Hjem » Oslo »  Gjør drømmen til virkelighet

Gjør drømmen til virkelighet

Et besøk hos frisøren handler om mye mer enn å bare klippe seg. Man vil føle seg velkommen, godt ivaretatt og være fornøyd når man forlater salongen. Heldigvis finnes det dyktige fagfolk som oppfyller alle disse kriteriene – og vel så det.

KAN Frisører har stolte tradisjoner innen både hårmote og konkurransefrisering. Mest av alt er de likevel opptatt av å skape en god opplevelse for kundene sine. 
– Dette er med på å danne langsiktige relasjoner der både den som får stelt håret og frisøren ser frem til neste besøk, forteller daglig leder for kjeden, Olav Midtgarden. 
Dette har vært filosofien siden den første salongen åpnet i 1963. Mer enn femti år senere er de blant Oslos mest populære frisører. Kundene kommer tilbake – igjen og igjen. 
KAN er dessuten Flagship store for Balmain Hair Couture, som i seg selv er et kvalitetsstempel. Mange forbinder det franske motehuset med eksklusive klær, men faktum er at de har en egen hårpleielinje – og verdens beste extensions. 
Julia, hos KAN Frisører i Vika, er spesialist på området. 
– Flere kvinner drømmer om lengre og fyldigere hår. Det kan vi hjelpe dem med. Egentlig blir det litt feil å kalle det extensions, for Balmains løshår handler mer om å øke volum, fylle ut og skape litt ekstra lengde. Det er laget av naturlig hår og har en fantastisk kvalitet. Merket er faktisk det eneste som har seks måneders garanti på håret sitt.

En naturlig look

Julia er et levende eksempel på hvilken utsøkt effekt Balmains produkter kan ha. Hun har selv benyttet seg av extensions, og det ser så naturlig ut at jeg aldri ville ha gjettet at håret var noe annet enn hennes eget. 
– Det er en utbredt misforståelse at extensions betyr hår til livet. Ikke tar det spesielt lang tid å feste det, heller. Vi tilbyr alle som er interessert en kostnadsfri konsultasjon i forkant – og så en ny time innen et par dager. 
Frisørene som fester extensions går egne kurs. Arbeidet krever spesielle teknikker og det er viktig å holde den standarden som kreves.
– Det handler ganske enkelt om å være best, sier Julia. 
Hun legger til at extensions aldri vil forsvinne fra motebildet. 
– Kvinner vil alltid være interessert i lengde og volum. Selve uttrykket kan riktignok endre seg litt med hvilke trender som ellers råder. I form av farge eller fasong, for eksempel. Husk at det også finnes extensions som ikke festes permanent. Vi har effektive deler man enkelt kan ta av og på selv. 
– Kreves det noe spesielt for å vedlikeholde extensions?
– Balmain har utviklet en egen produktserie forbeholdt extensions. Shampo, balsam, kur, shinespray og en børste. Det kreves at man bruker disse for at garantien skal gjelde, forteller Julia videre.

Kort og greit

Selv om menn selvsagt er velkommen til å prøve, er det stort sett kvinner som ønsker seg extensions. For herrer er motebildet et litt annet.
Fouad er daglig leder i Vika-avdelingen, og har stort sett menn på kundelistene sine. 
– Her i området jobber det mange forretningsfolk og de er ganske konservative i kravene sine. Det skal være kort; med enkle og rene linjer. 
Likevel har de fleste bitt seg merke i trenden «Skin-fade». Det vil si at man bruker maskin på sidene, starter med null millimeter ved ørene og øker på mot toppen av hodet. Der benytter man saks og beholder litt mer av lengden, forteller han. 
– Trender er viktig, men det betyr ikke alt. Like mye handler yrket vårt om dialog. Det er selvsagt viktig å lytte til kundens ønsker, men like vesentlig er det å komme med egne anbefalinger og råd. Alle kler ikke nødvendigvis det samme. Vi er stolte av jobben vår og vil gjerne at kunden skal føle det på samme måte når de går ut døren, avslutter Fouad.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: KAN Frisør
 

Følg IN magasinet på Facebook