Hjem & fritid »  Sykkel - året rundt

Sykkel - året rundt

Stadig flere velger sykkelen som fremkomstmiddel. Sykkelsesongen begrenser seg ikke lenger til vår, sommer og høst. Vi bruker sykkelen i større grad også om vinteren. Og vi sykler mer i ulendt terreng.
Article image

I Kristiansund sentrum finner du Sykkelhuset som er den eneste aktøren i byen med sykler som spesialfelt.

Her får du alle typer sykler, enten du vil ha tursykkel, barnesykkel - eller en solid terrengsykkel. Uansett hva ditt behov er finner du det du trenger hos Sykkehuset. I tillegg har de et eget sykkelverksted hvor de utfører reparasjoner på alle typer sykler.

Article image

Vårpuss

Om våren kan det være lurt å ta turen innom verkstedet for en vårpuss av sykkelen din. Kanskje trenger den en overhaling av bremser og gir før sesongen setter inn for fullt. Våren er høysesong for reparasjoner og da kommer mange sykler som har overvintret i kjellere og garasjer inn til verkstedet på Sykkelhuset. Hos Sykkelhuset får du også alt tilbehør som du trenger til sykkelen. Som hjelmer, olje, låser, sykkeldresser og annet utstyr. Er det noe de ikke skulle ha i butikken så er betjeningen behjelpelig med å skaffe det.

Alle typer sykler

Det er viktig å velge sykkel ut fra behov og formål når du skal kjøpe ny sykkel. Enten du trenger en bysykkel eller en mer avansert sykkel som kan brukes i terreng, får du det hos Sykkelhuset. Vi er også direkteimportør på noen Giant modeller, samt de to store internasjonale sykkelmerkene Wheeler og Haro. Vi ønsker å ha en profil med gode sykler, derfor tar vi oss av importen alene. Slik får vi raskere og bedre oversikt i sykkelutviklingen og vi kan garantere kvaliteten på alle modeller utstilt i butikken. Wheeler er foreksempel den 3. største sykkelprodusenten i verden. Mens Giant som navnet tilsier, er den desidert største og kanskje mest avanserte. Uansett hva slags sykkel du trenger er det viktig å tenke komfort og sikkerhet, at for eksempel bremser og gir virker som de skal.

Vinter på sykkelhjul

Tidligere var det ikke vanlig å bruke sykkel på vinterstid, denne trenden er i ferd med å snu. Nå får du piggdekk til alle typer sykler, noe som gjør at du kan sykle uansett føre og vær. Ellers så får du alt av sykkelklær til vinterbruk. Uansett hvilken sykkel du skal kjøpe er det en del ting man bør være oppmerksom på. Spesielt gjelder dette barnesykkel som bør være laget slik at barnet har god oversikt.
Styret skal være høyt i forhold til setet. Både hjul, bremser og drivverk skal være i topp stand. Når det gjelder kvalitet får man som regel det man betaler for. Det finnes utrolig mange sykler på markedet i dag, derfor skal du som kunde stille ekstra høye krav til hvor du kjøper sykkelen, samt til betjening sånn at du får riktig sykkel til rett formål.

untitled
untitled

Sykkelsport også for damer

At sykkelsporten er mannsdominert er vel ikke til å komme utenom, men det finnes også sporty damer som ikke har latt seg skremme. I lokale idrettslag rundt omkring satses det ikke bare på sykkelkonkurranser for menn, damene får også tråkke som de vil. Sykkelsport er en fin sport som verken skaper belastningsskader eller som begrenser seg i forhold til form. Sykkel er like godt egnet for kvinner som for menn. For barn er det jo faktisk det viktigste fremkomstmiddelet frem til fylte 18 år. I hele sommer kjører vi et tilbud på vår Hard Rocx Shock Machine XX. Dette er en allround damesykkel i mellomklassen til en veiledende listepris på 6000 kroner. Hos oss får du den for kun 4990. Denne sykkelen er for øvrig et resultat av et prosjekt gjort i samarbeid med Anne Thorvaldsen, i det hun våren 2006 skrev en masteroppgave ved NTNU. Den er tilpasset spesielt kvinners sittestil og er ergonomisk helt riktig utformet. Gjennomgående for Hard Rocx syklene er at alle deler er av beste kvalitet. - Det hjelper ikke å ha et godt rammeverk hvis bremsene ryker.

Sikkerhet mot tyveri

I Norge stjeles det årlig 55.000 sykler til en verdi av 275 millioner kroner. Skal du kjøpe en ny sykkel, må du registrere rammenummer og alle opplysningene om sykkelen hos Falck. Når sykkelen er registrert i Falck sykkelregister, vil tyveri vanligvis bli dekket av innboforsikringen. Dersom sykkelen din blir funnet av politiet er det enkelt å vite hvem som er sykkelens rettmessige eier. For å unngå tyveri, anbefaler vi at du kjøper en ordentlig lås når du investerer penger i ny sykkel. En tommelfingerregel er å bruke omtrent 10 % av sykkelens verdi på sykkellås.

Article image

Ett år med fri service

Når du kjøper en sykkel hos Sykkelhuset har du fri service i ett år. Sykkelhuset er en fylkesledende kjede. Det betyr at du kan levere inn sykkelen for service og for reparasjon – uansett i hvilken by den er kjøpt i. I det øyeblikket sykkelen din er klar sender Sykkelhuset en sms til deg på mobilen slik at du kan komme og hente den. Dersom du tror det er noe feil med den er det viktig å levere den inn på service så fort som mulig. Tar du godt vare på sykkelen din vil du
ha glede av den i mange år fremover. Vi ønsker alle en god sykkelsommer.

Tekst: Monica M. Bergsvann & Berith Eva Lamøy  Foto: Grethe Ohr & Sykkelhuset