Hjem » Oslo »  Norges mest solgte bil med facelift

Norges mest solgte bil med facelift

Volkswagen Golf er Norges desidert mest solgte bil. Og det er nok mange som har ventet i spenning på lanseringen av den oppgraderte modellen. Hos Møller Bil Oslo Vest har de merket stor etterspørsel og allerede før bilen hadde ankommet forhandleren hadde de solgt over 250 nye Golf med facelift!

Ikke bare er Volkswagen Golf den mest solgte bilen i Norge gjennom tidene, i fjor var Golf den mest solgte modellen det niende året på rad. Det er med andre ord ikke vanskelig å forstå at det skapte mye oppmerksomhet både blant bilentusiaster og motorpressen da Volkswagen annonserte at den populære modellen ville få en facelift.
I begynnelsen av mars rullet de første modellene av den syvende generasjonen Golf ut på norske veier, mens de oppdaterte versjonene av e-Golf og hybridmodellen Golf GTE vil ankomme i løpet av april. Kim Clemetsen, salgssjef for Volkswagen hos Møller Bil Oslo Vest, røper at de merket stor etterspørsel da de åpnet forhåndssalget av e-Golf med facelift og lengre rekkevidde. 
– Før vi i det hele tatt hadde fått bilen hadde vi solgt over 250 biler bare her hos oss. Golf er jo en viktig modell for oss og vi gleder oss over at den nå kommer i ny innpakning, forteller han.

Landets største Volkswagen forhandler

Møller Bil Oslo Vest er landets største Volkswagen forhandler. Etter å ha holdt til på Skøyen i mange år flyttet de for to år siden inn i et splitter nytt og topp moderne bilanlegg på Lysaker. Anlegget ligger i Lilleakerveien, på toppen av Granforstunnelen og bare et lite steinkast unna CC Vest. Her er det enkelt å ankomme både med bil og offentlig kommunikasjon.
I det nye anlegget har Volkswagen hele 16.000 kvm å boltre seg på og resultatet har blitt et signalbygg for merket i Norden. Her finner du alle de nye modellene utstilt, fra de råeste sportsmodellene til nyttekjøretøy, i tillegg til et stort utvalg bruktbiler og verksted. Med andre ord alt du trenger for et enkelt og godt bilhold samlet under et tak. Og i løpet av våren vil du kunne oppleve alle de oppdaterte versjonene av Golf her.

Lengre rekkevidde med større batteripakke

Det er ingen tvil om at elbiler og hybrider er svært populære her til lands. Volkswagen er kjent for å ligge langt fremme når det gjelder tekniske nyvinninger og her i Norge er det e-Golf og hybriden Golf GTE de mest solgte modellene i Golf-familien. Og det er all grunn til å tro at disse bare vil bli enda mer ettertraktet etter oppdateringen. 
– E-Golf er landets mest populære elbil. Nå kommer den med en ny og større batteripakke hvor man kan kjøre 150-200 km om vinteren og 200-300 km om sommeren. For de som ønsker muligheten til å kjøre elektrisk, men samtidig vil kjøre lange strekninger uten å være redd for rekkevidden så er den ladbare hybriden Golf GTE perfekt. I tillegg kommer den vanlige Golf med en splitter ny motorkombinasjon med en 150 hk dieselmotor med firehjulstrekk og automatgir som vi har veldig tro på, sier Kim.
Prisen for de oppdaterte modellene er heller ikke avskrekkende. Startprisen for vanlig Golf er 308 000,-. For e-Golf vil startprisen ligge på 307 900,- og for Golf GTE 355 400,-. Golf kommer med fire nye spreke farger til utvalgte modeller. I tillegg kan Golf nå skilte med flere nye designelementer som nye front- og baklykter, nye støtfangere foran og bak, nye setetrekk og ny instrumentdekor. Til sammen gir dette bilen et dynamisk og elegant utseende.

Nytt ekstrautstyr

I forbindelse med ansiktsløftet kan Volkswagen Golf nå dessuten friste med mye nytt ekstrautstyr. Dermed kan du nå skreddersy bilen slik at du får akkurat den bilen du har drømt om. 
– Det er blant annet mer innovativt ekstrautstyr som fotgjengerregistrering, Front-Assist med City-nødbrems og tilhengerassistent. I tillegg har den nye infotainmetsystemer, en 9,2» berøringsskjerm, dynamiske LED-frontlys og Active Info Display for å nevne noe.
Det er all grunn til å tro at med denne oppdateringen så vil Golf ytterlige befeste sin posisjon som Norges mest populære bil. Og det er vel verdt å ta turen innom Møller Bil Oslo Vest på Lysaker for selv å oppleve og ikke minst prøvekjøre den nye Volkswagen Golf!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Volkswagen & Mona Gullstein