Hjem » Oslo » Helse & velvære »  Sov godt på rene naturmaterialer

Sov godt på rene naturmaterialer

God søvn er viktig for både kropp og sjel. Hos COCO-MAT finner du senger av absolutt høyeste kvalitet, som er spesialdesignet for å gi kroppen den riktige støtten. I tillegg er de laget av naturmaterialer, helt fri for kjemikalier og sprøytemidler. Med andre ord senger som er bra for både deg og miljøet!

Det er noen butikker som ikke er helt som alle andre. COCO-MAT i Munkedamsveien ved Aker Brygge er definitivt en av disse. De lyse og innbydende lokalene rommer ikke bare senger og andre møbler, her er det også kunstutstillinger og yogatimer. Helt i tråd med innehaver Betina Rondan Sollies ønske om et levende butikkonsept, fylt med mennesker opptatt av helse og velvære. Den behagelige atmosfæren gjør dessuten at du i ro og mak kan prøve de ulike sengene til du finner den som passer perfekt for akkurat deg.
COCO-MAT er gresk og som seg hør og bør har alle sengene navn etter greske guder. Selv om bedriften kan skilte med en 30 år lang historie og har 109 butikker i 19 land er nok ikke COCO-MAT et kjent navn her i Norge enda. Faktisk er butikken i Oslo den første i Skandinavia, men Betina forteller at stadig flere nordmenn får øynene opp for hvor fantastisk det er å sove i senger laget av rene naturmaterialer.
– Butikken åpnet dørene for litt over ett år siden, men jeg har jobbet med merkevaren i tre år. En god del av kundene har vært på ferie og sovet i senger fra COCO-MAT og ønsker sin egen når de kommer hjem, forteller hun med et smil. 
– Første gang jeg hørte om COCO-MAT var fra et vennepar som hadde vært på bryllupsreise i Hellas og begeistret fortalte at de aldri hadde sovet så godt før. Året etter var jeg på reise i New York og dro innom en av COCO-MATs butikker for å se. Jeg var på jakt etter en merkevare som kunne være med på å gjøre en positiv endring i folks liv, og dette traff meg midt i hjertet. Jeg klarte ikke å la det ligge og kontaktet hovedkontoret i Aten for å spørre om å få starte i Norge. Etter flere besøk i Hellas fikk jeg franchisen i Norge. I starten brukte vi en del tid på å tilpasse konseptet til netthandel før vi begynte å utvikle showrommet og butikken. Jeg ønsket at butikken skulle være et sted hvor kundene føler at de kan ta seg god tid og virkelig teste sengene.

Fri for kjemikalier

COCO-MAT ble startet av to brødre som drømte om å produsere senger uten å tære på naturens ressurser. 
– Det er spennende å jobbe med søvn og vi blir stadig mer beviste på hvor viktig søvn er. Det er fantastisk å få være med på å videreformidle gode kvalitetsprodukter som jeg vet er helt fri for kjemikalier, metaller og syntetiske stoffer. Og som i tillegg er fremstilt på en bærekraftig måte. Mitt mål er at flere skal få kjenne verdien av å sove på naturmaterialer og hvor fint det er å våkne etter å ha sovet i en naturlig seng. Jeg brenner også for at flere skal få øynene opp for hva som er inne i madrassene deres. COCO-MAT praktiserer åpenhet rundt både produksjon og materialer, og alle våre madrasser har glidelås slik at man selv kan se hva som er på innsiden.
Sengene fra COCO-MAT har ulike fasthetsgrader slik at uansett om du foretrekker å sove på en myk eller hard seng så skal det godt gjøres å ikke finne den perfekte sengen her. 
– Det viktigste er at man bruker god tid på å finne den riktige støtten og elastisiteten. Disse to parametrene er det viktigste når man skal velge riktig seng. Det er naturlig å bevege seg litt i løpet av natten. Elastisiteten i våre senger gjør at du kan snu deg uten at madrassen beveger seg så mye at du våkner fra den dype REM-søvnen eller at du vekker partneren din. En av fordelene med våre madrasser er at vi ikke bruker stålfjær som mange andre produsenter gjør, stålfjær gir jo nærmest en trampoline effekt.

Naturgummi og kokosnøttfibre

Madrassene fra COCO-MAT er bygd opp lagvis at ulike naturmaterialer, med naturgummi og kokosnøttfibre som to av de bærende elementene. Mens naturgummien sørger for riktig elastisitet og trykkavlastning, gir kokosnøttfibrene den riktige støtten. Naturgummi er i tillegg antibakteriell og selvrensende noe som bidrar til et hygienisk og rent miljø på soverommet. Det benyttes også kaktusfibre og hestehår, og noen av madrassene inneholder dessuten tang og eukalyptusblader. Hvert produkt er nøye utviklet med tanke på å gjøre senger fra COCO-MAT til noen av verdens beste å sove i. Det er med andre ord ikke så rart at du finner sengene på over 4500 hoteller verden over, fra små boutique hoteller til noen av de største. Nå har også mindre hoteller i Norge fått øynene opp for hvor viktig sengene er for hotellopplevelsen
COCO-MAT er et livsstilsmerke som er opptatt av sitt sosiale ansvar og har en positiv bedriftsfilosofi. Selv om det er søvn som er hovedfokuset kan de også friste med sykler i tre, sengetøy, håndklær og ulike møbler. Alt produseres på egen fabrikk i Hellas, noe som gjør at du blant annet kan få gavler og sengekapper skreddersydd. 
– Produksjonen skjer med tilnærmet 0% karbonutslipp. Alt blir resirkulert og materialer til overs blir brukt i andre produkter. Stoffrestene blir også donert til en lokal kvinnegruppe som lager ulike produkter av de. Det sosiale engasjementet er viktig for COCO-MAT, blant annet donerer vi en spesialdesignet hjertepute i ull til brystkreftopererte kvinner for hver pute vi selger. Det er tydelig at stadig flere blir opptatt av bærekraft, særlig blant de yngre. Mange begynner først med en overmadrass før de kommer tilbake senere for å kjøpe ny seng. Vi har senger i alle prisklasser og deler av sengen har man dessuten livet ut, avslutter Betina og ønsker alle hjertelig velkommen til COCO-MAT for en hyggelig prat!

FAKTA: Coco-Mat

• Adresse: Munkedamsveien 57, 0270 Oslo
• Telefon: 473 00 500
• E-post: oslo@cocomat.no
• Webside: www.cocomat.no
• Facebook: www.facebook.com/cocomatnorway
• Instagram: www.instagram.com/cocomatnorway
• Pinterest: no.pinterest.com/cocomatworld

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Coco-Mat