmebesøk

Hos Galleri Nobel finner du samtidskunst i alle prisklasser og de kan friste med malerier og grafikk fra en rekke anerkjente kunstnere. Og det er få ting som gjør et hjem mer spennende og personlig enn kunst på veggene. Men ofte kan det være vanskelig å se for seg hvordan bildet du ser på en gallerivegg vil fungere på veggen hjemme hos deg selv. Derfor tilbyr Galleri Nobel gratis kunstrådgivning og hjemlån av bilder slik at du kan se hvordan bildene vil se ut i din egen stue. Og Henning forteller at de i forbindelse med oppussingen hvor det er kronglete med parkering enda oftere drar hjem til kundene for å hente og levere bilder. 
    Galleriet har også flere nye og spennende kunstnere i stallen, som Vigdis Søvik. Hun er en fersk kunstner som lager sarte og fine tegninger med en helt særegen atmosfære. Også André Lundquist er en ny kunstner som allerede har rukket å bli populær i både inn- og utland. 
– Det er morsomt med en ny kunstner som selger såpass vidt. Hans malerier har ofte sterke kvinneskikkelser og gjerne en dobbelthet med flere bilder oppå hverandre slik at man undres litt over hvor det ene bildet stopper og det andre begynner, avslutter Henning og ønsker velkommen til Galleri Nobels pop-up gallerier i Parkveien 64 og i Tønsberg! 

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Galleri Nobel

Følg IN magasinet på Facebook