Hjem » Stavanger »  Nå kommer fargene hos Brødrene Pedersen

Nå kommer fargene hos Brødrene Pedersen

Nå er fargene tilbake i butikkene, også hos Brødrene Pedersen i Stavanger. Spesielt på tekstiler som puter og pledd, men også typiske forbruksvarer som spiral-lys og de populære stablekassene fra HAY er på markedet i et bredt fargespekter.

Daglig leder Rolf Christian Haraldsen viser frem populære tekstiler fra Slowdown Studio.
Daglig leder Rolf Christian Haraldsen viser frem populære tekstiler fra Slowdown Studio.

Rolf Christian Haraldsen, daglig leder hos Brødrene Pedersen, forteller at selv om farger er i vinden er det også en del beige-toner, brunt og sjokolade som dominerer nå. Alle skal finne noe de liker! Men de sterke fargene gjenspeiles også i samfunnet generelt, ja også biler skal være røde og blå heller enn sort eller sølv.

Mange fristelser

Den tradisjonsrike familiebedriften, etablert i 1876, er en drøm å tre inn i. Det glitrer i glass og vaser, myke pledd og puter i varme farger frister i høstmørket og kjøkkenavdelingen har spennende oljer og pastasauser i tillegg til lekkert husgeråd. Det er vanskelig å unngå pandemien, og hvilken betydning den fikk for omsetningen hos Brødrene Pedersen. 
– Vår klare oppfatning er at mange ble mer opptatt av kvalitet og fornying i denne perioden, forteller Haraldsen. 
Så var det vel også slik at vi fikk mer tid hjemme til å rydde i skuffer og skap og fristet til fornyelse. Pengene vi skulle bruke på ferie gikk heller til kvalitets-bevisste innkjøp til hjemmet og mange gikk fra kopi til ekte vare. 
– Vi er stolt av å være ene-forhandler av Zalto vinglass, men vi har ikke et eneste glass å vise frem her i butikken, forteller Haraldsen. 
– Men desto flere i bestilling.

Kundene ville ha pizzaovner

Den store salgsvinneren i denne perioden ble pizza-ovner til terrassen, i høy prisklasse. Når restaurantene stengte var det mange som skapte sitt eget pizzeria hjemme. 
– Salget har nok flatet ut, forteller Haraldsen. 
Men det italienske kjøkkenet er stadig like populært. Butikken har et stort utvalg av tilbehør, også matprodukter som oljer, pastasauser og tørket pasta. 
– Dette er populære vertinnegaver, forteller Haraldsen. 
– Tidligere tok man som middagsgjest med seg den tradisjonelle vinflasken, nå tar andre varer over. Og vi har mye spennende å tilby.

Butikksjef Silje Eren Lien viser frem to populære produkter denne høsten, spiral-lys og stablekassen fra HAY.
Butikksjef Silje Eren Lien viser frem to populære produkter denne høsten, spiral-lys og stablekassen fra HAY.

Spiral-lys selger godt

Vi rusler rundt i butikken i Breigata sammen med butikksjef Silje Eren Lien og stopper opp ved spiral-lys i duse farger. 
– Spiral-lys er jo ikke noe nytt, produktet har vært på markedet i mange år, men plutselig skapes en trend og salget skyter i været. Og lys kan en gjerne unne seg, i mange farger, mener Silje. 
For stearinlys er en forbruksvare som sjelden støver bort i skapet, nordmenn er kjent for hjemmekos og levende lys. De flotte sofaputene fra HAY har også vært på markedet i mange år, men når produkter kommer i nye farger medfører det gjerne en oppblomstring i salget.

Norsk merkevare

Brødrene Pedersen er opptatt av norsk merkevare og kanskje ekstra stolt av produktene fra Røros Tweed. Den nye kolleksjonen i myk lammeull, vevd i vakre jordfarger, er som skapt for den norske innekosen. Butikken har vakker design også for de minste. Familiebedriften Lumimi i Larvik produsere søte LED-lamper i håndlaget norsk furu. Blant utformingene finner man både løver og rådyr. 
Brødrene Pedersen er også butikken for samlere. Noen samler på serviser og bestikk, andre foretrekker eksklusive pyntegjen-stander, gjerne håndlaget. Butikken har et godt utvalg av både tradisjonell og ny design, mange handler på gode minner fra barndomshjemmet. 
– Vi har merker fra en rekke land, men spesielt Skandinaviske merker selger godt, sier Haraldsen, og nå ser vi at en litt mer rustikk stil også har dukket opp på markedet. Gjerne med flere farger innenfor samme servise.

Eksempler på praktfullt servise fra Versace.

Forbereder bryllupsesongen

Både unge og godt voksne er opptatt av god design, og det man ikke har råd til å kjøpe kan man jo ønske seg? Bryllupsesongen i Norge starter vanligvis i mai, og for Brødrene Pedersen starter forberedelsene allerede nå. Den tradisjonelle brudemessen arrangeres hvert år i oktober der butikken i samarbeid med en brudesalong inviterer til et flott arrangement der brudeparene blant annet får hjelp til å sette opp ønskelister. Noen har kanskje klare formeninger om hva de ønsker seg til sitt nye hjem, mens andre har behov for hjelp til å orientere seg – og profesjonell hjelp får de her. Brødrene Pedersen med sine cirka 45 ansatte har en stor møbelavdeling på Madla i tillegg til de fire andre tradisjonelle butikkene i Stavanger og Sandnes samt nettbutikk.

Fakta Brødrene Pedersen

  • 26. oktober 1876, åpnet Brødrene Pedersen dørene i Breigata 5 for første gang. Og her har de blitt og eies fremdeles av samme familie. De er største eier i Designforevig-kjeden med 5 flotte butikker i Stavanger og Sandnes. Butikkene er kjent for sitt rike produktutvalg og for de gode kundeopplevelsene.
  • Avdelinger: Breigata, Kvadrat, Madla, Tvedt og Sandnes
  • Nettbutikk: brodrenepedersen.no
  • Facebook.com/brodrenepedersen
  • Instagram.com/brodrenepedersen

Tekst & foto: Anne-Trine Benjaminsen
 

Følg IN magasinet på Facebook