Hjem » Bergen »  Fettsuging, liposculpture, permanent fettfjerning, figurforming, high definition lipo – kjært barn har mange navn

Fettsuging, liposculpture, permanent fettfjerning, figurforming, high definition lipo – kjært barn har mange navn

Vi er alle opptatt av hvordan vi ser ut, det handler om å føle seg fin. Noen skal ha sagt at det motsatte av forfengelighet er likegyldighet. De fleste ønsker å «ordne» opp selv, men vi har alle våre «problemområder» som ikke kan trenes eller slankes bort. Internett og SoMe har heller ikke hjulpet oss med tanke på det å føle seg fin. Siste tiden har det også dukket opp nye ord i bransjen, blant annet HipDip, Brazilian Butt lift (BBL) og HD lipo.

I dag er liposculpture en teknikk/ metode som man sjelden utfører alene, men brukes som et supplement til annen type kirurgi. Fettsuging brukes i ansikt, bryst, mage, hofter, lår med flere. I motsetning til tidligere, brukes fettet mer og mer til figurforming av egen kropp. Det er like vanlig å foreta en fettsuging for å høste til fettransplantasjon, som det er å bare fjerne fett. Det er viktig å understreke at fettsuging ikke er en slankeoperasjon og egner seg best hos de som trenger det minst. Den ideelle pasienten er en normalvektig / lett overvektig pasient som har et «problemområde», en lokalisert fettansamling, som vanskelig lar seg trene eller slanke bort. 
Det er flere faktorer som spiller inn om du som pasient skal bli fornøyd med resultatet etter en fettsuging; dine forventninger, ditt utgangspunkt og ikke minst valg av kirurg/behandlingssted. Når man utfører en fettsuging, gjør man 2 ting – fjerner lokalisert fett i tillegg til at man lager et sår mellom hud og muskel (der hvor fettet er fjernet). Dette såret blir senere til arrvev (som du ikke vil se) som vil hjelpe huden å trekke seg sammen. Nøkkelen til at du skal bli en fornøyd pasient, er hvordan konsultasjonen gjennomføres. Da går vi nøye gjennom med deg om hva du ønsker å oppnå med behandlingen og om du egner deg for metoden. «Egner seg» betyr resultat, blir du fornøyd? Alle kan, men ikke alle bør.

Hvordan utføres inngrepet?

Fettsuging høres veldig enkelt ut, og i de riktige hender er dette korrekt, men det er viktig å understreke at dette er en operasjon. Inngrepet utføres på en operasjonsstue med nødvendig assistanse, under sterile forhold og med nødvendig bedøvelse. Alle operasjoner er forbundet med en viss grad av nedetid og risiko. Dette går vi nøye gjennom på konsultasjonen. Det finnes, som de fleste har lagt merke til, mange klinikker som tilbyr diverse former for å fjerne fett uten «operasjon». Cool sculpting, fettsuging med laser, ultralyd osv. Dette er behandlinger som de fleste plastikkirurger stiller seg noe skeptiske til og sjelden utfører. 

Kort nedetid

Mange som ønsker å få utført en permanent fettfjerning har en tanke om at dette er enkelt og raskt å få utført. Mange tror at de kan fettsuges på mandag, kjøpe ny kjole på onsdag og på fest på fredag, dette er feil. Det som er riktig, er at inngrepet er raskt å utføre, men at sluttresultatet vil la vente på seg 3-6 mnd., imidlertid er du raskt tilbake på jobb. Det er også nødvendig å bruke et kompresjonsplagg første måneden etter operasjon. Derfor passer fettsuging best på høst, vinter eller vår. Både hevelse og blåfarging av huden er heller ikke uvanlig. 

Nye kropps idealer

Siste årene har det blitt større fokus på nye kroppsdeler, midje, rumpe - både form og størrelse har fått større og større plass i manges hverdag, hos kvinner i alle aldre. Som en følge av dette har det dukket opp begreper og forslag til forskjellige måter å oppnå figurforming. 
Hip dips er en betegnelse av et søkk i hofteregionen. Hip dip kan utbedres med fettsuging kombinert med fettransplantasjon. 
Brazilian Butt Lift (BBL) er et inngrep hvor man bruker kroppens eget fett til å forstørre rumpen. Her fjerner man fett områder med uønsket fett og flytter dette til rumpen. Det vanligste er å høste fett fra hoftene og magen. Forholdet mellom midje og rumpe har alltid vært ansett som kvinnelig, vakkert. 
HD (high definition) lipo: Ved hjelp av fettsuging kan man få frem muskelkantene og forme fettet slik at det ser ut som muskulatur / sixpack. 

FAKTA PK1 i Bergen

Tekst: IN magasinet | Foto: PK1

Følg IN magasinet på Facebook