Hjem >  Brudens drømmested: Agape har flyttet til Sandnes

Brudens drømmested: Agape har flyttet til Sandnes

De store gulvflatene er så blanke at du nesten kan speile deg i dem, og brudekjolene er sortert etter farge og stil. Agapes lokaler i Sandnes er alt en kommende brud kan ønske seg, og mer til.

– Ja, her koser vi oss, sier Agape-eier Tove Rudi Tobiassen til IN magasinet, om brudesalongens splitter nye lokaler i Langgata i Sandnes.
Omgivelsene er fylt av en rolig og lun atmosfære. Lokalet og møblene bærer preg av eksklusivitet, og det er mer enn nok plass til å boltre seg på for både bruden og de heldige som får være med henne. Selv om Tove-Rudi og hennes ansatte trivdes godt i Stavanger, er det i alle fall én klar fordel med å komme til Sandnes: Lokalene er mye større.
– Kundene setter stor pris på å ha så stor plass rundt seg. Det blir de avslappet av, og bruder og andre gjester slipper å gå oppå hverandre, men får være i fred, sier Tove-Rudi med et smil.

Gammelt særpreg og det lille ekstra

Selv om Agapes lokaler i Langgata er nyoppusset, er de ikke splitter nye. Litt av det gamle byggets særpreg er beholdt. Som den robuste, flotte trappen midt i lokalet, og teglsteinsveggen i inngangspartiet, som gjemte seg bak veggplater, men som nå er tatt frem og malt i elegant sort. Gulvene i lokalet er originale, men blankpolert hvite, så du nesten kan se deg selv i dem.
I butikken i Langgata finner nok bruden alt hun trenger. Brudekjoler i ulike stilarter, nyanser og fasonger, tiaraer, smykker, sko og undertøy. Dessuten brudepikekjoler og andre selskapskjoler, som er sortert etter alle regnbuens farger.
Men i Agapes butikker finner du mer enn det du praktisk trenger for å gjennomføre drømmebryllupet. Damene bak Agape har nemlig funnet nøkkelen til det lille ekstra.
– En av de ansatte her er negledesigner, så da åpnet vi et lite neglestudio i lokalet. Dessuten er det en av jentene, Christina, som spiller piano og synger, så vi ordnet med et flygel i lokalene, sier Tove-Rudi begeistret.
Og Christina kan dermed gjøre mer enn å finne den perfekte kjolen til bruden. Hun kan nemlig stille opp for et musikalsk innslag i bryllupet hvis bruden er heldig. Nettopp dette lille ekstra setter et lite preg på Agapes brudesalong, mener Tove-Rudi, og legger til at personalet har stor glede av å hjelpe og glede brudene som kommer innom butikken.

Kommunikasjon og oppfølging

– Vi er genuint interessert i mote, men mer enn det er vi interessert i å kommunisere med brudene, gi dem trygghet og følge dem opp, understreker Tove-Rudi.
Med en hverdag i brudesalongen opplever gründeren at mange bruder nok føler et press i at de burde vite hva de er på leting etter. Men det avvæpner de ansatte hos Agape raskt.
– Det er heldigvis ikke mange som har god erfaring med å finne seg en brudekjole, sier Tove-Rudi med glimt i øyet, og sier til brudene:
– Senk skuldrene og la oss gjøre jobben vår.
Hun legger til at det er avgjørende at Agape har tid til hver enkelt brud, og at de ansatte lytter til brudens ønsker og drømmer. Agape-gründeren ser samtidig at enkelte har noen pekepinner på hva de vil ha. Enkelte praktiske ting ved bryllupet er dessuten en god start.
– Hvor bryllupet skal være, hvor stort det skal være, og om de skal reise bort og gifte seg preger kjolen. En vielse på en strand i Thailand mot en stor vielse i domkirken etterfulgt av middag på et hotell krever naturligvis to ulike kjoler, sier Tove-Rudi.
Ut fra en del praktiske rammer foreslår de ansatte hos Agape kjoler til bruden, og finner steg for steg ut hva hun ønsker seg.
– Det viktigste er jo uansett at bruden selv er fornøyd og sier: Ja, dette stemmer, sier Tove-Rudi, og forteller at det er et herlig øyeblikk å være vitne til.
– Tenk at vi er så heldige som får jobbe med dette, og får være med på det flotte øyeblikket så mange ganger, sier Agape-eieren.

Et personlig bryllup

Tove-Rudi og hennes mor startet Agape i 1985, så i år har de faktisk 30 års jubileum. I løpet av disse årene ser gründeren en helt klar utvikling i brudemoten, men opplever likevel ikke at et internasjonalt motebilde har tatt over brudemarkedet.
– Jeg opplever at det er stort mangfold i hvilke kjoler brudene velger, og individualisten kommer tydelig frem. Folk tar egne valg i dag, og følger ikke trendene slavisk når det gjelder brudemoten, mener Tove-Rudi.
For bryllupet i dag er personlig. Det som tidligere var en fest preget av storfamilien og foreldre som betalte, er i dag blitt en egen personlig seremoni som brudeparet selv sørger.
– Da lages bryllupet ut fra egne, personlige ønsker, og ofte et tema. Da blir kjolen deretter, slår Agape-eieren fast, og er opptatt av at Agapes kjoler skal kunne være litt annerledes og ha et personlig preg.

Ulike ønsker

Selv om enkelte bruder går «all in» når de velger seg en brudekjole i dag, er det fortsatt mange som foretrekker å forholde seg til et smalere budsjett. Dette ønsket har Agape imøtekommet, og har derfor lansert en egen kolleksjon med kjoler til under fem tusen kroner. Til tross for at de nye lokalene i Langgata vitner om en svært eksklusiv og dyr butikk, ønsker Tove-Rudi å understreke:
– Jeg vil ikke fire på utseendet, fordi butikken vår er så lekker, sier gründeren med glimt i øyet, og understreker:
– Vi har kjoler som passer ulike personligheter, og ulike budsjett.

Tekst & foto: Emilie Gundersen

Følg IN magasinet på Facebook