Hjem » Interiør & design »  Solskjerming i verdens-klasse fra Tingvoll

Solskjerming i verdens-klasse fra Tingvoll

Innemiljø har blitt viktigere enn noen gang. Med Norsol solskjerming gjør du et kjøp for hverdag og fremtid.

Norsol har et stort utvalg av alle typer innvendig og utvendig solskjermking.
Norsol har et stort utvalg av alle typer innvendig og utvendig solskjermking.

To år med pandemi og hjemmekontor har satt godt innemiljø høyt i fokus. Ved å regulere temperatur og lysforhold er solskjerming en av de viktigste faktorene for at en skal trives godt inne. Likevel er dette noe som ofte blir gjort for enkelt eller forsømt. 
– Byggeforskriften krever ikke solskjerming. Det bygges tett for at det skal spares strøm, men hus og hytter leveres med store vindusflater uten solskjerming, forteller Krister Nekstad – Markedssjef i Norsol. 
Med riktig solskjerming kan en kontrollere temperaturen både når det er kaldt ute og når sola står på. Den både isolerer og holder varmen ute. Solskjerming hindrer også slitasje fra solstråler på gulv, møbler og kunst.

Utvendig solskjerming både isolerer og holder varmen ute.
Utvendig solskjerming både isolerer og holder varmen ute.

Fra byggefasen

Norsol leverer spesialtilpasset solskjerming både til nybygg og eksisterende boliger. Nekstad mener imidlertid at det kan være smart å tenke solskjerming allerede i byggefasen. 
– Da kan det legges skjulte strømkabler til solskjermingen under bygging og en får på plass riktig type motorisering fra dag 1, sier han. 
Han anbefaler å ha med leverandøren på befaring tidlig i byggeprosessen og at det brukes tid på å finne den riktige solskjermingen. 
– Det er viktig å ha en rolig prosess. Vi vil være med i god tid for slik å kunne skreddersy den beste løsningen for kunden, sier han. 

Markedssjef i Norsol Krister Nekstad mener solskjerming burde være et krav i byggeforskriften. | NORSOL er den største norskeide solskjermingsbedriften og anses av mange som juvelen av godt inneklima.
Markedssjef i Norsol Krister Nekstad mener solskjerming burde være et krav i byggeforskriften. | NORSOL er den største norskeide solskjermingsbedriften og anses av mange som juvelen av godt inneklima.

Sparer strøm

Norsol leverer alt av innvendig og utvendig skjerming. Den innvendige skjermingen regulerer i hovedsak lysforhold, mens den utvendige skjermingen i større grad også regulerer temperatur. 
– Solskjerming sparer strøm. Det kan hindre at det blir for varmt eller for kaldt, sier Nekstad. 
Med automatisert solskjerming trenger ikke hus eller hytteeiere å tenke på skjerming for sola når de er borte. Automatiseringen kan gjøres i alle himmelretninger, slik at solskjermingen kan følge sola fra den står opp til den går ned. Slik kan en unngå store temperatursvingninger samt solskader når en for eksempel er på ferie. Å investere i solskjerming kan på denne måten spare boligen. Noe som kan lønne seg på sikt. 
– Solskjerming har stor verdi når en selger eller skal overføre boligen til neste generasjon, forteller Nekstad. 
Han understreker at merket på solskjermingen står sentralt i verdiberegningen. 
– Norsol er selve juvelen av godt inneklima. Vi er den største norskeide solskjermingsbedriften og leverer solskjerming i verdensklasse. Norsol er svaret på hvilken leverandør du velger. Med oss gjør du et kjøp for fremtiden, sier han.

Etter to år med pandemi og mye hjemmetid har innemiljø blitt viktigere enn noen gang.
Etter to år med pandemi og mye hjemmetid har innemiljø blitt viktigere enn noen gang.

Bærekraft

Norsol ble miljøfyrtårnsertifisert allerede i 2002 og produserer og leverer alle komponenter til solskjermingen fra et sted. Økokommunen Tingvoll. Her har Norsol hatt sin base som fremste leverandør av solskjermingsprodukter i snart 40 år, og her fortsetter de å produsere nye, innovative og patenterte løsninger for alle typer hjem.
– Vi er et bunnsolid selskap og vi leverer spesialisert for norske forhold. Det er den beste garantien du kan få, sier Nekstad. 
Det er likevel ikke til å komme unna at solskjerming er en stor investering. Når det kommer til pris, understreker Nekstad livsløpskostnaden og at en må tenke på gevinsten. 
– Det er dumt å velge feil leverandør. Utenlandske leverandører produserer for andre forhold og det kan bli problemer med erstatning av deler dersom firmaet bruker forskjellige underleverandører eller i verste fall går konkurs, sier han. 
Ved å velge Norsol velger du trygt. 
– Mange bedrifter selges eller legges ned. Vi er som «en siste skredder» og har mer fart enn noen gang, avslutter Nekstad.

Fakta: Norsol

  • Web: norsol.no
  • Kontakt: norsol.no/kontakt-oss
  • Facebook: facebook.com/norsol.no
  • Instagram: instagram.com/norsol.no
  • Familiebedriften Norsol ble etablert i 1983, og er tuftet på skapervilje og hardt arbeid. Norsol driftes fremdeles av den samme familien. Firmaet har røtter helt tilbake til 1973, da de var kjent som Høyang Markiser, og legger stor stolthet i sin miljøvennlige og lokale produksjon. Med lidenskap for faget og solid kompetanse i bunn, brenner de for å levere bærekraftige produkter av høy kvalitet til hele landet.
  • Har en egen kolleksjon, Havbris, med rullegardiner laget av 100% resirkulert plast fra havet.

Tekst: IN magasinet | Foto: Norsol
 

Følg IN magasinet på Facebook