Hjem » Oslo »  En interiørelskers drøm

En interiørelskers drøm

Ruths Design på Frogner er som et skattekammer for interiørelskere. Butikken formelig bugner over av lamper, skjermer, møbler, gardiner og tekstiler fra kjente merkenavn som Le Klint, Louis Poulsen, Leolux og Flos. Det er nå 46 år siden innehaver Ruth Sky først startet med produksjon av lampeskjermer og IN magasinet tok turen innom for å høre hva som er hemmeligheten bak suksessen. 

I dagens samfunn med kjedebutikker på rekke og rad er Ruths Design en av disse forretningene som skiller seg ut. Butikken holder til i hyggelige lokaler i en gammel bygård i Neuberggaten på Frogner, og du føler deg velkommen med en gang du kommer inn døren. Her kan du rusle rundt og få ny inspirasjon til hjemmet blant de mange flotte utstillingene med lamper, skjermer, gardiner, møbler og tapeter fra kjente merkenavn. Her får du dessuten alltid gode råd og veiledning til å velge det som passer best inn i akkurat ditt hjem.
    I dag hører det nesten til sjeldenhetene at en butikk klarer å holde det gående over flere tiår, men Ruths Design kan skilte med en lang og suksessrik historie. Det er 46 år siden innehaver Ruth Sky startet med produksjon av håndsydde lampeskjermer som har utviklet seg til dagens butikk. 
– Etterhvert ble vi ti stykker som satt og sydde lampeskjermer. Jeg startet på 20 kvm her i Neuberggaten, og for 26 år siden flyttet vi derfra til nummer ti. For 16 år siden flyttet vi derfra og inn i disse lokalene hvor vi har holdt til siden.

Gode kunder

Ruth startet opp uten noen form for statlig støtte og røper at dette nok er en av grunnene til suksessen. 
– Jeg visste at skulle jeg greie dette så måtte jeg stå på. Og jeg tror at man må ha den innstillingen. Dess mer hjelp du får, dess svakere blir du. Men underveis har jeg alltid hatt en uvurderlig støtte fra kundene. Selv om det var jeg som startet butikken så har den bestått med hjelp fra kundene. Deres ønsker har alltid stått øverst på listen hver gang vi har tatt inn varer og jeg vil tillate meg å si at vi har Norges beste kunder. 
    Etter en fire år lang pause på grunn av sykdom var hun spent på mottakelsen når hun startet opp igjen. 
– Da var jeg blitt 50 år og trodde kanskje det ikke var plass til meg lengre. Det var nok mange som trodde at dette ikke kom til å gå og jeg startet veldig forsiktig. Men det var stadig en jevn strøm av kunder og en dag kom det en journalist fra en lokalavis innom som trengte hjelp med en lampeskjerm. Vi ante selvfølgelig ikke at hun var journalist, men hjalp henne som alle andre kunder. To dager senere kom det en stor artikkel om butikken og da var det gjort. Lørdagen etter var det kø nedover gaten og hvis hun leser denne artikkelen så vil jeg gjerne få takke henne, sier Ruth med et smil.

Flotte leverandører

Siden den dagen har butikken utviklet seg videre og består i dag av mye mer enn lampeskjermer. Her finner du det meste du trenger til hjemmet fra noen av de mest anerkjente leverandørene på markedet. 
– Jeg må få skryte litt av de mange kvalitetsvarene fra alle leverandørene våre. Enten vi produserer selv eller kjøper inn fra andre så har vi alltid følt at kundene må få det aller beste og alle våre leverandører er veldig flotte som står på for oss og for kundene. 
    Ett av merkene du finner hos Ruths Design er Le Klint. Det som begynte med tre skjermer for over tjue år siden har i dag utviklet seg til en egen avdeling på hele 25 kvm med lamper fra gulv til tak. Her finner du alt fra de klassiske skjermene til de siste nyhetene. Louis Poulsen og Flos deler en annen avdeling i butikken, noe som gjør det enkelt å orientere seg og finne frem til det man ønsker. I tillegg kan Ruths Design også friste med flotte møbler fra blant andre Leolux. Verpan og Englesson. Blant annet har de utstilt den fantastiske sofaen Cloverleaf som ble designet for Verner Panton for Verpan i 1969 og som fremdeles er like aktuell i dag. Med et design som imiterer et kløverblad er den nesten som en skulptur å regne og vil være prikken over i-en i ethvert hjem. 
    Ofte kan det være vanskelig selv å se hva som vil passe inn i ens eget hjem. Hos Ruth Design står de alltid klare med gode råd, og interiørarkitektene Tone og Maren hjelper deg gjerne gjennom problemene. De kan også hjelpe via internett om ønskelig. Da IN magasinet var på besøk i butikken var det en jevn strøm av kunder og det er tydelig at Ruths Design er en butikk som fremdeles er like populær!
    Etter alle disse årene har Ruth i høst valgt å selge butikken og i den forbindelse ønsker hun å takke alle kundene for et godt samarbeid. Hun håper at alle vil fortsette å bruke butikken videre og få den samme servicen.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Ruths Design

Lik IN magasinet på Facebook