Hjem » Klær & mote »  Nytt norsk merke for ungdom

Nytt norsk merke for ungdom

Med kalde vinterdager rett rundt hjørnet er det viktig for både store og små å holde seg varme og tørre gjennom dagen. I disse dager lanserer flokken bak Lillelam et nytt merke, Baylon, rettet mot 10-16 åringer. Ikke bare er plaggene fra Baylon tøffe og trendy, de er laget i 100% merinoull av beste kvalitet!

Lillelam er et norsk merke som ble etablert i 2004 av to småbarnsmødre som ikke fant gode nok ullklær til sine små. Resultatet ble en egen kolleksjon i 100% merinoull. I dag varmer Lillelam hundretusenvis av små barn i hele Norge, og er blitt en kjent og kjær merkevare. De små barna som nå har blitt ungdom har uttrykt sterke ønsker om klær av samme kvalitet og derfor lanserer nå flokken bak Lillelam et nytt merke, spesifikt designet for aldersgruppen 10-16 år. Selve navnet Baylon er pikenavnet til moren til gründer Pernille Siem Sandahl. Moren kommer fra Mazamet i Syd-Frankrike der familien tidligere hadde stoffproduksjon med en historie som strekker seg tilbake i generasjoner til det fjortende århundre. Hele prosessen var helt økologisk og bygget på en nitid interesse for foredling av naturressursen. Denne lidenskapen ligger i dag i kjernen av Lillelam og Baylon som fører arven videre.
Merinoullen kommer fra merinosauen som er en sauerase som er avlet frem for å gi den mykeste og beste ullkvaliteten, og har ekstraordinære egenskaper både i forhold til tekstiler, hud og miljø. Denne ullsorten består av lange og tynne fibre som har både en høy mykhetsgrad og slitestyrke, og som dermed egner seg spesielt godt til klær og undertøy. 
– Vi bruker merinoull av høyeste kvalitet, ned i 17,5 micron, og produktene vil derfor ikke klø eller irritere huden, forteller markedsansvarlig Janicke Knudtzon. 
– Merinoullen puster og regulerer kroppstemperaturen etter kroppens bevegelsesnivå. Vi følger strenge krav i alle sertifiseringer og har fokus på at ullens verdifulle egenskaper bevares maksimalt.

Klær med kjærlighet

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene og de myke ullklærne fra Baylon er laget på en bærekraftig måte der sauer, fabrikkarbeidere og miljøet blir tatt godt vare på. All produksjon skjer i Europa ved nøye utplukkede fabrikker med høy kunnskap og kvalitetskrav. 
– Vårt fokusområde ligger i kvalitet både i produksjon og egen organisasjon. Vi ønsker å skape klær med kjærlighet og omtanke på en bærekraftig og etisk forsvarlig måte. Lillelam har blitt en kjent norsk merkevare blant barnefamilier. Designet er tilpasset barnets utvikling i forhold til bevegelse og vekst. Store deler av sortimentet er basic produkter med farger som kommer igjen år etter år. Alle farger og kolleksjoner er designet for å passe sammen og kan brukes om hverandre. Designet er tidløst og enkelt, og klærne funksjonelle.
Det er mange fordeler ved å bruke ullklær. Ullen som Baylon bruker i sine kolleksjoner er ren, myk og kløfri. Den er også selvrensende og dermatologisk testet. Dermed kan den forebygge allergi og eksem, i tillegg til å gi bedre søvnkvalitet. Det er nå bevist at ull kan ha en positiv påvirkning på søvnkvaliteten hos barn og voksne.

Du finner hele den flotte kolleksjonen på: www.baylon.no!

Følg IN magasinet på Facebook