Helse & velvære »  Make-up skole i elitedivisjonen

Make-up skole i elitedivisjonen

FACE Stockholm Make Up School var først ute i Norge som godkjent fagskole for stylistyrket og har opplevd stor tilstrømning av studenter som ønsker å delta. I vårsemesteret vil elevene få demonstrert hvor langt det er mulig å nå som stylist når ettertraktede Gordon Smith gjeste-
underviser ved skolen. Husker du Mystique, Storm og Wolverine fra filmene om X-Men?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er Gordon Smiths prisbelønnede verk. To uhyre spennende uker venter årets elevkull ved make-up skolen i Strandgaten i Bergen i mars, når den ettertraktede Hollywood-baserte make-up artisten underviser. Gordon Smith har gjort spesialeffektsminken i en rekke storfilmer som Natural Born Killers, Alive og senest The Curious Case of Benjamin Button. Han er blitt kalt en «spesialeffektenes trollmann» og har oppnådd å bli en svært ettertraktet mann både i filmkretser og som ressurs for stylister under utdanning verden over. For elever i startgropen av sin karriere er det spesielt interessant og inspirerende å se hvor langt det er mulig å nå i yrket som stylist, enten det er innen film, tv, teater, reklame eller mote.
– Elevene får oppleve en fagmann med store kunnskaper og kjennskap til Hollywood. Med både hans erfaring og hans egenutviklede materiale, vil de kunne få et godt innblikk i filmens verden innen det faget de holder på med, forteller stylist og gründer av make-up skolen June Therese Karlsen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sky is the limit

«Fx make-up» er navnet på spesialeffektsminke i filmbransjen. Bruken av slik make-up gjør det mulig å skape svært fantasifulle og nærmest metafysiske ansiktstrekk, som totalt forandrer utseendet. I filmindustrien kalles denne kunsten «prosthetic make-up» og henspiller på egne skulpturerings- og støpeteknikker som må til for å frembringe avanserte kosmetiske effekter. Til slike formål kreves det langt mer enn den vanlige sminkepungen. Gordon Smith er kjent for å ha utviklet et eget designsystem av spesialutviklede materialer basert på hans kunnskap og erfaring gjennom tjuefem år i bransjen. Når han kommer til FACE Stockholm Make-up School i mars vil elevene ved skolen få muligheten til å lære mer om hans univers i toppenden av stylistyrkets muligheter. Materialene er rene, fargefaste, trenger ingen form for lim – og gir rom for kreativitet på en helt ny måte.
– Vi gjør nå ting som vi på begynnelsen av min karriere ble fortalt at var umulig, sier Gordon Smith i et intervju med Toronto Star i hans hjemland Canada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De to ukene med Gordon Smith demonstrerer FACE Stocholm Make-up Schools ambisjon om og evne til å være en fagskole i toppsjiktet for alle som drømmer om en karriere i det spennende yrket som stylist. For mer informasjon og studieplan kan du gå til skolens nettsider på www.facestockholm.no.

Tekst: Elin Kvandal  Foto: Ida Linge