Hjem » Oslo »  DYRBERG/KERN – et unikt univers

DYRBERG/KERN – et unikt univers

Nettsalg utgjør i dag en betydelig del av inntekten til mang en bedrift. Selvfølgelig er det praktisk å kunne bestille det man har lyst på ved et enkelt tastetrykk, men like inspirerende kan det være å oppsøke et fysisk utsalg. Helst vil man ha begge deler – butikk og web.

Det danske smykkebrandet DYRBERG/KERN vet alt om dette. I tillegg til en fantastisk nettbutikk åpnet de derfor nylig en egen konseptstore i hovedstaden. 
– For oss er den fysiske nærheten til kundene like viktig som den virtuelle, forteller Kommunikasjonsmanager hos DYRBERG/KERN, Nina Agerskov Myrlund.
Butikken, som ligger i Oscarsgate 19, har vært en gavepakke til byens befolkning. Den er lekkert innredet, har et meget kompetent personale og et utsøkt vareutvalg. 
Butikksjef Camilla la Cour Valentin, som flyttet fra Danmark til Norge i september i fjor, elsker jobben sin. Hun bobler av entusiasme når hun forteller om DYRBERG/KERNs univers. 
– Man føler seg virkelig som del av noe stort når man jobber for DYRBERG/KERN. Smykkene stiler i en egen klasse, men like viktig er det tett samarbeidet med administrasjonen. Flere ganger i året besøker vi hovedkontoret i Danmark, hvor vi får opplæring i alt fra markedsføring, det kreative arbeidet og de ulike kolleksjonene. Dette gjør vi sammen med ansatte fra hele Skandinavia. Der blir vi lyttet til og vi lærer av hverandre. Disse dagene er utrolig viktige og givende for alle parter. Både av ledelsen og av oss. Gitte Dyrberg og Henning Kern har en fantastisk lidenskap for faget sitt og er en inspirerende duo å jobbe for.

Design og kvalitet

At paret har teft og lidenskap for hva de driver med er åpenbart. De ulike kolleksjonene er moteriktige, men likevel tidløse. Uttrykket kan skifte fra sesong til sesong, og har gjerne referanser til natur, skiftende årstider og lys. 
All design blir gjort i firmaets hovedkvarter i København, men selve produksjonen foregår i Asia. Stentyper, perler, krystaller og lær importeres fra hele verden. 
DYRBERG/KERNs produkter lages alle for hånd, og hvert enkelt av dem gjennomgår hele førti ulike prosesser før det møter kundens blikk.

Ikke minst holder smykkene høy kvalitet.
– Jeg har flere ganger opplevd at kunder stolt viser frem et smykke de kjøpte for ti år siden – og fremdeles bruker jevnlig. Like hyggelig er det å hjelpe dem til å finne noe nytt, noe som passer bare for deg. Hvordan litt hverdagsluksus kan få alle til å lyse litt ekstra i øynene. Det motiverer meg mer enn noe annet, forteller Camilla. 
Og det skal godt gjøres å ikke finne noe man liker. Her finnes noe unikt for alle. Både for fashionistaer og kvinner med en mer klassisk smak – helt uavhengig av alder. 
– Butikken i Oslo har faktisk Norges største utvalg. Er du på jakt etter et DYRBERG/KERN-smykke du ikke har funnet noe annet sted, finner du det høyst sannsynlig hos meg. Hvis ikke kan det skaffes, fortsetter Camilla.

DYRBERG/KERN tilhører kategorien Affordable Luxury, og er derfor smykker som de fleste kan unne seg med god samvittighet. 
Det er bra, for det finnes mange fristelser. 
Har du selv noen favoritter, spør jeg Camilla. 
– Jeg elsker kolleksjonen Sterling Silver! Smykkene er som navnet tilsier laget i ekte sølv, noen av dem forgylt med 18 k gull. Ørepynt, ringer og armbånd har gjerne en natursten som centrepiece. De kommer i ulike sjatteringer, som alle skifter farge med lyset. Kolleksjonen er fantastisk fin, sier Camilla, og viser frem slanke fingre prydet med opptil flere ringer i ulike fargetoner. Rundt håndleddet blinker et matchende armbånd. Og, ja, om noen skulle være i tvil. Det er utvilsomt lekkert.

Frem mot 17.mai blir det flere events i butikken. 
– Tema er ikke helt klart ennå, men det er bare å følge med. Det blir reklamert i god tid. Jeg gleder meg allerede! Bare flagshipstores har mulighet til sånt. Det bidrar litt ekstra til rollen som DYRBERG/KERNs ambassadør. For det er jo først og fremst det vi er, avslutter Camilla. 
Og noen bedre ambassadør enn Camilla la Cour Valentin kan man knapt tenke seg.

Tekst: Siri Gerrard
 

Følg IN magasinet på Facebook