Hjem » Oslo »  God søvn er viktig for helsen

God søvn er viktig for helsen

Få ting gjør større underverker for kropp og sjel enn en god natts søvn. I over 90 år har DUX utviklet madrasser for å gi deg den aller beste nattesøvnen. Hos DUXIANA i Vika finner du både det brede utvalget av madrasser fra DUX og alt du trenger for å gjøre soverommet lekkert og innbydende!

DUX er en svensk bedrift som helt siden 1926 har laget madrasser basert på gamle håndverkstradisjoner. I dag forbindes navnet med kvalitet og komfort verden over og du finner deres madrasser i noen av verdens mest luksuriøse hoteller. I DUXIANA butikken i Haakon VII‘s gate i Vika finner du både madrassene og de klassiske møbelkolleksjonene fra merket. Her er du nærmest garantert å finne den madrassen som gir deg en god natts søvn.
– Vi er en spesialbutikk for madrasser og møbler fra DUX og har holdt til her i Vika i 16 år. DUX er en svensk familiebedrift som i dag drives av 4. generasjon. De har fremdeles hovedkontoret i Malmö og en fabrikk i Søsdala i Skåne hvor møblene lages. Selve sengene lages på vår samarbeidende fabrikk i Portugal, men alle materialene er svenske. Og det er et fantastisk produkt å jobbe med, forteller butikksjef Britt Cartberger. 
Hun har jobbet med DUX i over 20 år, først i Malmö før hun overtok ansvaret for butikken her i Oslo.

Unikt spiralsystem

DUX har brukt mye tid og krefter på å utvikle madrasser som gir optimal liggekomfort. Og en av hovedårsakene til den gode liggekomforten er det patenterte spiralsystemet som de er alene om på markedet. Spiralene er sammenlenket fra begynnelse til slutt, slik at de fungerer sammen i stedet for hver for seg. Dette gir et multielastisk formbart system hvor spiralene avlaster hverandre. Trykkfordelingen blir dermed jevn og skånsom for kroppen. Spiralsystemet tilpasser seg vekten din og følger kroppens form. 
– Vi er alle forskjellige og spiralene gjør at madrassen tilpasses hver enkelt. Skuldre og hofter synker ned, mens korsryggen får støtte. Og når man reiser seg fra sengen går spiralene tilbake til sin originale form slik at den er klar for ny bruk.
Spiralsystemet gjør også at det er enkelt å snu seg i sengen. I stedet for å hindre kroppens bevegelser følger spiralene kroppen. 
– På utvalgte modeller finnes også Pascalsystemet i toppen som er et system med flyttbare kassetter. De har tre ulike mykhetsgrader og gir deg mulighetene til å justere sengens fasthet til akkurat ditt behov.

Alt til soverommet

Tar du turen innom DUXIANA vil du også finne alt du trenger for å skape et hyggelig og innbydende soverom. Her finner du både møbelkolleksjonene fra DUX, lamper fra Louis Poulsen og sengetøy fra Georg Jensen Damask, Gant og svenske Himla. Her er det med andre ord noe for enhver smak enten du fortrekker en klassisk stil eller noe mer moderne. 
– Vi lager også sengeskjørt på bestilling. Dermed kan man velge akkurat den fargen man ønsker slik at det matcher resten av soverommet. Også på sengegavlene har vi masse farger å velge blant.
Akkurat nå kan DUXIANA dessuten friste med den nye møbelkolleksjonen fra DUX. Den er designet av det kjente svenske arkitekt- og designfirmaet Claesson Koivisto Rune. Resultatet av det spennende samarbeidet har blitt en fantastisk moderne møbelkolleksjon med flere fremtidige klassikere. Her finner du både en lekker sengegavl med en utstrakt bølgeform innsydd, en stilig sofa bestående av frittstående moduler slik at den kan settes sammen til ønsket størrelse, nattbord og en serie mindre sofabord i metall som kan kombineres eller settes hver for seg. Bordene har fått navnene Sun and Moon, og har runde former som møter rette linjer. Dette er møbler som vil være prikken over i‘en i ethvert hjem og det er vel verdt å ta turen innom DUXIANA i Vika for selv å oppleve de!

FAKTA: Duxiana Vika

• Hos DUXIANA i Vika finner du alt du trenger for å skape et hyggelig og innbydende soverom. De har møbelkolleksjonene fra DUX, lamper fra Louis Poulsen og sengetøy fra Georg Jensen Damask, Gant og svenske Himla.
• Adresse: Haakon VII‘s gate, 0161 OSLO
• Web: www.duxiana.no
• Facebook: www.facebook.com/DuxianaVika
• Instagram: www.instagram.com/DuxianaOslo
• Tlf: 22 83 22 12

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook