Hjem » Oslo »  Inspirasjon til hjemmet

Inspirasjon til hjemmet

Drømmer du om nye nytt til hjemmet? Da er det vel verdt å ta turen innom Interiør-Galleriet på Briskeby!

Det er noen forretninger som ikke er helt som alle andre. Og Interiør-Galleriet er definitivt en av de. Butikken formelig bugner over av lekre skatter, fra porselen og krystall til flotte puter, lamper og møbler. Alt fra internasjonalt anerkjente merker som Rosenthal, Versace, Georg Jensen, Herend, Riedel, Waterford, Orrefors, Lalique og Baccarat. Det skal godt gjøres ikke å bli inspirert etter et besøk her. Interiør-Galleriet kan i tillegg friste med vegger fulle av flotte kunstverk av anerkjente kunstnere. De har separatutstillinger i forretningen flere ganger i året og særlig er den årlige juleutstillingen med originalarbeider av Bjørn Wiinblad populær.

Et skattekammer

Det er med andre ord ikke rart at det føles nesten som å komme inn i et skattekammer når man kommer inn dørene her. Og man skjønner raskt hvorfor interiørelskere tar turen hit fra hele landet. Etter å ha holdt til i en sidegate til Karl Johan i mange år flyttet forretningen til Briskebyveien for noen år siden og ligger nå lett synlig på et hjørne på Riddervolds plass. I de store vinduene vises det frem en rekke fristelser og daglig leder Otto-Jan Teige røper at det slettes ikke er uvanlig at passasjerer på trikken som passerer rett utenfor hopper av på neste holdeplass etter å ha oppdaget butikken gjennom vinduene. 
Lokalene er lyse og luftige og danner en flott ramme rundt de bugnende hyllene. Her finner du alt du trenger for å skape et vakkert hjem, enten du er på utkikk etter et nytt møbel, fargerike puter til å friske opp sofaen eller noe nytt til borddekningen. Dette er dessuten det perfekte stedet å finne gaver som mottakeren garantert vil sette pris på og Interiør-Galleriet er en favoritt blant brudepar. Med alt fra det klassiske til det moderne og i alle prisklasser er det dessuten noe for enhver smak og lommebok. Da IN magasinet var på besøk var det midt i den travleste messe tiden hvor de ulike leverandørene viste frem vårens nyheter. Og etter å ha vært på en rekke messer i både inn- og utland kunne Otto-Jan fortelle at det er mye nytt og spennende å glede seg til også i vår. Sesongens nyheter vil være på plass i butikken i løpet av april/mai.

Separatutstilling med Tore Hogstvedt

Interiør-Galleriet er også en butikk hvor det skjer mye spennende og 26. april er det duket for vårens store separatutstilling med den anerkjente kunstneren Tore Hogstvedt. 
– Han har blitt kalt Norges svar på Monet og vi føler oss utrolig heldige som får ha utstilling med hans bilder, sier Otto-Jan. 
– Han har hatt suksess både her hjemme og internasjonalt og har fått mye fin omtale. 
I 2016 fikk han en prestisjefull pris og i juryens begrunnelse het det «Brobyggerkulturpris 2016 går til Tore Hogstvedt, som er Nordens fremste impresjonistiske maler, omtalt som World Class Painter. Etter komiteens mening har Tore Hogstvedt bidratt med å bygge bro mellom det norske og det pakistanske samfunn gjennom sitt kunstneriske virke». 
– Vi har fått inn noen få av hans bilder før utstillingen og de som har sett de har vært veldig begeistret. Dette er vakre naturbilder som passer inn i de fleste hjem. Tore har sin egen stil og bruker bare rene farger i bildene sine. Og vi gleder oss masse til utstillingen i april hvor vi får lov å vise frem enda flere av hans flotte malerier.
Selv om det nå er over ti år siden den kjente danske kunstneren Bjørn Wiinblad døde så er det tydelig at han ikke er glemt. 
– Vi har hatt juleutstilling med Bjørn Wiinblad hvert år siden 1990 og nå er han faktisk mer populær enn noensinne. Det er mange som samler på hans verk og julens utstilling var en kjempesuksess. Det har vært lite originalarbeider av han på markedet og vi føler oss heldige som har mulighet til å selge hans originale kunst som de eneste i Norge.

Porselen med flotte Wiinblad tegninger

I 1956 begynte Wiinblad å designe porselen for Rosenthal og mange av hans design er fremdeles i produksjon. 
– Wiinblad hadde jo en vanvittig produksjon og jobbet for Rosenthal fra 50-tallet til 2006. Faktisk er det serviset som var bestselgende her hos oss i fjor designet av Bjørn Wiinblad på 60-tallet for Rosenthal. Det heter Tryllefløyten og fås både i gull og hvitt og i rent hvitt. Gull er jo på full fart inn igjen og man kan dessuten med fordel mikse gullserviset med det hvite. Serviset har relieffmotiver fra Mozarts Tryllefløyten i tillegg til setninger fra Tryllefløyten i gullskrift med Bjørn Wiinblads håndskrift på baksiden.
I løpet av de siste årene har dessuten danske Rosendahl Design, som blant annet eier Holmegaard, lansert en porselenskolleksjon med tegninger av Bjørn Wiinblad. Kolleksjonen har blitt utrolig populær og det blir stadig lansert nye ting til den. 
– I år har Rosendahl gjort en ny vri med porselenskolleksjonen. Motivene er hentet fra gobeliner han laget og overført til både porselen og kjøkkenhåndklær. Resultatet er utrolig flott og har også en gunstig pris.

Eneste forhandler i Norge av Herend

Interiør-Galleriet er den eneste forhandleren i Norge av porselen fra den ungarske fabrikken Herend hvor alt blir håndmalt. 
– Merket har vært i Norge i over 100 år og tidligere var det mange glassmagasiner som førte det. I 1995 bestemte Herend at de bare ønsket en forhandler i Norge og da var det vi som fikk lov til å fortsette. Vi får mange forespørsler fra folk som har arvet et av servisene eller som samlet da deres lokale glassmagasin førte det. Siden servisene ikke går ut av produksjon er vi i stand til å skaffe det de ønsker.
Det er ikke tvil om at du hos Interiør-Galleriet finner mye du ikke finner i alle andre forretninger. De er også den eneste forretningen her til lands som får føre Versace Home. Fra dette spennende merket finner du alt fra møbler og lamper til puter, sengetøy og baderomsutstyr.

Skulpturelt bord

Noen møbler er mer enn bare et møbel. Det nydelige bordet «Marieta» er nettopp et slikt møbel, som er like mye skulptur som bord. Her sitter en dameskulptur i bronse og holder en glassplate og det vil garantert være et flott blikkfang enten som sofabord eller i en hall med blomster på. 
– Bordet ble i sin tid kåret til verdens vakreste bord og vi hadde det inne i mange år da vi holdt til nede i byen. Etter hvert fant vi ut at det var på tide med en pause, men nå følte vi at tiden var riktig for å ta det inn igjen. Det står utstilt i vinduet og vi har opplevd flere ganger at folk stanser for å ta bilder av det. Bordet lages av Varo Valenti som er et gammelt firma med røtter tilbake til 1700-tallet, sier Otto-Jan. 
Som de eneste i Skandinavia fører Interiør-Galleriet også møbler fra italienske Turri.
– Dette er en fantastisk møbelleverandør som lager absolutt alt fra stoler og spisestuer til dører og himlinger. Alt har en utrolig høy kvalitet og dette er klassiske, tidløse ting man har livet ut. Faktisk er en av bestselgerne våre en stol som ble designet for over 20 år siden. Den selger fremdeles like bra og sier litt om hvor tidløst designet faktisk er. De lager dessuten møbler på mål slik at man får et møbel som passer perfekt. 
Enten du er på jakt etter noe nytt til hjemmet, en flott gave eller bare trenger litt ny inspirasjon anbefales du å ta turen innom Interiør-Galleriet. Skal du i sommerbryllup er det viktig å merke seg at denne sommeren holder butikken for første gang stengt i fellesferien. 
– Vi har merket av våre kunder gjerne er bortreist i juli derfor har vi nå bestemt oss for å stenge denne måneden. Denne sommeren blir en prøveordning som vi vil evaluere i etterkant. Unntaket er lørdag 15. juli hvor vi holder åpent, avslutter Otto-Jan og ønsker alle velkomne til forretningen på hjørnet av Riddervolds plass!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Interiør-Galleriet
 

Følg IN magasinet på Facebook