Hjem » Oslo »  Kjøkken under juletreet

Kjøkken under juletreet

Bruk-og-kast er på vei ut, og nordmenn ønsker seg kvalitet foran kvantitet. Det blir en annen stil på pakkene under treet i år, skal vi tro May Britt rett. Og den endringen ser hun på som svært positiv.

En bevisst og stilsikker kundegruppe vil den neste tiden finne sine favoritter både på, og under treet. Og Kitch’n har fylt butikkene til randen av lekkert servise og realt kjøkkenutstyr. Både lite og stort i glass, tre og metall skal pakkes inn, og selv om julesesongen er den travleste, er den helt klart den beste, forteller en smilende May Britt Fjeld, butikkleder ved Kitch’n på Storo. Hun har forberedt seg lenge på å ta i mot sesongen og kundene med åpne armer, og kan endelig vise frem julens produkter.

Gullkantet julebord

Juleserviset er en tradisjon som har fått nytt fotfeste de siste årene. Både unge og eldre har vist interesse for å samle på sett som kan pryde et pyntet julebord. 
– Noen ønsker å ha et helt sett, og kunne varte opp med et gjennomført, komplett servise under julemiddagen. Andre ønsker seg bare et krus eller to. Her kan man kombinere akkurat slik man vil, forteller May Britt. 
I år har Kitch’n et dansk og et norsk design i sortimentet. Den danske klassikeren Stjerneriflet fra Royal Copenhagen er en tilbakevendende favoritt, og er et ettertraktet element på julebordet. May Britt synes også det er spennende med et nytt tilskudd fra det norske merket Wik & Walsøe, og hun har stor tro på at mange vil få øynene opp for norsk design denne julen. 
– Designeren av dette serviset har ønsket å fremkalle juleminner fra barndommen, så utgangspunktet for designet er fotografier hun har tatt. Det har blitt godt mottatt.

Nytt til jul

Samlere av Holmegaards juleserie kan rope av glede også i år: Det nye designet er i hus. 
– Selve produktene er de samme, men mønsteret er ulikt hvert år. Noen samler for eksempel bare på drammeglassene, og kjøper to nye tilskudd til samlingen hver jul, forteller May Britt. 
Holmegaards juleserie er populær både som gaver og som samleobjekt, og består av blant annet skåler, krus, vannglass, drammeglass og glass-julepynt i kolleksjonen. 
– Det er mye vakkert dansk design, men også Norge har begynt å blomstre. Jeg håper på flere norske gjennombrudd, fortsetter hun.
Nordmenn søker mot kombinasjonen funksjonell og vakker, og May Britt har merket seg at mange ønsker seg praktiske redskaper som kan bli stående fremme til pynt. Spring Copenhagens salt – og pepperbøsse og nøtteknekker i tre gjør seg fint på bordet, også etter middagen er spist.

Årets julegaver

Frem mot jul har Kitch’n løpende kampanjer på kjente merker som SMEG og Le Creuset. SMEG har et bredt utvalg av kjøkkenmaskiner, alt fra brødristere og brødbokser til vannkokere og juicepresser. Alt i nydelige farger. Le Creuset består av solide jernprodukter som ildfaste former, panner og gryter. Kjøkkenmaskiner og gryter er en sikker favoritt under treet både til veletablerte så vel som nyetablerte. Mange velger å investere i skikkelig kjøkkenutstyr når julen først kommer, og May Britt forteller om et gjennomgående ønske om å investere i ting som varer. En annen trend som har tatt form i det siste er ønsket om å samle på produkter fra en overordnet serie. Magnor Champagneskåler i fire duse farger har vært en stor hit, og er et eksempel på en serie som gir rom for å kombinere etter ønske. 
– Gode kniver er et godt tips, det er en slik ting man kanskje ikke unner seg til vanlig, forteller hun. 
Andre merker som Rosendahl og Eva Solo har mye gavemateriale i sine sortimenter. 
På kitchn.no har de også «klikk & hent» så du kan være sikker på at butikken har det du leter etter. May Britt avslutter med å ønske alle en fin julehandel.

FAKTA: Kitch´n

• Kitch´n startet i 2002, og siden den gangen er det åpnet nye Kitch’n butikker i et stadig høyere tempo. Vi har 140 butikker fordelt over hele landet. Vi har også egen nettbutikk som tilbyr et eget nett-sortiment i tillegg til det sortimentet du vil finne i en fysisk butikk.
• Nettbutikk: www.kitchn.no
• Butikker: www.kitchn.no/butikker
• Telefon: 909 81 100 
• E-post: post@kitchn.no
• Facebook: www.facebook.com/kitchn.no

Tekst: Pauline Östgård | Foto: Kitchn & Pauline Östgård
 

Følg IN magasinet på Facebook