Hjem >  Alpina Horogical Smartwatch – klassisk utside; smart innside

Alpina Horogical Smartwatch – klassisk utside; smart innside

Er du en av dem som liker smartklokkens funksjoner – men som fremdeles sverger til den klassiske sportsklokkens utseende? Takket være Alpina kan du nå få begge ønsker oppfylt.

Den sveitsiske fabrikanten har klart å skape det perfekte armbåndsur; med alle smartklokkens funksjoner og med den tradisjonsrike finishen til en vanlig ur. At det nettopp er Alpina som lanserer denne klokken er slett ikke overraskende. Selskapet har røtter tilbake til 1800-tallet, og det var nettopp de som første gang introduserte konseptet «sportsklokke» slik vi kjenner det i dag. Grunnleggeren Gottlieb Hauser hadde allerede fra starten en klar visjon. Han ville produsere ur med god holdbarhet, fremragende kvalitet, presisjon og moderne design. Målgruppen var idrettsfolk, ingeniører, teknikere og eventyrere – pionérer som inntil da hadde manglet et armbåndsur med de egenskapene livet deres påkrevde. Hauser insisterte på at et ekte sportsur måtte oppfylle følgende fire kriterier: Den skulle være antimagnetisk, antishock, vanntett og laget i rustfritt stål. I 1938, med lanseringen av Alpina 4, ble drømmen en realitet. Hauser var kompromissløs når det gjaldt disse fire prinsippene. Alpina 4 ble derfor snart det opplagte valget for alpinister, piloter, dykkere og yrkesmilitære – både fra marinen og hæren. Det er den ennå.

Mot nye tider

I 2013 feiret Alpina sitt 130-årsjubileum. Kolleksjonen er selvsagt mer omfattende enn den var i 1930-årene, men forretningsfilosofien er den samme. Alpina skal være synonymt med robuste klokker til spesielt krevende og ekstreme sportsaktiviteter. Høstens nyvinning, Horogical Smartwatch, er intet unntak. Snarere tvert imot. Denne gang har Alpina vendt seg mot nordlige breddegrader, og inngått et samarbeid med polfareren Børge Ousland – en mann som selv står for mange av de samme verdiene som Alpina. Gjennom ham får Alpinas Horogical Smartwatch sin ilddåp. Ousland har klokken rundt håndleddet når han sammen med franske Vincent Collard skal krysse 20 isbreer over en periode på ti år. Klokken ser i utgangspunktet ut som et klassisk sportsur. Den er laget i stål, har glass av safir og en tradisjonell urskive. Men i tillegg til å være et ekte sportsur har den alle funksjonene til en smartklokke; sofistikert teknologi som muliggjør toveis kommunikasjon med Androide- og IOS-enheter via egne apper. Og funksjonene er mange. Uret har blant annet synkronisering av tid og dato mot mobiltelefon, som er spesielt praktisk ved reiser. Den er utført med MotionX aktivitetssporing (skritteller, kaloriteller med mer) og sleeptracker. Sistnevnte betyr at klokken samler inn data vedrørende brukerens søvnmønster, samt en søvnsyklusalarm som sørger for «riktig» oppvåkning i gunstig søvnstadie.

Videre finnes Get-Active varslinger, som minner deg om å holde deg i aktivitet. Adaptic Coaching, MotionX skylagring backup og gjenoppretting. Sist, men ikke minst, har klokken 2+ års batteritid. På dette feltet stiller Horological Smartwatch i en helt egen klasse. Som de andre Alpina-klokkene oppfyller smartklokken de strenge kravene til «Swiss Made».
– Alle Alpinas modeller bærer dette kvalitetsstempelet, forteller urmaker Pedersen hos Tusen Tikk i Strandgaten 19.
Forretningen er også den eneste i Bergen med Alpina i sortimentet.
– Alpina er ganske enkelt den perfekte kombinasjon av kvalitet, funksjon og design – enten man ønsker en smartklokke eller en mer tradisjonell variant. Vi hjelper deg gjerne med å velge det riktige Alpinauret til nettopp ditt bruk, avslutter Pedersen.

Følg IN magasinet på Facebook