Hjem » Oslo »  En leverandør for alle

En leverandør for alle

Mens gullsmedbransjen stagnerer åpner David-Andersen nå sin sjette butikk på det nye Fornebusenteret 14. oktober.

– Vi henvender oss til alle aldersgrupper med våre konsepter som dekker behovene fra de enklere vennegavene til de virkelige store investeringene, forteller Finn Martinsen, administrerende direktør for David-Andersen. 
    Martinsen har vært leder i selskapet siden 2006. Mens mange av våre konkurrenter opplever store utfordringer ekspanderer og dominerer David-
Andersen i et marked som preges av kraftig tilbakegang. En av grunnene til dette er at de har valgt stor fokus på sosiale medier og nettbutikk. 
– Det å være en fagspesialist er krevende. Bransjen vår går i minus, mens vi går i pluss. Vi har valgt å satse på kundetilfredshet og fagkunnskap og er stolte av nyåpningen nå i oktober. 
    Hovedaksjonær av selskapet i dag er femtegenerasjon av David-Andersen selv. De ansatte er veldig glade for at det investeres løpende i bedriften. Eierne har tatt i betraktning at det vil ta 1-3 år før de ser et volum som er stabilt på Fornebu. 
– Vi vil fortsette å være en trygg aktør du kommer til for å få råd. Enten det gjelder ny handel, service på ur i alle typer eller spesialbestillinger eller hvor vi bygger nye smykker av gamle produkter på vårt eget verksted på Karl Johan. 
    Hos David-Andersen jobber de tydelig med kommunikasjon i forhold til å være gode på sosiale medier. I over 135 år har bedriften utviklet og skapt unike smykker, i tillegg til å samarbeide med noen av de mest kjente merkevarene i bransjen.
    David-Andersen fungerer som en spydspiss i motebildet da de setter trender ved å være aktive på både Instagram, Facebook, gjennom kjente bloggere og andre profilerte personer som Jenny Skavlan og Camilla Pihl.

Høy miljøprofil

Fornebusenteret vil være et senter som kommer til å ha en ekstremt høy miljøprofil. Det er det første kjøpesenteret i verden som oppnår høyeste BREEM-klasse Outstanding. I prosjektet har de blant annet hatt fokus på materialvalg, energieffektivitet, innemiljø og transport. 
– Det har vært spennende å være en del av dette. Vi har støtt på noen utfordringer i forhold til lokalet underveis, men nå er vi klare og gleder oss til å imøtekomme kundegruppen rundt Snarøya og Fornebu, forteller Hallvar Sagøy, kommende butikksjef hos David Andersen på Fornebu.
    Hos David-Andersen har de en stor bredde på diamanter. Sagøy har ekspertise innen dette feltet. Det finnes mange diamantspesialister, men veldig få diamanteksperter som han.
– I tillegg til vår kompetanse skal vi gi kunden en masse inspirasjon og den beste servicen fra dag en. Hos oss får du gaven til enhver anledning. 
    Fornebuusenteret vil nå ut til om lag 20 000 arbeidsplasser i tillegg til omtrent like mange fastboende. I den nye butikken vil det være to innganger. 
– Du skal ikke kjenne at du må bryte noen barriere for å komme til oss. Det skal være lett å komme inn samtidig som vi ivaretar sikkerheten.

Ingen bruk og kast klokker

Vi forbinder David-Andersen med vakre smykker, tradisjoner og markering av de store begivenhetene i livet. I butikken finner vi også tradisjonelle gullsmedvarer, spennende designerprodukter og et bredt utvalg av ur, alt fra smykkeur til hverdagsur. Kjente urmerker som TAG Heuer, Raymond Weil og Georg Jensen er noen av merkene som vil være å finne der. 
– VVi er den eneste high-end fullsortimentleverandøren der ute, og har derfor et bredt utvalg eksklusive merker i våre butikker, forteller Rasmus Liset, kommende urmaker på Fornebu.
– Hos oss vil du finne gode ur uansett pris. Prisene starter på et par tusen kroner og oppover. 
    Liseth har jobbet som urmaker i 10 år. Nå gleder han seg til å bli kjent med nærmiljøet på Fornebu, presentere det store utvalget og gi kundene trygghet gjennom den fagkunnskapen de har.

Tekst: Julianne Nilsen | Foto: Monica Jenssen

Lik IN magasinet på Facebook