Hjem >  Ekte klær for ekte menn

Ekte klær for ekte menn

– Jeg har holdt på med damefashion i mange år. Nå måtte det bli guttas tur, forteller Wenche Ydstebø. 

Hun er en nestor innen Stavangers motebransje, og hadde egentlig lekt med tanken lenge. På Forus, Tvedtsenteret, som har et godt utvalg innen kvinneklær, fantes det ingenting for menn. Dette bestemte Wenche seg for å gjøre noe med.
– Stakkars karer! På Forus kunne de ikke få kjøpt seg en enkel skjorte en gang, sier hun.
Det kan de nå. Wenche var innom flere ulike konsepter før hun til slutt bestemte seg.
– Valget falt på Bertoni. Det var noe jeg følte kunne passe kundegruppen på Forus.

Italiensk finesse – fra Danmark

Til tross for sitt italienskklingende navn er Bertoni et dansk merke, grunnlagt av Palle Breckling i 1972. 
I starten satset det lille motehuset på bukser. Under navnet 3B oppnådde de en nesten umiddelbar suksess, og eieren utvidet snart konseptet ytterligere. 3B ble til flere linjer; en av dem Bertoni, som i dag er firmaets hovednavn. 
Bertoni ble med årene kjent som det merket med mest moderne profil for stilfulle menn i alle aldre. Egne konseptbutikker dukket først opp i Danmark, siden også i Norge, Sverige, Polen, Irland og Kuwait. 
Bertoni satset fra dag én på ett nøkkelprodukt. Det skulle til gjengjeld perfeksjoneres. Det handler selvsagt om dressen. En Bertonidress holder høy kvalitet, har et utsøkt snitt og elegante linjer. Kolleksjonen er omfattende, og dekker nær sagt ethvert bruk – fra fritid, til fest og jobb. Stilen er ung, komfortabel og i tråd med internasjonale trender. 
Kjerneverdien har hele tiden vært å skape produkter med like god passform som kvalitet – til en akseptabel pris. Det har Bertoni klart. 
– Det unike med Bertoni er at de passer til menn i alle fasonger. Mye av hemmeligheten ligger i merkets ufravikelige krav til solid skredderkunst. Da blir silhuetten deretter, forteller Wenche.

En fullverdig kolleksjon

God passform og kvalitet beskriver også resten av Bertonis kolleksjon, som danner en komplett garderobe; vinter, vår, sommer og høst. Fra ytterjakker, skinn og blazere; til bukser, shorts, gensere, skjorter og strikk. Uttrykket er moderne, men samtidig klassisk og maskulint. Bertoni er klær skapt for å vare – sesong etter sesong. Plaggene er lette å kombinere, også med andre merker. 
– Bertoni er hovedmerket vårt, men vi har også enkelte andre design. Gabba jeans, for eksempel, og sko fra TGA. Alt kan mikses sammen og muligheten til å skape sin unike stil er i høyeste grad til stede. En klassisk dress kan for eksempel kombineres med et rocka armbånd; mens en enkel genser gjør seg godt sammen med røffe sko og jeans. 
Jeg er utrolig stolt av butikken, og håper gutta får oppfylt ønskene sine. Dette har vi gjort bare for dem, avslutter Wenche.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Bertoni