Hjem >  En annerledes gullsmedforretning

En annerledes gullsmedforretning

Allerede før man går inn dørene skjønner man at GullMester er en gullsmedforretning litt utenom det vanlige. Den hyggelige butikken holder til i et sjarmerende trehus på Sagene og har verksted i butikken hvor det lages unike og vakre smykker på bestilling. Her kan du med andre ord få ditt helt personlige smykke som ingen andre har!

Det er vel verdt å ta turen innom GullMester i Maridalsveien på Sagene. I en tid hvor mange gullsmeder er en del av en stor kjede og holder til i kjøpesentre eller handlegater skiller butikken seg ut. Ikke bare møter du de to innehaverne Camilla Caulum og Beate Bratvold Lykknes selv bak disken, de har også eget verksted i butikken. Her kan du dermed få designet smykker som er helt unike og skreddersydd til akkurat deg. I tillegg har de også et bredt utvalg av alt fra dåps- og konfirmasjonsgaver til diamanter, gifteringer, klokker og trendy designersmykker. GullMester Har lange tradisjoner som familiebedrift og hadde tidligere også butikk på Majorstuen.
– Beate og jeg overtok etter mine foreldre i 2012. Da var det to butikker, men vi valgte å satse her på Sagene siden det var her det var verksted. Vi ønsket ikke bare å stå i butikk, men også skape og designe på verksted, forteller Camilla. De to forretningspartnerne møttes under gullsmedutdannelse i Fredrikstad.
– Vi satt ved siden av hverandre på skolen i to år og før jul det andre året begynte Beate å jobbe i butikken hos mine foreldre. Etter hvert fikk hun fast stilling og etter at vi tok svennebrev i 2009 jobbet vi begge hos mine foreldre før vi tok over i 2012.

Designer egne smykker

De to dyktige gullsmedene lager mye på bestilling for kundene. Særlig er det mange som har gammelt gull de ønsker smeltet om.
– Det å være kreativ er et spennende aspekt ved gullsmedfaget. Vi ser at det er veldig populært å smelte om gammelt gull og lage noe nytt av det. Og det er stadig flere som får øynene opp for denne muligheten. Vi både kjøper gull og omarbeider det. Mange har mye som de har arvet som de ønsker å beholde, men stilen passer kanskje ikke helt eller har blitt umoderne. Smelter du det om får du et smykke som passer til din egen stil av akkurat det gullet som har affeksjonsverdi for deg, forteller de to.
Og det er et imponerende utvalg av vakre og spennende smykker de har laget. I tillegg til spesialbestillinger fra kunder har Beate også designet en egen liten kolleksjon som du finner i butikken.
– Det er mange som kommer inn med et ønske om et skreddersydd smykke, enten til seg selv eller til en gave. Vi designer både anheng, ringer og ørepynt og det er alltid spennende å tegne etter stikkord fra kundene og finne noe som faller i smak. Det er også mange som reiser mye og kjøper med seg steiner fra Afrika eller Asia som de ønsker å få laget et smykke til. Det å lage smykker på denne måten, til hver enkelt kunde, blir svært personlig og det er alltid spennende å se om vi har truffet riktig.

Trives på Sagene

Og det er tydelig at dette er noe de lykkes med. Ikke bare blir de ofte anbefalt videre til venner og kjente, fornøyde kunder har troppet opp i butikken med alt fra blomster til kokosboller.
– Det varmer jo litt ekstra i hjertet når folk er så fornøyde. Mange synes også det er gøy å få delta litt i prosessen og vi synes det er gøy å bli kjent med kundene. Det er alltid enklere for oss om vi får en beskrivelse av personen vi skal lage smykket til. Er det for eksempel en gave til en sporty og aktiv kone er det viktig at smykket er robust slik at det tåler hverdagsbruk. Og det er nesten bare fantasien som setter grenser. Blant annet hadde vi en kunde som elsket hunder og fikk laget et smykke med akkurat den hunderasen hun hadde. Vi hadde også en ektemann innom som hadde en kone som var veldig flink til å tegne. Han hadde «stjålet» med seg et papir med en rose hun hadde tegnet og fikk laget et smykkeanheng av den. Noen år senere kom han dessuten tilbake og fikk laget ørepynt som matchet.
De forteller at det er mange som spør om hvorfor de har valgt å drive så lokalt på Sagene istedenfor i et stort kjøpesenter.
– Foruten at vi trives veldig godt her, så ser vi også at folk rundt her er veldig patriotiske. De er glade i området og opptatt av å støtte opp om de lokale bedriftene. Vi får også mange tilbakemeldinger fra kundene om at de synes det er trygt å snakke med fagfolk direkte. I tillegg til å drive verksted har vi også alle de produktene en klassisk gullsmedbutikk har og i tiden før jul er det mange innom for å kjøpe gaver. Vi har lenge hatt danske designsmykker og nå har vi også tatt inn en del norske designere. Vi har også vår egen diamantkolleksjon designet og laget av min far, med blant annet den nyeste modellen Cleopatra som vi har videreutviklet. Flere modeller er på nettbutikken som vi startet opp for et år siden, www.gullmester.no. Vi mener det er viktig å være synlige på to arenaer. De fleste kundene kommer riktignok inn i butikken og prater med oss, men har gjerne vært på nettet og undersøkt på forhånd, avslutter Camilla og Beate og ønsker alle velkommen innom GullMester for en hyggelig prat om smykker!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & GullMester

Følg IN magasinet på Facebook