Helse & velvære »  Nå nye høyder med Easylife

Nå nye høyder med Easylife

Modus og livsstilsprogrammet Easylife har tatt byen med storm. Nå er Linda Rondestvedt, Trond Chitussi og resten av gjengen på Modus også best i landet på å hjelpe folk med livsstilsendring. Høsten er her, og nye grupper er i gang.
– I vår holdt Trond og jeg foredrag for andre Easylife-senter i landet, forteller Linda fornøyd.
– Vi foreleste om nøkkelen til vår enorme suksess – for vi er faktisk best i landet i dette konseptet. Det vil si at vi er det treningssenteret som har flest deltakere i Easylife, sier hun.

Ingen slankekur

For Linda, som er ansvarlig for Easylife på Modus, er det viktig å presisere at dette ikke er en slankekur, men en livsstilsendring.
– Jeg er ikke glad i ordet slankekur, forteller hun engasjert. Hun tror at mange får assosiasjoner med slanking siden opplegget starter med en pulverkur. Denne kuren er lagt inn for å nullstille kroppen og kan sees på som en måte å rense kroppen på. Man kvitter seg med stoffer og også trang til f. eks sukker. Gjennom denne kuren får kroppen tilført de næringsstoffene den trenger, og ofte får deltagerne masse energi i denne prosessen, forteller hun.
– Det fordi enkeltes kosthold fra før av mangler for mange næringsstoffer.

Rett innstilling

Alle som er interessert i å begynne med Easylife kommer først inn til en samtale med Linda.
– Hvis noen melder sin interesse fordi de ønsker å komme inn i en kjole i løpet av et par uker og ønsker å gå ned noen kilo i den forbindelse, får de ikke starte her. Heller ikke hvis de allerede veier lite eller har lav fettprosent, forteller hun.
– Normalvektige derimot kan ha en for høy fettprosent, ofte fett lagret rundt magepartiet. Disse personene kan ha like stor nytte av Easylife som en synlig overvektig.
Hun forteller at hun allerede fra første møte prøver å hjelpe den enkelte med å snu negative tankemønstre om til noe positivt. – Det er tross alt i tankene hemmeligheten ligger, avslører Linda.
– Man er nødt til å VILLE dette og være villig til å gjøre forandringer, ikke nødvendigvis endre på så mye, men det kreves mye innsats.

Normalt kosthold

Etter den såkalte pulverkuren står maten for tur. Da får deltagerne gradvis opplæring i hvordan man spiser rett og nok.
– Ikke sjeldent oppdager vi at folk spiser for få måltider i løpet av en dag, forteller Linda.
– For mange består en dag kun av 2-3 måltider, noe som er for lite.

I mange hjem står ferdigmat av forskjellige slag på menyen i hverdagslivet.
– Vi vil få folk bort fra «posemat-kulturen», og vri dem over til å lage maten fra grunnen av, fortsetter Linda.
– Det tar faktisk ikke lengre tid, er mye sunnere og er heller ikke dyrere hvis man gjør ting på rett måte. I denne delen av opplegget læres altså deltagerne opp til å spise nok, rett sammensatt og også det å kose seg med maten.

Trening

– Ved vibrasjonstrening får man bygd opp muskelmassen og holdt den ved like, noe som er viktig for å holde forbrenningen i gang, forteller Linda.
– Dette blir viktigere jo eldre vi blir, siden forbrenningen har en tendens til å senke farten betydelig etter 30 års-alderen. I tillegg har vi vanlige styrketreningsapparater, kondisjonsapparater og et variert sal-tilbud.
Til tross for at Easylife betyr nye utfordringer og innimellom harde tak for deltakerne er Linda klar på en ting.
– Det er alfa og omega å stresse ned, la kroppen slappe av underveis. Og da gjerne med en herlig yoga-time, avslutter Linda med et stort smil.

Tekst: Gro Løkås
Foto: Rune Dahl