Hjem » Oslo » Helse & velvære »  Klar for strandliv i sommervarmen?

Klar for strandliv i sommervarmen?

Denne sommeren kommer nok litt flere enn vanlig til å tilbringe hele eller deler av ferien hjemme i Norge. Med vakre strender, øyene i fjorden og flotte parker er Oslo som skapt for late dager og kos i sola.

En av de mest populære strendene er utvilsomt Huk på Bygdøy med sin flotte sandstrand, svaberg og gresslette. Med buss 30, som har hyppige avganger fra sentrum, er det lett å komme seg dit. På Bygdøy ligger også Paradisbukta, en populær og barnevennlig sandstrand. Til strendene i Oslo sør går det egen «badebuss» om sommeren, linje 87 fra Jernbanetorget tar deg med til Ingierstrand og de andre strendene langs Mosseveien.

Nytt badetøy

Skal strandturen eller pikniken i parken bli perfekt kan det være smart å ta turen innom Byporten først. Her finner du det meste du trenger for en vellykket dag i solen.
I plan 2 finner du både Björn Borg og Next to Nothing. Björn Borg har de tøffeste badeshortsene til gutta, mens Jovita hos Next to Nothing setter sin ære i at alle hennes kunder skal finne en lekker bikini som passer. Med sitt fantastiske utvalg av gode merkevarer er Høyer Woman et must dersom du vil finne deg noe lekkert. Til badeturen har de blant annet stilige solhatter, Havaianas og mange deilige badehåndklær å velge mellom.

Solbriller

Gode solbriller er selvsagt et must. Hos Krogh Optikk finner du et bredt utvalg innen solbrilledesign fra verdens ledende motehus og brilledesignere. Eye Factory på sin side, frister med 50% tilbud på solbriller og innfatninger ut sommeren, samt nye og spennende modeller fra Armani og Vogue. En dag i solen blir aldri vellykket uten god solkrem og after sun.

Beskytte hud og hår

Nyåpnede Normal tilbyr et bredt utvalg av gode solprodukter til hyggelige priser mens Fredrik & Louisa lokker med taxfree priser. Dersom du vil beskytte håret ditt fra UV-strålene anbefaler Christina hos Nikita en flott krem fra deres eget hår- og hudpleiemerke Eleni & Chris, som gir svært god beskyttelse for håret. Ingen skikkelig utflukt er fullkommen uten mat og drikke. Kremmerhuset tilbyr alt du trenger til pikniken. Her finner du flotte tepper, pledd og kjølebagger, samt en flott flamingoinspirert piknikserie.

Til barna

Har du med deg ungene på tur er det viktig med noen spennende strandleker, slik at du får mest mulig ro og fred der du ligger og koser deg. Disse finner du hos Lekia og Minimin. I senteret har både Minimin og Name it alt du trenger av klær og utstyr for at minsten skal få en vellykket dag i solen. 

Aktiviteter

Når roen har senket seg og småen koser seg i sanden, kan du for eksempel myse litt i en god bok. Norli og ARK Pocket Shop tilbyr et godt utvalg i strandlektyre. Lene hos ARK Pocket Shop kliner også til med 40% på spill og puslespill ut august. Spill og diverse artikler i reisestørrelse finner du også hos Handysize. Stikker du nesen innom der, kommer butikksjef Camilla garantert til å vise deg sommerens slager; et fantastisk sammenleggbart microfiberhåndkle som tar så liten plass at du kan henge det på sekken, eller putte det i vesken.

Grilling

Også var det den obligatoriske grillingen da. Det er vanskelig å tenke seg noe mer miljøfiendtlig enn den klassiske engangsgrillen. Life har funnet løsningen på dette, og tilbyr en ultrakompakt sammenleggbar minigrill, som er helt perfekt å ha med på tur. Grillen leveres med en brannsikker matte til å legge under grillen, slik at den kan brukes på gresset eller på bordet uten å skade underlaget. Det beste av alt – den kommer med miljøvennlige briketter laget av kokosskall, men vanlig grillkull kan også brukes.

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa

 

Følg IN magasinet på Facebook