Hjem » Oslo »  Ny kjøkkenbutikk på Skøyen

Ny kjøkkenbutikk på Skøyen

Drømmer du om nytt kjøkken? Da anbefales du å ta turen innom Kjøkkenarkitektene på Skøyen. I den nye butikken finner du lekre utstillinger fra anerkjente leverandører som Smedstorp og Hanstholm, i tillegg til at deres dyktige kjøkkenarkitekter mer enn gjerne hjelper deg med å tegne det kjøkkenet som passer perfekt til nettopp deg og dine behov!

Kjøkkenarkitektene åpnet dørene i februar og holder til i lyse og flotte lokaler i Karenslyst Allé, rett ovenfor Joe & The Juice. Lokalene huset tidligere DNB, og deres eiendomsmeglere holder fremdeles til i andre etasje. Men innehaver av Kjøkkenarkitektene, Elisabeth Schwabe, kan røpe at meglerne går med flytteplaner og snart kan butikken friste med hele to etasjer med flotte kjøkkenmodeller.
 Mange husker nok Elisabeth fra Drømmekjøkkenet som holdt til i Drammensveien.
– Drømmekjøkkenet Oslo har opphørt, men jeg er fortsatt her med nye underleverandører. Karenslyst Allé er det nye handlestrøket her på Skøyen med mye aktivitet, og det ønsker vi å være en del av. I tillegg gav det oss muligheten til å jobbe med nye leverandører som Smedstorp og Hanstholm. Siden begge tilbyr skreddersydde kjøkken kan vi jobbe mye mer fleksibelt enn det vi gjorde tidligere, noe som gjør at vi både kan være mer kreative enn før samtidig som vi kan ivareta kundene på en helt annen måte. Begge har også spennende fronter og løsninger man ikke finner hos alle andre, noe som selvfølgelig er ekstra morsomt. I tillegg holder de et prisnivå som gjør at man kan få et flott kjøkken uten å ruinere seg. Vi er veldig fornøyde og vet at dette blir veldig bra!

Svensk kjøkkenveteran

Et av de nye merkene du finner hos Kjøkkenarkitektene er svenske Smedstorp, som de er eneforhandler for her i Norge. Smedstorp er kanskje ikke så kjent her til lands enda, men leser man svenske interiørmagasiner eller blogger har man nok sett mange eksempler på deres flotte kjøkken. Familiebedriften som har lagd kjøkken siden 1945 er nemlig en kjent kjøkkenleverandør i vårt naboland. Kvalitet står i høysetet hos Smedstorp og ikke bare lager de skreddersydde kjøkken på bestilling, blant annet sprøytemaler de alle frontene sine for hånd. Her finner man kjøkken i både klassisk og minimalistisk stil, slik at det skulle være noe for enhver smak.
– Siden fabrikken deres er såpass liten er de veldig fleksible, og trenger man for eksempel et skap som er 33 x 32 cm så er det ikke noe problem. De har fronter i heltre, mdf og laminat. Mange fine standardfarger og man kan også bestille hvilken som helst NCS-farge mot ett lite tillegg. De har også en del annerledes fronter som man ikke finner hos andre leverandører. Smedstorp har alt fra det klassiske landkjøkkenet til det moderne i funkis stil. De leverer også det prisbelønnede skuffesystem, Legrabox, som en av de få leverandørene på markedet! Det er et spennende skuffesystem, hvor skjulte skinner på sidene gir den en stram og moderne design. De tåler opp til 70 kg i en 80 skuff, men på grunn av det myke kulelageret er skuffen lett å dra ut selv om den er tungt lastet.

Dansk design

Kjøkkenarkitektene kan også friste med elegante kjøkken fra danske Hanstholm.
– Danskene har jo et litt strammere formspråk enn svenskene og selv om de også har noen klassiske landkjøkken så er det generelt en strammere og mer moderne stil. Hanstholm er det kjøkkenmerket som Tone Hammel hadde, noe som jo borger for kvalitet, sier Elisabeth med et smil.
– Dette er også en forholdsvis liten fabrikk, noe som gjør det enkelt å få kjøkkenet spesialtilpasset og det er ingen begrensninger på hvilke mål man kan få. De har blant annet en front, eller man kan nesten kalle det ett kjøkkenkonsept, som heter Bølge. Dette er designet av Henning Larsen Architects, og tar design ett skritt videre. Med sine myke avslutninger ser man klart videreføringen av det monumentale boligkomplekset Bølge i Vejle som er designet av det samme arkitektfirmaet.
 I butikken finner man dessuten alt man trenger til et nyoppusset kjøkken. Her er det flere nyheter, blant annet ett nytt og utrolig materiale til benkeplater fra Silestone som allerede har fått god mottagelse, fliser fra Historiske Fliser som den eneste leverandøren utenfor Gamle Trehus, og hvitevarer fra blant andre Electrolux og Siemens.
– Electrolux har kommet med en ny Sous-vide ovn som har blitt utrolig populær. Her lages maten i vakuum pakker noe som gjør at ingenting av smak forsvinner. Dette er det aller nyeste innen ovner og tar skrittet videre fra vanlig dampovn. Siemens har nye platetopper med sensorer som leser det som er i kjelen og sørger for optimal temperatur i kasserollen når man for eksempel koker melk. Vi skal ha flere demonstrasjoner av hvitevarer med matlaging utover våren hvor andre nyheter vil bli vist, lover Elisabeth.
– Da ønsker vi alle hjertelig velkommen til oss her på Skøyen! Kaffen står alltid klar, avslutter Elisabeth.

Tekst & foto: Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook