Hjem » Sandnes » Interiør & design »  Unik interiørverden

Unik interiørverden

Vi har alle et ønske om å skape en individuell og unik stil. Når svenske Sari Larsson startet Swedish Grace var det nettopp dette behovet som var viktig. La deg forføre av et annerledes sortiment som får både deg og ditt hjem til å skille dere ut.

Har du noen gang besøkt et hjem, og blitt tenkt «wow, slik vil jeg ha det»? Enkelte har forstått hemmeligheten til å skape interiør med sjel, noe som selvsagt betyr at man må hente inspirasjonen fra et sted. Når vi leser interiørbøker og magasiner, og deretter går på jakt i butikkene, er det ikke alltid utvalget matcher. Heldigvis finnes det en unik interiørverden, ikke lenger enn Langgata i Sandnes.  
– Jeg velger å ta inn det litt mer spesielle som ikke alle andre har, forteller Sari. Swedish Grace kom til Sandnes i mars i år, og har på den korte tiden klart å bli nominert til årets motebutikk i Rogaland. Det lokale folket er også meget fornøyd, og både kvinner og menn bemerker det annerledes utvalget. Det er kanskje ikke så rart at Sari vet hva hun driver med, det er nemlig ikke første gang hun driver interiørbutikk. Det hele startet med gardinforretning i Sverige for 22 år siden. Her ble det sydd gardiner på bestilling. Etter dette har butikkene hennes utviklet seg mer i retning interiørutvalg. 
– Før skiftet vi gjerne bare gardiner, og sofa. Nå endrer vi gjerne stilen etter årstidene, forteller Sari. 
Det siste nye er klær.

Et spennende møte

Swedish Grace fokuserer på en tidløs stil. Man finner mye forskjellig, men kan karakterisere utvalget som et møte mellom det naturlige og jordnære, landlige og varme, og den røffe industri-stilen. I interiørutvalget finner man alt hjertet lyster. Fra møbler, puter til større pyntegjenstander. 
– Jeg faller for uttrykksfulle gjenstander og liker når mykt og røft møtes og interiøret synes, smiler Sari. 
Når jeg kikker rundt i butikken tenker jeg som jeg gjør når jeg leser interiørlitteratur, «wow, dette er kunst». Jeg la spesielt merke til store lykter, som skaper spesiell stemning, enten inne, i hagen eller i uthuset. Kofferter og bøker i metall og industristil. Disse kan man bruke praktisk som oppbevaring samtidig som det gir rommet et historisk og uttrykksfullt preg. Merkbare gjenstander som stor veggdekor, speil og antikke møbler, gir utvalget en stjerne i boken. Apropos stjerne, nå til jul er jo julestjernen en sentral dekorasjon. Swedish Grace har et magisk utvalg, som gir et moderne preg, og tildeler den stjerneplassering blant juleinteriøret som den fortjener. Merkene som føres innen interiør er blant annet svenske Olsson & Jensen, PB. Home og Waatt & Veke, hvor sistnevnte spesialiserer seg på røffe lamper. Sari henter også inn en del antikke møbler fra Sverige, og fikser de gjerne opp selv. Det er noe eget med å ha et møbel fra 1920 eller 1800-tallet i hjemmet sitt. Med det antikke har du noe som absolutt ingen andre har, og et møbel med historie.

Please+ Blink = Sant

Det er ikke bare interiøret som skiller seg ut hos Swedish Grace. Sari har tatt inn økologiske kroppspleieprodukter, smykker, sko, vesker og klær. Stilen er så klart gjennomført og speiler seg i interiøret. Røft og mykt. Verdt å notere seg er de italienske jeans-merkene Please og Blink. Blink har så vidt begynt å bli store i Norge, men Please er helt nytt her, derimot veldig populært i Sverige og andre deler av Europa. De røffe buksene passer til alle former, og kan enten sitte kroppstett, eller være baggy. Passer perfekt til blazer eller en fin skjorte. Sari liker godt å blande de røffe buksene med en mykere overdel. Om du da ønsker det nyeste innen jeansmoten, er Swedish Grace stedet du finner dem. Andre klesmerker er svenske Melmelli og Ewa i Walla, samt sko fra de danske merkene By Koah og By Burin. Begge skomerkene er eksklusive og nydelige, røffe og stilige og er laget av portugisisk skinn. Kvalitet med andre ord.

Kreativitet på høyt nivå

I dagens masseproduserende samfunn, setter vi gjerne ekstra pris på det unike. Og hva er vel mer unikt enn håndlaget design? Foruten de spennende merkene, lager nemlig Sari mye selv. Hun er en kreativ kvinne, som har en stilren og spennende smak. Det kan nevnes at hun for tiden utvikler et atelier bak i butikken, og etter hvert vil hun ta inn mer stoffer. Her vil hun blant annet sy gardiner. Selv om dette er under utvikling, kan hun også i dag sy gardiner på bestilling. Sari lager også puter av lin og naturstoff med trykk og andre dekorasjoner. Hvem ville vel ikke blitt glad for en håndlaget pute med trykket «Be awesome» eller, som jeg vil si om Swedish Grace, «You are like no other». 

Tekst & foto: Helene Stenhaug

Følg IN magasinet på Facebook