Hjem » Trondheim » Kultur & underholdning »  En klassiker i ny drakt

En klassiker i ny drakt

Få med deg høstens store teateropplevelse «Peer Gynt» på Trøndelag Teater. I nye sceniske tolkninger spilles et av Norges mest kjente teaterstykker med nyinnspilt musikk av Trondheim Symfoniorkester.

Storsatsningen som hadde premiere på Hovedscenen 7. september er vel verd å få med seg. Marit Moum Aune er regissør når Trøndelag Teater og TSO – Trondheim Symfoniorkester, samarbeider om den nye oppsetningen av «Peer Gynt». Med nyinnspilt musikk av Edvard Grieg byr Trøndelag Teater på en helt ny forestilling som ingen har sett maken til tidligere. 
– Regissøren er litt av et fyrverkeri. «Peer Gynt» er en klassiker i ny drakt som tar oss med på en indre reise i en skjønn blanding av drøm og virkelighet. Teaterstykket er både morsomt, spennende og spektakulært, sier markedssjef Merete Wist Adde ved Trøndelag Teater.

Article image

Høyaktuelt

Selv om lesestykket «Peer Gynt» ble skrevet på 1850-tallet, kan man også i dagens samfunn oppleve aktualiteten. Europa befant seg i krise også den gang, med fokus på Hellas. 
– Teaterstykket er like aktuelt i dag, men vi gitt den en moderne setting. Det er fritt for bunader, knestrømper og torvtak. Selv om teksten er uforandret, vil nok folk oppfatte innholdet på en ny måte. Mange vil nok kjenne seg igjen når de opplever Peer Gynts eventyrlige reise i individets indre, sier Wist Adde engasjert.

Tragedier og humor

«Peer Gynt» er en av Ibsens mest fantastiske, lystigste, alvorstunge og uforutsigbare tekster. Her sjongleres det med kunstneriske former og frodige personskildringer. 
– Oppsettingen vil nok inspirere både den unge og eldre generasjon. Teater skal gjøre noe med deg, og det gjør denne forestillingen, mener Wist Adde.
Skuespillerne Terje Strømdahl som spiller gamle Peer, og kollega Espen Klouman Høyer som har rollen som unge Peer, er utmerkede skikkelser på scenen. Her kan du trygt lene deg tilbake i teatersetet og nyte en unik forestilling med stemningsfull musikk som kronen på verket.

Attraktivt for ungdom

Trøndelag Teater er opptatt av å fornye seg og være aktivitetskapende, attraktiv og synlig. Nytt av året er Teaterkortet ungdom for deg mellom16 og 26 år. Kortet er gratis og fås ved registrering i billettluken, og varer hele sesongen 2013/2014, fram til juni 2014. Når du har dette kortet får du kjøpt en teaterbillett til kr. 100,-
– I tillegg mottar man invitasjoner til andre aktiviteter på teateret utenom forestillingene. Et ungt publikum er viktig for oss, og vi har ofte ungdom fra 10. klasse på besøk her hos oss. Det er positivt at ungdom får mulighet til å oppleve teateret, og at det kan lære dem noe på samme tid, forteller den trivelige markedssjefen.

Ditt personlige Teaterkort

Også denne sesongen selges Teaterkortet for voksne og honnør med rabatter som gir store fordeler for alle som vil besøker teateret ofte. Dette fordelskortet gir deg billetter til åtte forestillinger til sterkt reduserte priser. I tillegg mottar du program og informasjon om forestillingene på e-post. Det er opp til deg å bestemme når du vil se forestillingene.

Høstens nyheter

Trøndelag Teater har mye å by på, og i høst er det mye å glede seg til. Har du sansen for spenning, sannhet og historie kan du oppleve «Jeanne d’Arc».Teaterstykket spilles i Frostating lagmannsretts gamle lokaler i Erling Skakkes gate. Det historietunge bygget var en del av tukthuset på Kalvskinnet, der det var kirke og senere avvigslet til rettssal. Omgivelsene er som skapt for å fortelle historien om Jeanne d’Arc; en kvinne som gikk i krigen for sin tro og som senere ble dømt til døden. Oppsettingen hadde premiere 18. september.

Populære artister

Med over 150 innspillinger på drøyt tjue år er Kurt Foss og Reidar Bøe noen av Norges mest populære artister gjennom tidene. Gjennom Ønskekonserten sang de seg inn i de tusen hjem og hjertene til veldig mange, også på tvers av generasjoner. Trøndelag Teater lar igjen teppet gå opp for Radiofantomene og du ønskes velkommen til den populære oppsettingen «De nære ting». Andre ting du kan oppleve i høst er blant annet danseforestillingene «Sjøen» og «Omega and the Deer» med Ingun Bjørnsgaard, for å nevne noen. Billetter skaffer du enkelt på Billettservice, i billettluka på Trøndelag Teater eller på hjemme-siden: www.trondelag-teater.no. Her finner du også aktuelle trailere og mer informasjon. Ha en god teaterhøst.

Tekst: Mari Janne Støle | Foto: Mari Janne Støle & Trøndelag Teater