Hjem » Portretter »  Mette Møller – designer

Mette Møller – designer

Mette Møller er klesdesigner. Hun etablerte sitt eget merke i 1997, og har siden da opparbeidet seg et høyst fortjent rykte som en av Norges beste moteskapere. Klærne selges via en rekke butikker i Norge, samt periodevis i Sverige, Danmark, Irland, USA, Spania og Italia. Møller driver også nettbutikk, og i 2009 åpnet hun sin egen forretning i Hegdehaugsveien.

 Mette Møller er først og fremst kjent for kjolene sine, utpreget feminine med en praktisk vri. Et lite søk på nettet vitner om utallige tilhengere. 

– Jeg kan ikke vente til neste kolleksjon er i butikkene, sier en kjent moteblogger. 
Denne sesongen kan kundene glede seg over nydelige 50-talls inspirerte kjoler og feminine strikkekjoler. Mette Møller selv er allerede i ferd med å planlegge neste års vinterkolleksjon. 
– Dette er den beste perioden i designprosessen. Alt er mulig og ingen tenker på kostnader ennå, forteller hun. 
Mette Møller trives i Oslo, og er glad i det mangfoldet storbyen byr på.

Hvilken butikk vil du helst anbefale?

 – Foruten min egen, selvfølgelig, så har jeg stor glede av Vintagebutikken Frøken Dianas Salonger på Grünerløkka. De har et veldig fint utvalg av kjoler og alskens rare smågreier. Man kan bruke en evighet på bare å se, se mer, prøve og prøve igjen. Jeg er nok ganske god på å kjøpe også.

Hva med spisested?

 – Cafe Kaffe i Parkveien 21 er en soleklar favoritt. De har enkel, men veldig god mat og atmosfæren er rolig og varm. Dette er et ukomplisert sted for alle typer mennesker hvor det ganske enkelt er fint å være.

Hvor i Oslo trives du best?

 – I mitt nye studio i Akersbakken. Der har jeg 150 kvadratmeter åpent rom med masse lys. Siden jeg jobber såpass mye er det viktig å ha omgivelser jeg trives i. Kreativiteten er en skjør ting som trenger gode vekstforhold.

Hvor liker du helst å tilbringe ferien?

 – Et sted hvor det finnes en «rot og rart-butikk», en fin café, en god restaurant, et bra museum og en fin løpeløype. En god bok, nettdekning, passe med penger og en fornøyd kjæreste er heller ikke å forakte.

Hva synes du er det beste med vinteren?

 – Det å kunne ha på seg masse klær. Om sommeren blir det jo bare varmt og slitsomt, mens nå når det er kaldt koser jeg meg med hansker, skjerf, lue, kåpe, kjole, en kjole til og en jakke oppå der. Som designer gleder man seg mye over slikt.

 
Tekst: Siri Gerrard