Hjem » Trondheim » Kultur & underholdning »  Velkommen til Trondheim

Velkommen til Trondheim

INmagasinet tok turen til Trondheim 19- 21. oktober 2012. Vi vil med dette gi deg som besøkende eller kanskje Troillunge mersmak til den nest eldste byen i Norge.

Lerkendal Stadion

Da vi ankom Trondheim etter en 7 timer lang togtur på fredag, var vi en rask tur innom Radisson Blu med bagasjen for så å gå rett opp til Lerkendal Stadion. Med en lang togtur friskt i minne var det godt å bevege beina med en 45 minutters gåtur. Rosenborg fotballklubb mot Sandnes Ulf og tribunene ble fylt med 12.551 tilskuere av 21.850 mulige. Yrende folkeliv, ansiktsmaling og andre festligheter for barn.  Undertegnede fikk inntrykk av en folkefest med høyde under taket. På toppen av det hele vant RBK 2-0 slik at de inntok tabelltopp i Tippeligaen. Vi gratulerer!
Mer informasjon og billetter 
finner du her.


Article image

Litt sulten, litt tørst

Kvelden avsluttes med et måltid på Lille, litt sulten, litt tørst.
Her kan man nyte en burger eller en god pizza med øl til en absolutt god pris.Vi testet en rødvin på servitørens anbefaling som falt i smak. Hun fortalte at folk generelt er skeptiske til vin fra Sicilia men denne har fin fylde og fungerer som god matvin. Planeta, Santa Cecilia, 2007 for å være helt korrekt. Du kan sikkert finne rimeligere steder men ikke med slike stemningsfylte lokaler og beliggenhet.
Booking og meny 
finner du her. 


Article image

Skjulte skatter og kappelomvisning

Det er lørdag morgen og byen skal virkelig utforskes. Vi starter med en omvisning i katedralen Nidarosdomen. Her møtte vi Wenche som guidet oss inn i kapellene via bratte trapper og smale ganger. Hun er en dyktig formidler og historieforteller. Vi ble kjent med Oddmund Kristiansens glassmalerier og generell arkitektur. Har du klaustrofobi anbefaler vi deg å vente utenfor så lenge- hvis ikke, hiv deg rundt og opplev skjulte skatter! For omvisning og informasjon trykk her.


Article image

Byvandring

Turistinformasjonen arrangerte byvandring- perfekt for en solrik oktoberdag. Eva, en ivrig turistguide tok oss med på en to timers tur til fots. Hva kan vi forstå ut av designet på kumlokkene i byen? Hvem er menneskene som er omrisset på katedralen? Hva er Olavsfrontalet? Hva er historien bak Vår frues kirke? Hvem stod bak Stiftsgården? Har du hørt om Thomas Angell? Kan det diskuteres om middelalderen var mørk og dyster eller fargerik? Dette er noe av svarene man kan få på en slik byvandring. Opplevelsen er oppsummert med - informativ og interessant tilnærming til Trondheims historie. Vi takker for oss og en sen lunsj er like rundt hjørnet.
Turistinformasjonens hjemmeside finner 
du her.


Article image

Graffi Grill

Vi tok turen innom ”Graffi grill” i Thomas Angellsgate 12. Det ble en matopplevelse vi sent vil glemme. Ordet graffi er et gammel trøndersk uttrykk som betyr "å ha greie på." Vi kan love at denne uformelle og joviale restauranten går Egon og Fridays en høy gang.  Med Graffi grillfest på menyen vil du ikke bli skuffet. En herlig blanding av kjøtt, dressinger og tilbehør gjør måltidet til en innertier. Topp service tross fult lokale og mange avslag til folk i døren. Kan anbefales til folk flest. Om det er bursdag, romantisk date, fotballkveld eller om familien skal luftes- er Graffi grill et sted du ikke vil gå glipp av. INmagasinet håper dere åpner i Oslo. At dere har to restauranter i Trondheim er nesten litt urettferdig.
Booke bord eller lese mer? 
Trykk her.


Dire straits night

Avslutningsvis tok vi turen innom Byscenen på Dire Straits Night. ”Suksessforestillingen ”Dire Straits Night” er en rendyrket hyllest til Mark Knopflers musikk, med hovedvekt på legendariske Dire Straits - men også med smakebiter fra en rikholdig solo-karriere. ”Dire Straits Night” ruller ut på veien igjen i 2012, fire år etter debutkonserten i 2009. Siden den gang har prosjektet vært å finne på festivalscener og større events flere steder i landet – til eventyrlige tilbakemeldinger fra publikum. Nå er bandet tilbake igjen, etter en periode med ytterligere finsliping av programmet, alt for å gi sine gjester en konsertopplevelse av de sjeldne. Publikum får presentert sin favorittmusikk slik de har hørt og sett den gjennom mange år på radio og tv. Her er det mange godbiter for alle og enhver som liker detaljert og velspilt musikk ”live”! Dette er en tribute av høy klasse – spilt av musikere som har respekt og lidenskap for Mark Knopfler og hans Dire Straits.”

Navn på plakaten fremover er blant annet Dumdum boys, Luftforsvarets musikkkorps og Bigbang.
Billettbestilling og program, trykk her.


Tekst og foto: Marthine Elise Øhre Skaug