Helse & velvære »  Realisér ditt potensiale

Realisér ditt potensiale

MODUS er et livsstilsenter som inspirerer og motiverer til å realisere ditt potensial. Dine omgivelser er med på å påvirke deg til den du er og den du blir. Senteret tilrettelegger for deg slik at du kan bevisstgjøre deg selv dine mål, og hjelpe deg i gang på veien mot nye mål for å oppnå ditt potensial.

Hele filosofien bak MODUS er at mennesket er helhetlig og at treningsformene man trenger for å føle seg komplett ikke bare er styrketrening og kondisjonstrening, men også mental trening og avspenning.

Tilbudene du finner på livsstilsenteret har derfor også lagt stor vekt på dette. Yoga, pilates og qi-gong er treningsformer som fokuserer på blant annet avspenning og pusteteknikker som får deg til å senke turtallet.

– Hverdagen er for de fleste fylt opp med mye tankevirksomhet og mentalt stress. Dette påvirker kroppens trivsel mer enn man aner, og setter begrensninger på hva vi er i stand til å både føle og prestere, forteller innehaver Trond Chitussi.

--
--

Livsstilsendring

Flere og flere ønsker tydelig å ta et oppgjør med sin egen livsstil. Livsstilsykdommer som diabetes type 2, høyt blodtrykk og for høyt kolesterol blir mer og mer utbredt og er tilstander som er med på å redusere livskvaliteten. Dette var tilstander som tildligere var forbundet med eldre mennesker, men i dag er dette dessverre blitt mer og mer vanlig også hos yngre personer.
– Dagens kosthold er ikke som «i gamle dager». Mye sukker, fargestoffer og tilsetningstoffer i maten sørger for at vi ikke får i oss livssviktige næringstoffer, men i stedet tilfører vi kroppen mye som den ikke har godt av, forteller Chitussi.
Ved å endre folks matvaner og i tillegg sørge for at de kommer i fysisk aktivitet kan MODUS vise til gode resultater på de som har deltatt på EASYLIFE kurs. EASYLIFE er et 6 månederskurs i livstilsendring, hvor deltakerne gjennom 18 kurskvelder får lære om kosthold/ernæring, trening/mosjon og mental trening/positiv tenking. Deltakerer som starter på kurset har som mål å redusere vekten sin med alt fra 5-50 kg.
Disse målene når de når de følger EASYLIFE`S trappetrinnsmodell. Svært mange har også trappet ned på medisinbruk, og mange har faktisk kuttet ut all medisin mot livsstilsykdommer, i samråd med sin lege.

– Det er helt utrolig hvor mye man kan øke livskvaliteten på kort tid dersom man er motivert for å gjøre det. På MODUS har over 200 personer startet opp på EASYLIFE kurs siden februar 2008. Veldig mange av disse personene har klart bruke den kunnskapen de har tilegnet seg på kurset til å få en mye enklere hverdag, sier Trond.

Kartlegger behovet

De aller fleste forstår at trening er bra for kropp og sjel, men nesten like mange har vanskelig for å ta steget til å komme i gang. Ofte er det egne, dårlige erfaringer med trening som er et hinder for å begynne på igjen. Uvitenhet i forbindelse med hvor ofte man skal trene, hvor tungt skal man trene, hva man skal trene og hvor lenge man skal trene gjør at mange gir opp før de er begynt.

– Alle som ønsker å komme i gang med trening bør taes seriøst. De har alle et mål de ønsker å oppnå. På MODUS kartlegger vi behovet til hvert medlem, og utifra deres behov og ønsker, finner vi ut hva slags medlemskap som er best. Noen ønsker å trene kondisjon,styrke og sal, noen liker vibrasjonstrening og andre har som mål å gå ned i vekt. Uansett hva de ønsker å komme i gang med vil de få mye opplæring og oppfølging slik at de forstår hvordan treningen skal utøves og hva som skal til for å nå sitt mål, forteller Trond Chitussi.

Trening er ikke alltid lett å forstå dersom man har lite eller ingen erfaring med det. Derfor er det svært viktig å sørge for at alle som trener vet hva de holder på med og hvordan det skal gjøres.

Tekst: Rune Dahl